Frisia Financieringen
9.0

785 mensen geven ons een 9.0

Ik wil een lening aanvragen

Op Frisia.nl kunt u zelfstandig een lening aanvragen. Handige tools helpen u bij het vinden van een passende lening. Het aanvraagproces geeft u snel duidelijkheid over de verschillende mogelijkheden. Kunt u geld lenen, dan ontvangt u spoedig instructies hoe u de gewenste lening online af kunt sluiten.

Start uw aanvraag

Wat kost een lening?

10 jaar rentevast vanaf 3,9%;

Nationale Nederlanden
 • Lening aanvragen
 • Goedkoopste lening
 • Lening of krediet
 • Oversluiten

Een lening aanvragen kan in drie korte stappen:

 1. Lening berekenen
 2. Lening aanvragen
 3. Lening afsluiten

Wilt u direct weten wat de goedkoopste (auto)leningen zijn? Begin dan bij onze lening vergelijker en bekijk alle mogelijkheden overzichtelijk op een rij. U kunt vanuit deze tool direct de goedkoopste lening voor uw situatie aanvragen.

Hoeveel kan ik lenen?

Het is belangrijk om te weten hoeveel geld u kunt lenen. Vanuit daar kunt u verder kijken of uw leendoel (nieuwe auto, verbouwing, borstvergroting, etc.) realistisch is of dat uw doel misschien aangepast moet worden. U kunt al een lening aanvragen vanaf  € 5.000,-.

Bij Frisia kunt u online berekenen hoeveel u maximaal kunt lenen. Vanuit deze berekeningstool kunt u direct door naar het aanvraagformulier of eerst door naar de lening vergelijker (om te kijken wat de goedkoopste leningen met de beste voorwaarden zijn).

Hoeveel u kunt lenen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Het type inkomen en de hoogte daarvan is daarbij een belangrijke factor. Meer informatie over uw maximum lening kunt u vinden op onze pagina ‘Hoeveel kan ik lenen?’.

Lening aanvragen

Via een online-aanvraagformulier kunt u bij Frisia een lening aanvragen. U kunt het aanvraagformulier direct benaderen via https://aanvragen.frisia.nl of via de offerte buttons op onze website. Ook is het formulier bereikbaar via onze bereken- en vergelijk tools.

Hoe verloopt een leningaanvraag?

 • U vult het online-aanvraagformulier in met het gewenste leenbedrag en ontvangt binnen enkele uren een reactie via de mail. Ook als uw leningaanvraag wordt afgewezen, ontvangt u van ons netjes een reactie via de mail.
 • Zijn er mogelijkheden om geld te lenen, dan ontvangt u direct een persoonlijke login voor een online-omgeving (mijn-frisia omgeving). Via deze online-omgeving kunt u een lening uitkiezen en eventuele gegevens uploaden om uw lening af te sluiten.
 • Zodra u akkoord heeft gegeven en alle gegevens compleet zijn, dan gaat Frisia uw lening afhandelen. U kunt uw geld binnen twee werkdagen verwachten. Heeft u een persoonlijke lening afgesloten, dan ontvangt u het gehele bedrag in één keer op uw bankrekening.

Lening aanvragen met BKR

Heeft u momenteel een lening of hypotheek, dan heeft u een BKR-registratie. In de meeste gevallen is deze registratie positief en heeft dit geen negatieve invloed op uw aanvraag. Wanneer u een negatieve BKR-registratie heeft, dit is het geval als er achterstanden in betaling zijn of zijn geweest voor een periode van 3 maanden, dan is de kans op een afwijzing groot.

Krediet aanvragen

U kunt bij Frisia ook online een krediet aanvragen. Vraagt u een krediet aan, dan bepaalt u zelf hoeveel geld u wilt lenen (tot het afgesproken maximum). U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag.

Lening afsluiten

Het aanvragen van een lening kan kosteloos en is geheel vrijblijvend. U gaat pas een financiële verplichting aan zodra u de lening definitief afsluit.

Het afsluiten van een lening gebeurd bij Frisia ook online. Dit kunt u doen in uw persoonlijke online-omgeving waarin u ook contact kunt hebben met een medewerker. Wij vinden het belangrijk dat u goed de tijd neemt voor de aangeboden leningen. Vergelijk de laagste rentes en neem  de tijd voor het bestuderen van de offerte en de leen-voorwaarden.

Tips voor het afsluiten van een lening

 • Vergelijk de rentepercentages. Hoe lager de rente, hoe lager de kosten.
 • Stem de looptijd af op uw leendoel. Zo voorkomt u dat er nog wordt betaald aan de lening terwijl het leendoel niet meer in gebruik is.
 • Bekijk of je boetevrij mag aflossen. Met boetevrij aflossen kan je sneller schuldenvrij zijn en bespaar je op de rentekosten.
 • Kies een leenvorm die bij u past. Wilt u flexibel geld lenen, dan is een doorlopend krediet misschien meer geschikt dan een persoonlijke lening. Verdiep u goed in de voor- en nadelen van verschillende leenvormen.
Vrijblijvende offerte

Goedkoopste lening aanvragen

Goedkoop geld lenen begint bij een lage rente. Hoe lager de rente is, hoe minder rentekosten u gedurende de looptijd heeft.

Op Frisia.nl hebben we een lening vergelijker gebouwd die de laagste rentes van verschillende kredietverstrekkers vergelijkt. Het enige wat u hoeft in te vullen is de leenvorm, het bedrag en de looptijd. De vergelijker doet de rest.

Vergelijkt u leningen op kosten, dan moet u goed op de looptijd letten. Deze moet van alle leningen die u vergelijkt hetzelfde zijn. Alleen dan krijgt u een correcte 1 op 1 vergelijking.

Persoonlijke lening met doorlopend krediet vergelijken

Voor een goede vergelijking moet u dezelfde type leningen vergelijken. U kunt bijvoorbeeld geen persoonlijke lening met een doorlopend krediet vergelijken. Dit is omdat een krediet geen vaste rente en looptijd heeft en een persoonlijke lening wel.

Leningen vergelijken is verstandig

Het vergelijken van leningen gaat verder dan de goedkoopste leningen vinden. Het geeft u ook de mogelijkheid om (in het kort) de voorwaarden van verschillende kredietverstrekkers te vergelijken. Zo kunt u bijvoorbeeld sneller inzicht krijgen of een lening verzekerd is tegen overlijden of dat u boetevrij kunt aflossen.

Vergelijken

Lening of krediet aanvragen?

Tijdens het aanvragen van een lening wordt gevraagd of u een persoonlijke lening of een doorlopend krediet wilt aanvragen. Het is belangrijk om deze verschillende leningen goed te vergelijken, zodat u een verantwoorde lening aanvraagt passend bij uw situatie.

Lening: persoonlijke lening

Een persoonlijke lening geeft duidelijkheid over de looptijd en kosten. Voordat u de lening afsluit weet u precies wanneer uw lening uiterlijk heeft afbetaald én wat de kosten hiervan zijn.

Wilt u eenmalig een bedrag lenen voor bijvoorbeeld een auto of verbouwing, dan is een persoonlijke lening misschien iets voor u. Door de vaste looptijd en rentepercentage kunt u de lening beter afstemmen op de levensduur of gebruiksduur. Het verkleint de kans dat u nog moet afbetalen op iets wat niet meer in gebruik is (bijvoorbeeld een auto die is verkocht of een keuken die is vervangen).

Krediet: doorlopend krediet

Een doorlopend krediet geeft u meer flexibiliteit bij het lenen van geld. Let wel op dat bij een doorlopend krediet de rente niet vaststaat. Hierdoor zijn de kosten en de looptijd vooraf niet duidelijk.

Doet u regelmatig een aankoop op krediet (koop op afbetaling, postorder krediet, etc.) of bent u van plan dit te doen, dan kan een doorlopend krediet een passende lening zijn. U spreekt een maximum leenbedrag af en tot dat bedrag kunt u meerdere leendoelen financieren.

Bij een doorlopend krediet betaald u alleen rentekosten over het opgenomen bedrag. Dit maakt deze flexibele lening ook interessant voor mensen die geld achter de hand willen hebben.

Kleine lening aanvragen

Het kleinste bedrag wat u online kunt lenen is € 5.000,-. De looptijden van deze leningen variëren; voor een persoonlijke lening is dit minimaal zes maanden en voor een doorlopend krediet één maand. Voor beide leenvormen geldt een maximale looptijd van 120 maanden.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Lening oversluiten

U kunt ook een lening aanvragen om één of meerdere leningen over te sluiten. U kunt op deze manier meer inzicht krijgen in uw financiën en veelal goedkoper geld lenen.

Goedkoper lenen door je lening over te sluiten

Goedkoper lenen is vaak de hoofdreden om leningen over te sluiten. U vraagt dan een nieuwe lening aan met een lagere rente om uw bestaande lening met een hogere rente af te lossen. Het resultaat is een lager maandbedrag en minder rentekosten.

