Frisia Financieringen
9.0

830 mensen geven ons een 9.0

Goedkoopste autolening vergelijken en aanvragen

Goedkoop online uw auto financieren. Het kan bij Frisia.

Bereken hoeveel u kunt lenen voor een auto of start direct met autoleningen vergelijken.

Autolening berekenen

Vanaf 5,5% Rente
Bruto maand inkomen
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van u.

  • Autolening

Wat is een Autolening?

Een autolening is een verzamelnaam voor alle leningen waarmee u een auto kunt financieren. U wordt – in tegenstelling tot leasen – eigenaar van de auto en betaalt deze in termijnen af. Kiest u voor een persoonlijke lening als autolening, dan weet u ook exact hoeveel de autolening u gaat kosten. Duidelijk, goedkoop en allemaal zelf online te regelen.

Wat kost geld lenen voor een auto?

Een autolening van € 15.000,- met een vaste rente van 4,2% en een looptijd van 5 jaar kost € 277,60 per maand. Kiest u voor een autolening met een vaste rente, dan zijn de totale rentekosten € 1.656,22.

Bekijk onze autolening vergelijker voor meer voorbeelden en actuele rentestanden.

Autolening aanvragen

Een autolening aanvragen kan bij Frisia online. U vult het vrijblijvende aanvraagformulier in en ontvangt vervolgens uw voorstel per mail. Een vrijblijvende offerte kan al binnen 2 uur voor u klaarstaan.

Het aanvragen van een autolening is geheel vrijblijvend. Pas zodra u akkoord gaat met een voorstel én de benodigde gegevens upload, is uw autolening afgesloten.

Autolening aanvragen (vrijblijvend)

Consumptief krediet

Met een consumptief krediet kunt u geld lenen voor een auto Door te kiezen voor een consumptief met een lage rente kunt u goedkoper lenen voor uw nieuwe of tweedehands (elektrische) auto.

Frisia biedt autoleningen aan in de vorm van doorlopende kredieten en persoonlijke leningen. Deze autoleningen zijn ook wel bekend als Autokredieten (doorlopend krediet) en Persoonlijke autolening (persoonlijke lening). Beide leenvormen zijn in doorgaans goedkopere alternatieven met betere voorwaarden voor kopen op afbetaling, 0% autoleningen en 50/50 deals.

Bekijk alle leningen

Persoonlijke lening / Persoonlijke autolening

Een persoonlijke lening heeft een vaste rente en looptijd. Deze vaste rente en looptijd geven duidelijkheid over de maandelijkse- en totale kosten. Door de looptijd af te stemmen op de gebruiksduur van de auto kunt u een restschuld op de auto voorkomen.

Alles wat u aflost op uw persoonlijke lening kunt u niet opnieuw opnemen. Wilt u meer flexibiliteit omdat u bijvoorbeeld in de toekomst ook (sport)velgen wilt kopen, dan kunt u overwegen een doorlopend krediet af te sluiten. Hier kunt u wel opnieuw gebruik van maken zoals u het misschien kent van een roodstand op een betaalrekening.

Doorlopend krediet / Autokrediet

Een alternatief voor een persoonlijke lening is een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet heeft geen vaste rente, maar u kunt afgeloste bedragen wel opnieuw opnemen. Doordat u opnieuw geld kunt lenen heeft een autokrediet ook geen vaste looptijd.

Boetevrij aflossen

Wilt u extra aflossen of uw lening volledig aflossen, dan kan dit boetevrij. Het maakt daarbij niet uit of u een autolening of autokrediet heeft.

Auto kopen op afbetaling

Een auto op afbetaling lijkt een snelle en goedkope manier van geld lenen, maar is dit niet. U betaalt doorgaans hoge rentes die soms pas na een lange periode worden gefactureerd.

0% rente en 50/50 deals

‘Financiering auto 0% rente’ of ’50/50 deal zonder rente’. Het zijn verleidelijke mogelijkheden die helaas niet voor iedereen zo goedkoop uitpakken. De voorwaarden is vaak dat u binnen een bepaalde periode alsnog uw auto volledig moet afbetalen. Lukt dit niet dan begint pas de koop op afbetaling. De auto word dan in termijnen terugbetaalt met hoge rentes die soms twee tot drie keer zo hoog zijn dan bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Meer weten over het financieren van een auto? Bekijk onze informatie over het goedkoop en verantwoord financieren van auto’s.

Auto op afbetaling

Autolening vergelijken

Via de Frisia lening vergelijker kunt u ook goedkope autoleningen vergelijken. Door te kiezen voor ‘persoonlijke lening’ kunt u autoleningen met vaste rentes vergelijken en door te kiezen voor ‘doorlopend krediet’ kunt u autoleningen/autokredieten met variabele rentes vergelijken. Start vandaag nog met het vinden van een goedkope autolening.

Vragen over geld lenen

Kan iemand borg staan voor de lening?

Nee. De banken waar wij mee samenwerken werken niet met een borgstelling.

Rente Persoonlijke lening

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 545 5,6 % 5,6 % 120 maanden € 65.413
€ 40.000 € 434 5,5 % 5,5 % 120 maanden € 52.092
€ 30.000 € 325 5,5 % 5,5 % 120 maanden € 39.069
€ 20.000 € 221 5,9 % 5,9 % 120 maanden € 26.524
€ 10.000 € 113 6,4 % 6,4 % 120 maanden € 13.564

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 5,5% en de maximale wettelijke rente is 12% per jaar.

Rente Doorlopend krediet

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 750 7,2 % 7,2 % 86 maanden € 64.045
€ 25.000 € 375 7,2 % 7,2 % 86 maanden € 32.022
€ 15.000 € 225 7,3 % 7,3 % 86 maanden € 19.296
€ 10.000 € 150 7,8 % 7,8 % 88 maanden € 13.149

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. Bij een doorlopend krediet is de minimale looptijd 1 maand. De maximale looptijd is afhankelijk van de rente, extra aflossingen en extra opnames. Bij een Persoonlijke lening is de minimale looptijd 6 maanden en de maximale looptijd 120 maanden. De minimale rente is 7,2% en de maximale wettelijke rente is 12% per jaar.

Offerte aanvragen