Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1
  • Werkwijze
  • Leningen afsluiten
  • Lening oversluiten

Online een lening afsluiten in 3 stappen

1. Berekenen

Voordat u een lening afsluit kunt u met behulp van een aantal berekentools nagaan hoeveel u kunt lenen of wat de maandelijkse en totale kosten van de lening zijn. Bereken eerst wat u kunt lenen en zodra u weet hoeveel u maximaal kunt lenen, kunt u beginnen met uw lening aan te vragen.

2. Aanvragen

Een lening aanvragen bij Frisia kan volledig online en is geheel vrijblijvend. We noemen dit daarom ook vaak ‘offerte aanvragen’.

Zodra uw lening aanvraag is goedgekeurd ontvangt u één of meerdere voorstellen voor leningen in uw eigen beveiligde mijn-omgeving. Hier zetten wij de voorstellen vrijblijvend voor u klaar. Heeft u een passende lening gevonden, dan kunt u deze direct online afsluiten.

En voor alle duidelijkheid, een offerte is gratis en verplicht u tot niets. Het geeft u inzicht in de rente, leenvorm en voorwaarden waar tegen u kunt lenen.

3. Afsluiten

Het afsluiten van een lening gebeurt in een beveiligde online omgeving en is net zo eenvoudig als het berekenen en aanvragen. Het enige wat u hoeft te doen is de benodigde documenten te uploaden en een akkoord te geven op de offerte. Zodra uw lening definitief is afgesloten kunt u binnen twee werkdagen over uw lening beschikken.

Offerte aanvragen

Persoonlijke lening afsluiten

Als u een persoonlijke lening afsluit, dan kunt u na akkoord het gehele bedrag van de lening op uw rekening verwachten. Het proces van aanvragen en afsluiten is voor ieder consumptief krediet hetzelfde. Een lening afsluiten voor een auto gebeurt veelal in de vorm van een persoonlijke lening. Bij de persoonlijke lening staat alles van tevoren vast, dit geldt voor de rente, de looptijd en de maandlasten. Zo is duidelijk wanneer de lening begint en wanneer deze is afgelost. Wel zo handig om de looptijd van de lening af te stemmen op de gebruiksduur van de auto als u de lening afsluit.

Doorlopend krediet afsluiten

Als u een doorlopend krediet afsluit, dan kunt u zelf beslissen hoeveel en wanneer u geld leent. Het geld wat u wilt lenen boekt u zelf over tot het maximum afgesproken bedrag. De mogelijkheid om afgeloste bedragen weer op te nemen geldt voor de eerste 24 maanden nadat uw doorlopend krediet is afgesloten. Daarna vervalt deze mogelijkheid en betaalt u – gelijk aan een persoonlijke lening – in maandelijkse termijn de lening af.

Senioren lening afsluiten

Een seniorenlening afsluiten kan tussen de 66ste en 81ste levensjaar. De stappen voor het afsluiten zijn verder hetzelfde als het afsluiten van een persoonlijke lening. Bij het afsluiten van een senioren lening wordt gevraagd om via www.mijnpensioenovericht.nl uw inkomen aan te tonen. Dit overzicht is makkelijk te raadplegen en kunt u direct uploaden in uw eigen beveiligde mijn-omgeving.

Lening afsluiten voor auto

Om een auto te financieren kunt u op Frisia een autolening afsluiten. U bepaalt zelf of u de autolening afsluit in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Waarbij de persoonlijke lening veruit de beste optie lijkt. Direct inzicht in uw mogelijkheden? Vraag gewoon een vrijblijvende offerte aan, binnen 2 uur weet u waar u aan toe bent.

Onze leningen

Lening oversluiten

Heeft u al één of meerdere leningen, dan kunt u overwegen om één goedkopere lening af te sluiten. Een bijkomend voordeel is dat u ook een beter overzicht krijgt van wat geld lenen u kost.

Bij Frisia kunt u zowel uw bestaande lening oversluiten als meerdere leningen samenvoegen tot één goedkope lening. Onderstaand enkele voorbeelden van leningen die u kunt oversluiten. Autoleasecontracten kunt u helaas niet oversluiten.

  • Doorlopende kredieten
  • Persoonlijke leningen
  • Autoleningen van banken en automerken zoals Volkswagen, Mercedes en Kia
  • Roodstanden op de betaalrekeningen
  • Koop op afbetaling/Postorderkredieten van bijvoorbeeld Mediamarkt, Wehkamp en Otto

Bereken direct je besparing

Nog een handige tool van Frisia. Zo kunt u met de besparingscheck berekenen hoeveel geld je kunt besparen door een lening over te sluiten. Heb je al lange tijd een lening? Dan kan het voordeel zomaar oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar. Dit geldt zeker ook wanneer je meerdere verschillende leningen hebt. Vul hier de besparingscheck in.

Al met al voldoende redenen om als je lening afsluit deze bij Frisia af te sluiten. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en wij komen met ons beste aanbod.

Lening oversluiten

Leningen vergelijken

Een lening vergelijken is niet verplicht maar wel verstandig. Door leningen met elkaar te vergelijken kunt u de goedkoopste lening vinden die past bij uw situatie.

Het vergelijken van leningen kunt u tijdens het gehele proces van geld lenen doen. De beste momenten om leningen te vergelijken is net vóór de aanvragen en net vóór het afsluiten. Op die manier bent u goed geïnformeerd als u definitief uw lening afsluit.

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 345 7,0 % 7,0 % 120 maanden € 41.401
€ 20.000 € 231 7,2 % 7,2 % 120 maanden € 27.832
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.