Frisia Financieringen
9.0
986 mensen geven ons een 9.0

10 jaar rentevast vanaf 6,5%;

 • Lening aanvragen
 • Verbouwing financieren

Geld lenen voor kozijnen

Het vervangen van kozijnen is een dure aangelegenheid en als u niet direct voldoende  spaargeld heeft, dan kunt u overwegen om geld te lenen. Bij Frisia kan dit goedkoop, online en tegen de beste voorwaarden. Nieuwsgierig naar de goedkoopste lening? Bekijk dan snel onze lening vergelijker voor de beste deal.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is fiscaal aftrekbaar en geeft vooraf duidelijkheid over de kosten. Het is daardoor een verantwoorde lening voor verbouwingen zoals nieuwe kozijnen. Maken de kozijnen onderdeel uit van een grotere verbouwing? Geen probleem; ook dan is een persoonlijke lening geschikt en kunt u desgewenst financiering uitbreiden.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Wilt u meer flexibiliteit bij geld lenen? Bijvoorbeeld omdat de verbouwkosten onduidelijk zijn? Overweeg dan een doorlopend krediet. U kunt dan afgeloste bedragen opnieuw opnemen en hoeft niet het gehele bedrag ineens uit te laten betalen van het krediet. Rente betaal je alleen over het opgenomen bedrag. Op die manier heeft u altijd geld achter de hand.

Zijn fiscale voordelen en een vaste rente belangrijk voor u? Dan is een doorlopend krediet minder geschikt. Bij deze leenvorm heeft u geen fiscale voordelen en is de rente variabel. Dit betekent dat het krediet goedkoper kan worden, maar ook duurder als de rente stijgt of daalt.

Houten en kunststof kozijnen

Bij Frisia kunt u alle verschillende kozijnen financieren, dit geldt voor zowel houten, aluminium als kunststof kozijnen financieren. Beide materialen gaan soms wel 50 tot 75 jaar mee waardoor er voldoende financieringsmogelijkheden zijn. En een persoonlijke lening kan tot maximaal 120 maanden worden afgesloten. Van belang is om de looptijd van de lening af te stemmen op de levensduur van uw bestedingsdoel. In het geval van nieuwe kozijnen is deze looptijd geen belemmering. Houdt u er wel rekening mee dat hoe langer uw lening loopt, hoe meer rente u betaald over de gehele looptijd.

Lening aanvragen voor kozijnen

Het aanvragen van een lening kan volledig online en is geheel vrijblijvend. U ontvangt binnen enkele uren een reactie per mail. Ben u akkoord met ons voorstel, dan kunt u de lening ook online afsluiten. Frisia heeft speciaal voor dit doel een beveiligde mijn-omgeving ontwikkeld waarin u als klant stap voor stap de offerte kunt inzien en stukken kunt uploaden.

Vrijblijvende offerte

Volledige verbouwing financieren

Bij Frisia kunt u ook een volledige verbouwing financieren. U sluit dan één verbouwingslening af waarmee u meerdere verbouwingsplannen financiert. Leent u geld voor verbouwingen met een beperkte levens/gebruiksduur zoals een keuken of badkamer, dan is deze financieringsoplossing extra interessant.

Verbouwen met een hypotheek is duur

Ondanks de lage hypotheekrentes kan verbouwen met een hypotheek duur zijn. Dit heeft te maken met de extra kosten en de lange looptijd. In sommige gevallen kan het zelfs onverstandig zijn. Zo betaalt u bij het verhogen of afsluiten van een nieuwe hypotheek diverse afsluitkosten.

Extra kosten bij verbouwen met een hypotheek

Laten we beginnen met de extra kosten van een hypotheek. Sluit u een hypotheek af om te verbouwen dan kunt u rekening houden met notariskosten en meestal ook met taxatiekosten. Laat u zich adviseren, dan moet u ook rekenen met advieskosten. Telt u al deze kosten bij elkaar op dan bestaat er een kans dat een persoonlijke lening uiteindelijk goedkoper is dan een hypotheek.

Gemiddelde looptijd hypotheek is 30 jaar

De looptijd van een hypotheek is doorgaans 30 jaar, maar niet al uw verbouwingen gaan 30 jaar lang mee. Zo is de kans bijvoorbeeld groot dat u na 15 jaar een nieuwe keuken of badkamer wilt of zelfs moet. Heeft u deze keuken gefinancierd met een hypotheek, dan betaalt u nog 15 jaar af op een keuken die er niet meer is.

Hypotheek of lening voor kozijnen?

Leent u alleen geld voor kozijnen (€ 10-20.000,-), dan is een consumptief krediet zoals een persoonlijke lening waarschijnlijk de goedkoopste lening. Daarnaast is de lening ook sneller geregeld, dan een hypotheek. Bijkomend voordeel van de persoonlijke lening is dat u ten alle tijden extra boetevrij kunt aflossen. Dus mocht er sprake zijn van een meevaller in uw financiën dan kunt u de lening nog goedkoper maken door deze deels af te lossen.

Verbouwing financieren

Verbouwingslening vergelijken

Goedkoper lenen voor verbouwing

Heeft u momenteel één of meerdere dure leningen? Of heeft u al een lening voor afgerondeverbouwing? Vergelijk uw lening en bereken direct uw besparing op onze site of neem gewoon contact op. We helpen u graag met het oversluiten van uw leningen zodat u goedkoper geld kunt lenen.

Veelgestelde vragen bij verbouwen

Betaal ik advies- of bemiddelingskosten voor mijn lening?

Voor de werkzaamheden stuurt Frisia Financieringen u geen factuur. Bij Frisia Financieringen betaalt je geen advies- of bemiddelingskosten. Frisia Financieringen wordt beloond door de kredietaanbieder in de vorm van een maandelijkse provisie. Deze provisie wordt berekend per lening en is met name afhankelijk van de hoogte van de lening.

Meer over de beloning van Frisia Financieringen leest u in de dienstenwijzer. Bemiddelingskosten kunnen in rekening worden gebracht als het intermediair je helpt bij het afsluiten van de lening. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een lening aanvraagt via een vergelijkingssite of als je een lening afsluit via een tussenpersoon. De kosten worden meestal betaald direct aan de intermediair en kunnen per  intermediair verschillen. Deze kosten worden vooraf met je besproken.

Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente op een persoonlijke lening is in bepaalde gevallen aftrekbaar. Wanneer u de persoonlijke lening gebruikt voor uw eigen woning, verbouwing of woningverbetering, dan is de rente aftrekbaar in box 1. Voor alle andere doelen, bijvoorbeeld een auto of caravan, is de rente over de lening niet aftrekbaar.

Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek op uw verbouwingslening heeft de belastingdienst wel de voorwaarden gesteld dat u moet kunnen bewijzen dat de lening is gebruikt voor de woningverbetering. Bewaar daarom alle rekeningen en bonnen die te maken hebben met de verbouwing.

Overzicht van de leendoelen die aftrekbaar zijn bij een persoonlijke lening:

 • Keuken
 • Verbouwing
 • Tuin
 • Onderhoud, zoals schilderen, nieuwe kozijnen etc
 • Badkamer
 • Aanbouw, serre of overkapping
 • Zonnepanelen
 • Verduurzamen woning, isoleren of verwarming
 • Dakkapel

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 340 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 40.877
€ 20.000 € 231 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 27.742
€ 10.000 € 114 7,6 % 7,6 % 120 maanden € 13.686

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,5% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen