Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0

03-11-2022

Zakelijk geld lenen voor je eigen bedrijf bestaat er in alle soorten en maten. Van 5.000 euro tot 15 miljoen euro. Zo kun je financieringen met een looptijd van 6 maanden tot een looptijd van 30 jaar afsluiten. En kun je direct geld opnemen en maandelijks aflossen of kiezen voor een krediet met opnamemogelijkheid en uitgestelde terugbetaling.

Samenwerking met 30 verschillende kredietverstrekkers

Bij Frisia kunnen we voor ieder financieringsvraagstuk kijken naar een passende oplossing.
Omdat we meer dan 30 verschillende partners hebben zijn wij in staat om veel van onze zakelijke klanten te helpen. Dat doen wij voor eigenlijk alle zakelijke bestedingsdoelen. Een greep uit de bestedingsdoelen:

 • Machines (lease)
 • Debiteurenfinanciering
 • Voorraad/ inventaris
 • Leaseauto’s & andere voertuigen/ werkmaterieel
 • Werkkapitaal waaronder personeel en/of marketinginvesteringen
 • Groei en uitbereiding
 • ICT-oplossingen
 • Commercieel vastgoed & bedrijfspanden
 • Herfinanciering bestaande leningen
  Management buy in & bedrijfsovername
 • Etc. etc.

Wel of geen jaarcijfers aantonen?

Ondernemers willen graag meteen weten of er mogelijkheden zijn om geld te lenen. En dat is logisch! Maar om dit met zekerheid te kunnen zeggen hebben we een aantal documenten van u nodig. Eén van de vragen die wij vaak krijgen is of er ook jaarcijfers aangetoond moeten worden? Het antwoord op die vraag is Nee.

Zakelijke bankafschriften zijn voldoende

Wij werken samen met meerdere kredietverstrekkers die een aanvraag beoordelen zonder jaarcijfers. De banken beoordelen de aanvraag op basis van uw zakelijke bankafschriften. Op basis van de inkomsten en uitgaven die zij op uw zakelijke rekening of rekeningen zien kan de bank beoordelen of er voldoende geld is en overblijft om een lening maandelijks van terug te betalen. Deze leningen worden vaak verstrekt met een korte looptijd (6 t/m 24 maanden). Doordat er minder documenten wordt opgevraagd is het risico van geld uitlenen wellicht wat groter. Deze kredietverstrekkers nemen dat risico maar voor een wat kortere looptijd en vaak tegen een wat hogere rente.

Zakelijke financiering – Hoe hoger de lening hoe meer aantonen

Hogere bedragen met een langere looptijd of een lagere rente (lagere kosten)? Ook daar heeft Frisia meerdere mogelijkheden bij meerdere kredietverstrekkers voor. In die gevallen moeten de jaarcijfers aangetoond worden. Heb je geen jaarcijfers? Een aangifte inkomstenbelasting volstaat dan als alternatief vaak ook. Daarnaast kunnen kredietverstrekkers vragen om cijfers over 2022 (bijvoorbeeld een uitdraai kolommenbalans) en/of een prognose voor het lopende en nieuwe boekjaar. Je zou kunnen stellen dat bij een hoger bedrag, een langere looptijd of een lagere rente (lagere kosten) kredietverstrekkers meer documenten opvragen. Dat doen ze dus om het risico van niet terugbetalen zoveel mogelijk uit te sluiten. Wij helpen u uiteraard graag met het juist aanleveren van deze stukken.

Kan je geld lenen als je niet of heel kort zelfstandig bent?

Jawel hoor, ook dan is geld lenen mogelijk. Ben je nu in loondienst en wil je je inkopen bij het bedrijf waar je werkt? Ook daarvoor bekijken wij graag de mogelijkheden. Dat gebeurt op basis van de laatste 2 jaarcijfers en de prognose voor de komende 2 jaar.

Ben je recent zelfstandig en heb je een auto nodig om zakelijk mee te rijden?

Ook daarvoor bekijken we graag de mogelijkheden. Een factuur of offerte van de garage waar je de auto koopt is dan belangrijk. Ben je recent zelfstandig en heb je een ander zakelijk leendoel? Dan helpen we je graag als je 6 maanden bezig bent.

Wat wordt gevraagd voor een zakelijke lening door de kredietverstrekkers?

Een kredietverstrekker wil graag weten met wie zij zakendoen. Het helpt dan ook om ons bij de zakelijke lening aanvraag al duidelijk uit te leggen hoe je bedrijf heet (volgens de inschrijving bij de Kamer van Koophandel) en wat je bedrijf doet. Heb je een website of facebook pagina geef het dan bij ons aan! Ook dat helpt ons de aanvraag goed aan te leveren bij kredietverstrekkers. Datzelfde geldt voor het bestedingsdoel. Voor jou is dat doel waarschijnlijk met 1 woord al helemaal duidelijk.

Kredietverstrekkers ontvangen graag een toelichting op de volgende vragen:

 • Wat is het bestedingsdoel?
 • Wat brengt het doel jou en je bedrijf?
 • Hoe helpt een financiering daarbij?
 • Zijn er eigen middelen zie je in wilt brengen?
 • Heb je een offerte, factuur of koopovereenkomst van het doel? Toon dit aan, kredietverstrekkers zijn gek op dit soort documenten.

Zakelijk lenen is Maatwerk!

Tot slot wijzen wij en onze kredietverstrekkers jouw aanvraag nooit zomaar af op jaarcijfers, prognoses of bankafschriften. We onderzoeken ook de mogelijkheden om de lening te verstrekken met borgstelling, onderpand (van machines of vervoersmiddelen) of toekomstige kredietverstrekking omdat we in de cijfers hebben gezien dat het over een aantal maanden wel mogelijk zal zijn. Daarbij hoort ook het aanleveren van extra informatie. Maar het is voor een goed doel, jouw bedrijfsfinanciering!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een zakelijke lening? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

John Heijen

Directeur & Financieel expert lenen

John is een van de vennoten en financieel expert binnen Frisia Financieringen. Naast het begeleiden van complexe financieringsvraagstukken houdt hij zich bezig met de dagelijkse leiding van de onderneming. Samen met het team verwerkt John direct jouw lening aanvraag zodat wij binnen enkele uren de gewenste offerte(s) voor je klaar kunnen zetten in de beveiligde mijn-omgeving. Zodat jij deze op je gemak kunt bekijken.

“Zoekt je naar een financiering voor jouw 2e woning, verbouwing of een bedrijfskrediet? John denkt met je mee en zoekt naar de best passende financiering.

Werkt in de financiële dienstverlening sinds  2000
Functie  Directeur & Financieel expert lenen
Opleidingen  MBO & relevante vakdiploma’s waaronder consumptief   krediet en hypotheken.
Specialisatie  Geld lenen, hypotheken en zakelijk krediet
Hobby’s   Wielrennen en reizen