Belangrijk om te weten is dat een lagere maandlast niet altijd goedkoper lenen betekent. Lagere maandlasten kunt u ook krijgen door de looptijd van uw lening te verlengen. U betaalt dan uw lening in meer termijnen af wat ook extra rentekosten met zich mee kan brengen.

Meerdere leningen oversluiten

Meerdere kleine leningen zijn altijd duurder dan één grote lening. Dit omdat kleine leningen vaak een hoger rentepercentage hebben, dan één grote leningen.

Door alle leningen bij elkaar op te tellen kunt u meer duidelijkheid krijgen of oversluiten interessant is. U kunt dan vervolgens dit totaalbedrag invoeren in onze lening vergelijker. Deze tool laat direct de laagste rentes zien voor één grotere lening. Neem de proef op de som, de rente van deze lening is gegarandeerd lager dan van uw bestaande leningen. Het aanvragen van een vrijblijvende offerte is dan aanbevolen.

Extra geld lenen

Tijdens het oversluiten van een lening kunt u soms ook extra geld lenen. U leent dan geld voor het oversluiten en een extra bedrag voor uw nieuwe leendoel.

Of u extra geld kunt lenen is afhankelijk van uw financiële situatie. Wilt u vooraf weten of er mogelijkheden zijn, dan kunt u online uw maximale lening bereken. Is de uitkomst hiervan hoger dan uw openstaande leningen, dan zijn er zeer waarschijnlijk mogelijkheden.

Lening oversluiten

Vragen over het Aanvraagproces

Betaal ik advies- of bemiddelingskosten voor mijn lening?

Voor de werkzaamheden stuurt Frisia Financieringen u geen factuur. Bij Frisia Financieringen betaalt u geen advies- of bemiddelingskosten. Frisia Financieringen wordt beloond door de kredietaanbieder in de vorm van een maandelijkse provisie. Deze provisie wordt berekend per lening en is met name afhankelijk van de hoogte van de lening.

Meer over de beloning van Frisia Financieringen leest u in de dienstenwijzer.

Hoelang duurt een leningaanvraag?

Nadat u de aanvraag heeft verstuurd ontvangt u in de regel binnen enkele uren een vrijblijvende offerte. Is de offerte naar wens? Dan kunt u de gevraagde documenten gewoon uploaden. De banken waar wij mee samenwerken beoordelen uw documenten in de regel binnen 24 uur. Mocht er onverhoopt een achterstand in de verwerking zijn bij de bank dan informeren wij u daarover. Bent u zelfstandig ondernemer dan duurt de verwerking een leningaanvraag meestal een dag langer.

Kan ik mijn overwaarde meenemen bij mijn leningaanvraag?

Nee, uw overwaarde wordt niet meegenomen bij het berekenen van uw maximale lening.

Waarom wordt inkomen uit overwaarde van de woning niet meegerekend? Een lening moet u iedere maand terugbetalen. Daarvoor heeft u iedere maand inkomen nodig. Overwaarde van een woning is een bedrag wat u één keer ontvangt. Om deze reden wordt het door banken niet meegenomen als inkomen. Uiteraard kunt u iedere maand een (klein) deel opnemen van uw overwaarde. Omdat u het bedrag ook in 1 keer uit mag geven gaat de bank daar niet mee akkoord. Het risico dat er tijdens de looptijd van de lening geen inkomen beschikbaar is vinden zij te groot.

Telt PGB mee als inkomen bij een leningaanvraag?

Nee, het inkomen uit PGB wordt niet meegerekend bij uw leningaanvraag.

Waarom wordt inkomen uit PGB niet meegerekend? Het inkomen vanuit Persoons Gebonden Budget (PGB) hangt samen met de zorg voor een of meerdere personen. Wanneer de zorg voor deze persoon wegvalt is er geen inkomen. Dat risico vinden banken te groot. Daarom nemen zij dit inkomen niet mee tijdens het berekenen van uw lening.

Rente Persoonlijke lening

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 513 4,4 % 4,4 % 120 maanden € 61.645
€ 40.000 € 410 4,4 % 4,4 % 120 maanden € 49.316
€ 30.000 € 301 3,9 % 3,9 % 120 maanden € 36.161
€ 20.000 € 206 4,5 % 4,5 % 120 maanden € 24.768
€ 10.000 € 109 5,8 % 5,8 % 120 maanden € 13.113

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 3,9% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen