Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0
  • Autolening
  • Schadeauto opknappen
  • Auto financieren

Autolening verstandig voor een schadeauto?

Natuurlijk doet u er verstandig aan om een rijdende auto aan te schaffen. Behalve dat dit praktischer is, kunt u hem waarschijnlijk ook sneller verkopen, als dat nodig is, dan een schadeauto. Dit laatste is interessant omdat u bij Frisia Financieren uw autolening boetevrij kunt aflossen. Verkoopt u de auto voor een goede prijs, dan kunt u zonder extra kosten uw autolening aflossen. Tussentijds extra op uw autolening aflossen omdat u geld over heeft mag natuurlijk ook altijd boetevrij.

Verantwoord lenen voor een schadeauto

Als u geld wilt lenen in Nederland, dan probeert de wetgever u zoveel mogelijk te beschermen. Zo worden schulden geregistreerd en gecontroleerd bij het BKR en moet een kredietbemiddelaar een AFM vergunning bezitten. Naast deze en vele andere regels heeft u ook zelf de verantwoordelijkheid om verantwoord geld te lenen. Hieronder vindt u een aantal tips waarmee u op een verantwoorde manier online geld kunt lenen:

  1. Controleer of uw kredietbemiddelaar in het bezit is van een wettelijk verplichte AFM vergunning voor het bemiddelen in consumptieve kredieten. Het AFM vergunningsnummer van Frisia Financieringen is 12020777
  2. Leen nooit meer geld dan nodig is. Voor een schadeauto kan dit lastig zijn, maar u kunt bijvoorbeeld de totale kosten (aanschaf plus herstel) vergelijken met een vergelijkbare auto zonder schade. Is dit bedrag vergelijkbaar of hoger, dan is het overduidelijk geen verstandige aankoop
  3. Stem de looptijd van de autolening goed af op de gebruiksduur. Hiermee voorkomt u dat u moet aflossen op een auto die niet meer in uw bezit is

Zakelijk geld lenen

Bent u ondernemer, dan kunt u alleen geld lenen voor consumptieve doeleinden. Geld lenen voor een schadeauto, die u vervolgens weer gaat verhandelen, is niet toegestaan. Hiervoor moet u een zakelijk krediet afsluiten.

Autolening

Schadeauto opknappen met een lening

Een schadeauto, die mogelijkheden biedt, wilt u natuurlijk opknappen. U kunt dit zelf doen of laten doen door een autoschadehersteller. Heeft u onvoldoende spaargeld voor het herstellen, dan kunt u hiervoor geld lenen. U vraagt een aparte lening aan voor het herstel of u leent extra geld bovenop uw autolening. U leent dan geld voor de aanschaf van de auto en voor het herstel.

Persoonlijke lening

Een autofinanciering wordt vaak in de vorm van een persoonlijke lening gedaan. De reden hiervoor is de zekerheid die deze leenvorm biedt; een vaste rente en looptijd. Daarnaast heeft u bij Frisia ook de mogelijkheid om op elk gewenst moment vroegtijdig boetevrij extra af te lossen. Dit is handig als u bijvoorbeeld een meevaller heeft of de auto verkoopt.

Wilt u een persoonlijke lening afsluiten voor een schadeauto, dan moet u exact weten wat de totale kosten van de aanschaf en herstel zijn. Heeft u onverwachts toch extra geld nodig, dan zult u opnieuw een lening moeten aanvragen. Vind u het lastig om een begroting te maken of wilt u flexibel geld kunnen lenen? Overweeg dan een doorlopend krediet, de flexibele leenvorm.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet spreekt u een maximale kredietlimiet af. U kunt geld lenen tot dit afgesproken maximum; u betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Flexibel geld lenen met een herkenbaar kenmerk; een variabele rente. De rente kan dus stijgen en dalen en dat heeft invloed op de maandelijkse kosten van het autokrediet.

Een doorlopend krediet als leenvorm kan goed aansluiten bij het herstellen van een schadeauto of oldtimer. Heeft u onverwachts extra geld nodig en heeft u nog voldoende krediet, dan hoeft u geen extra lening aan te vragen. U leent dan extra geld vanuit uw lopende krediet.

Bekijk leningen

Auto financieren

Een auto financieren kunt u bij Frisia Financieringen volledig online. U berekent eerst hoeveel u kunt lenen en vraagt daarna vrijblijvend uw lening aan. Een lening aanvragen kan al vanaf €5.000; het gemiddelde leenbedrag voor een auto is €15.000,-. Uiteraard heten wij u ook welkom als klant voor het financieren van duurdere auto’s. Afhankelijk van uw inkomen kunt u tot €100.000 lenen voor een auto.

Goedkoopste autolening

Voor het vinden van de goedkoopste autolening hebben wij een online autolening vergelijker gebouwd. Maak hier gebruik van op wanneer het u uitkomt; u hoeft hiervoor geen extra gegevens in te vullen. Pas als u een autolening wilt aanvragen, dan wordt gevraagd om extra informatie te geven. Eventuele stukken, zoals een salarisstrook, zijn pas nodig om de autolening daadwerkelijk af te sluiten. Dit is na goedkeuring van uw aanvraag.

Alle merken en type auto’s

Bij Frisia Financieringen kunt u geld lenen voor alle merken en type (schade)auto’s. Doordat u de auto financiert met een consumptief krediet bent u direct eigenaar van de auto. Een andere interessante bijkomstigheid is de discrete manier van geld lenen bij Frisia. Een autoverkoper weet daardoor niet dat u de auto financiert met een lening. Dit kan handig zijn tijdens een onderhandeling over de prijs van de auto.

Auto financieren

Vragen over geld lenen

Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?

Wanneer u van ons het bericht heeft ontvangen dat de bank definitief akkoord is gegaan met uw leningaanvraag, staat het geld binnen 24 uur (op werkdagen) op uw rekening.

Hoeveel geld kan ik minimaal lenen?

Het minimum leenbedrag wat u kunt lenen bij Frisia is €10.000,-.

Voor persoonlijke leningen is het minimum bedrag bij Frisia € 5.000,–, het maximum bedrag kan zelfs € 250.000,- bedragen, afhankelijk van het leendoel.

Voor zakelijke leningen kan je vanaf € 10.000,– een lening aanvragen tot een bedrag van 2.5 mln euro in het reguliere traject.

Is een doorlopend krediet een aflosvrije lening?


Nee, Het maandelijkse bedrag bestaat bij een doorlopend krediet uit rente en aflossing. Wel mag u bij een doorlopend krediet (extra) afgeloste bedragen weer opnemen.

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 858 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 103.317
€ 50.000 € 570 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 68.431
€ 30.000 € 345 6,7 % 6,7 % 120 maanden € 41.241
€ 20.000 € 233 7,1 % 7,1 % 120 maanden € 27.988
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen