Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1
  • Lening elektrische auto

Geld lenen voor elektrische auto? Dit zijn de opties

Er zijn verschillende manieren om een elektrische auto te financieren, en de keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur en financiële situatie. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende financieringsopties, met hun voordelen:

Lening elektrische auto via bank of kredietmaatschappij

Persoonlijke lening

Een verantwoorde autolening voor je elektrische auto is een persoonlijke lening bij een bank of kredietverstrekker. De persoonlijke lening heeft een vaste rente en looptijd waardoor je deze goed kunt afstemmen op de gebruiksduur van je elektrische auto. Wil je 4 jaar in de auto rijden, kies dan voor een looptijd van 48 maanden. Je kunt hierbij rekening houden met de (geschatte) restwaarde van de auto, bijkomend voordeel is dat je bij de persoonlijke lening altijd boetevrij extra mag aflossen.

*Hoeveel geld je kunt lenen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Lees meer over hoeveel je kunt lenen.

Financial lease

Met financial lease kies je voor een financieringsvorm waarbij je een elektrische auto in gebruik neemt en daarvoor maandelijkse betalingen doet aan een leasemaatschappij. Financial lease wordt gebruikt door bedrijven voor auto’s maar ook andere voertuigen of machines. Het bedrijf heeft het recht om de auto te gebruiken, de leasemaatschappij blijft juridisch eigenaar van de auto gedurende de leaseperiode, het bedrijf wordt economische eigenaar bij deze leasevorm. Voordeel is dat je direct de elektrische auto kunt gebruiken zonder dat je de hele aankoopprijs moet betalen maar je betaalt maandelijks om in de auto te kunnen rijden. Aan het einde van de leasetermijn heb je vaak de mogelijkheid om de elektrische auto te kopen voor de restwaarde. Wil je dat niet? Dan lever je de auto gewoon in.

Private lease

En andere optie is private lease, deze leasevorm is bedoeld voor particulieren. Ook hier geldt hetzelfde principe. Niet ineens de aanschafwaarde van de elektrische auto maar maandelijkse leasetermijn betalen voor het gebruik van de auto. Het voordeel van private lease is dat leasetermijn vaak een all-in tarief is waarbij alle kosten, zoals verzekering, onderhoud, reparaties en wegenbelasting in de maandelijks termijn zit. Alleen brandstof moet je zelf apart betalen. De nadelen kunnen zijn;

  • geen eigendom; aan het einde van de leaseperiode moet de elektrische auto teruggegeven worden
  • kilometer beperking; er geldt een beperking van het aantal kilometers dat je mag rijden. Extra kilometers, buiten het contract, kosten meer geld en worden jaarlijks verrekend
  • contractsduur; het contract wat je afsluit is bindend voor de leaseperiode. Vroegtijdig beëindigen leidt veelal tot hoge kosten

Lening elektrische auto afbetalen tot 10 jaar

Bij Frisia kun je leningen afsluiten met looptijden tot 10 jaar voor een elektrische auto, voor andere leendoelen, bijvoorbeeld een keuken of verbouwing zelfs tot 15 jaar. Bij het geld lenen voor elektrische auto is het aan te raden om de looptijd van de lening zo kort mogelijk te houden of deze goed af te stemmen op de restwaarde. Dit is de goedkoopste vorm van lenen en hiermee voorkom je een restschuld.

Lening elektrische auto afsluiten bij Frisia – een juiste keuze!

Wanneer je bij Frisia een lening voor elektrische auto aanvraagt ontvang je binnen 2 uur een vrijblijvende offerte in je eigen beveiligde mijn-omgeving. De lenig kan je exact afstemmen op de gebruiksduur van de elektrische auto. En dat doen we naar volle tevredenheid van onze klanten:

Wat klanten van ons vinden.

  • 10 "Brandon - Amazing"
  • 9 "Erik - Goede begeleiding."
  • 10 "Leacky Muchene - Timely service, efficient communication"
Bekijk onze beoordelingen

Geld lenen voor elektrische auto? Onze tips:

Een financiering voor elektrische auto aanvragen en afsluiten kan in verschillende vormen en bij verschillende aanbieders.

Tip 1: vergelijk verschillende leningopties

Het vergelijken van de verschillende opties met behulp van onze online vergelijkingsmodule geeft je een goed beeld van de kosten van de lening. Dit geldt voor zowel de rente als de maandelijkse betalingen (de maandtermijn). Je kunt nagaan welke kosten behoren bij welke looptijd, bedrag en rentepercentage.

Tip 2: neem de tijd en lees de voorwaarden

Wat je ook mag besluiten voor je lening elektrische auto, het is belangrijk hier de tijd voor te nemen en je te verdiepen in de voorwaarden. Enkele aandachtspunten:

  • Zijn de voorstellen allemaal gelijk qua looptijd en hoe gaan ze om met de restwaarde of het betalen van een slottermijn. Alleen gelijke voorstellen kun je goed met elkaar vergelijken
  • Bij wie wordt de lening ondergebracht? Is dit een betrouwbare partij?
  • Zijn er bijkomende kosten voor het afsluiten van de lening?

Wij raden aan om dit voor jezelf op een rij te zetten en pas hierna een keuze te maken. Heb je hierbij vragen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je verder.

Tip 3 houd rekening met belastingvoordelen

De fiscale voordelen bij een elektrische auto kan zijn; subsidies bij de aanschaf van een elektrische auto, de BPM en wegenbelasting en de bijtelling wanneer je de elektrische auto van het bedrijf rijd. Het is goed mogelijk om subsidies te ontvangen als je de elektrische auto financiert als particulier, hier is de subsidieregeling elektrische personenauto’s particulieren (SEPP) voor in het leven geroepen. Op deze site van de overheid lees je er alles over. Daarnaast heb je nu nog het voordeel dat er geen BPM (aanschafbelasting) betaald en tot 2026 heb je nog het voordeel dat je geen wegenbelasting betaald.

Lening elektrische auto afsluiten? Dit zijn de kosten!

Zie hieronder de tabel persoonlijke lening met de kosten per leenbedrag. Mocht je bedrag er niet tussen staan vraag dan gerust een persoonlijke en vrijblijvende offerte aan.

Vrijblijvende offerte

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 345 7,0 % 7,0 % 120 maanden € 41.401
€ 20.000 € 231 7,2 % 7,2 % 120 maanden € 27.832
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over geld lenen (voor een auto).

Zijn de rentetarieven voor elektrische voertuigen hoger of lager dan die voor traditionele voertuigen?

In basis zijn de rentepercentages voor het geld lenen van voertuigen gelijk. Geld lenen via Frisia is veelal goedkoper als lenen bij grootbanken. Wij bekijken graag voor je tegen welk rentepercentage jij een lening bij ons zou kunnen afsluiten. Binnen 2 uur ontvang je een vrijblijvende offerte.

Wat moet ik overwegen bij het kiezen van de looptijd van een lening voor elektrische voertuigen?

Wat wij aanraden is om de looptijd van de lening af te stemmen op de gebruiksduur van de elektrische auto. Wil je 3 jaar in de auto gaan rijden, kies dan voor een lening van 36 maanden. Je kunt hierbij wel rekening houden met de geschatte restwaarde. Bij een persoonlijke lening kun je op ieder moment boetevrij extra aflossen.

Zijn de kosten van een lening elektrische auto fiscaal aftrekbaar?

Nee de rentekosten zijn niet fiscaal aftrekbaar. Wel zijn er voor elektrische auto’s voordelen te behalen als het gaat om de aanschafbelasting en wegenbelasting.

Op zoek naar een andere lening?

Liever een andere lening? Geen probleem ook voor andere doelen kun je een lening bij Frisia afsluiten. Bijvoorbeeld een een grote verbouwing of een andere auto? Ook dan voorzien wij je graag van een vrijblijvende offerte. Een lening aanvragen is gratis en de vrijblijvende offerte ontvang je binnen 20 minuten van ons.

John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen

Vragen over geld lenen? Neem contact op met onze experts

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door John Heijen. John is een van de vennoten en financieel expert bij Frisia Financieringen.

Heb je vragen?

088 – 777 2333

Of gebruik hier het contactformulier

Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden

Offerte aanvragen