Frisia Financieringen
9.1
1010 mensen geven ons een 9.1

10 jaar rentevast vanaf 6,6%;

  • Woonlening

Een lening speciaal voor verbouwen

Een verbouwingslening is geschikt voor alle soorten verbouwingen tot € 25.000,-. Wilt u een keuken of badkamer financieren, dan is een verbouwingslening extra interessant. U kunt de looptijd dan nog beter afstemmen op de levensduur van uw verbouwing. Hiermee voorkomt u bijvoorbeeld dat u afbetaald op een keuken die al is vervangen. Wel zo verantwoord.

100% financieren

Wilt u een verbouwing financieren, dan wilt u waarschijnlijk ook het volledige bedrag financieren. Met een verbouwingslening in de vorm van een consumptief krediet is dat mogelijk. U kunt dan 100% van de verbouwing financieren en dat zonder onderpand. U hoeft zich dus ook niet druk te maken over extra kosten voor een taxateur of notaris.

Extra lage rente en fiscale voordelen

Een woonlening komt doorgaans met een extra lage rente, omdat huiseigenaren een goede reputatie hebben bij kredietverstrekkers. Gebruikt u de lening voor het verbouwen van uw eigen woning, dan is de rente vaak ook nog fiscaal aftrekbaar.

Wilt u als huurder verbouwen of wilt u de lening gebruiken voor het verbouwen van een tweede woning, dan is de rente niet fiscaal aftrekbaar. Houdt u er als huurder ook rekening mee dat u geen extra rentekorting krijgt.

Verbouwingslening afsluiten

Uw verbouwingslening kunt u online aanvragen en afsluiten. Ons online aanvraagproces geeft snel duidelijkheid of u geld kunt lenen en hoeveel u kunt lenen.

Tijdens het aanvragen heeft u ook de mogelijkheid om andere dure leningen over te sluiten. Op die manier krijgt u overzicht en kunt u ook geld besparen.

Vrijblijvende offerte

Veelgestelde vragen

Is de rente op een doorlopend krediet aftrekbaar?

De rente op een doorlopend krediet is nooit aftrekbaar voor de inkomsten belasting in box 1. Een schuld (doorlopend krediet) mag u wel opvoeren in Box 3. Dit geldt alleen voor het deel dat hoger uitkomt als de drempel van € 3.100,– voor alleenstaanden en € 6.200,– voor fiscale partners. In box 3 wordt uw inkomen uit vermogen belast.

Bekijk ook: Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente op een persoonlijke lening is in bepaalde gevallen aftrekbaar. Wanneer u de persoonlijke lening gebruikt voor uw eigen woning, verbouwing of woningverbetering, dan is de rente aftrekbaar in box 1. Voor alle andere doelen, bijvoorbeeld een auto of caravan, is de rente over de lening niet aftrekbaar.

Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek op uw verbouwingslening heeft de belastingdienst wel de voorwaarden gesteld dat u moet kunnen bewijzen dat de lening is gebruikt voor de woningverbetering. Bewaar daarom alle rekeningen en bonnen die te maken hebben met de verbouwing.

Overzicht van de leendoelen die aftrekbaar zijn bij een persoonlijke lening:

  • Keuken
  • Verbouwing
  • Tuin
  • Onderhoud, zoals schilderen, nieuwe kozijnen etc
  • Badkamer
  • Aanbouw, serre of overkapping
  • Zonnepanelen
  • Verduurzamen woning, isoleren of verwarming
  • Dakkapel

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 340 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 40.877
€ 20.000 € 231 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 27.742
€ 10.000 € 114 7,6 % 7,6 % 120 maanden € 13.686

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen