Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0
 • Op afbetaling
 • Snel geld lenen
 • Oversluiten
 • Auto op afbetaling

Kopen op afbetaling of een lening aanvragen?

Kopen op afbetaling meisje in winkelwagen

Wilt u toch de aankoop doen en achteraf gespreid betalen? Dan is een consumptief krediet een goedkoper alternatief. Als u kiest voor een persoonlijke lening, de leenvorm met een vaste rente en looptijd, weet u exact wat elke maand de kosten aan afbetaling en aflossing zijn. De totale kosten bij het afsluiten van een consumptief krediet liggen lager dan bij kopen op afbetaling. De optie “koop nu, betaal later” is een dure vorm van financieren.

Online geld lenen is goedkoper

Online geld lenen is een goedkoper alternatief; bij Frisia sluit u al een lening af tegen een rente vanaf 6,6%. Bij kopen op afbetaling is de maximale rente veelal 14%. Dat verschil is enorm en dat betekent dat u bij Frisia aan het eind van de looptijd een veel lager totaalbedrag aan rente heeft betaald en dus goedkoper geld leent.

Frisia kan deze lage rente aanbieden dankzij de online werkwijze. Dit heeft ook als bijkomend voordeel dat u zelf bepaalt wanneer u uw leenbedrag berekent en de lening afsluit. Als u kiest voor een lening bij Frisia, als alternatief voor betalen in termijnen, kunt u kiezen uit twee leenvormen. Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een veilige, zekere leenvorm. U leent eenmalig een vast bedrag. De rente en de looptijd staan vast en hiermee de maandelijkse rentekosten. U weet van tevoren precies wat uw maandlasten zijn en binnen welke looptijd u de lening volledig heeft afbetaald en afgelost. Dit geeft zekerheid. Wilt u tussentijds extra aflossen? Geen probleem dat mag boetevrij.

Doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet kiest u voor meer flexibiliteit en het geeft u vrijheid over wat u met uw lening doet. In tegenstelling tot de persoonlijke lening wordt het leenbedrag niet eenmalig volledig uitgekeerd. U bepaalt wanneer en welk bedrag u van het leenbedrag opneemt. Uiteraard is dat nooit meer dan uw kredietlimiet.

U betaalt alleen rente over dat deel van de lening wat u opneemt. Deze leenvorm zorgt ervoor dat u altijd een financiële reserve heeft. Prettig als bijvoorbeeld de wasmachine, vaatwasser of auto het opeens begeeft. De rente van dit krediet is variabel, net als de looptijd. Tussentijds extra aflossen? Ook bij deze leenvorm mag dat boetevrij.

Snel geld lenen / flitskredieten

Flitskredieten, snelle leningen met hoge kosten, zijn verboden in Nederland. Evenals het adverteren met de term snel geld lenen. (Te) Snel een keuze maken om geld te lenen is echter niet verboden ondanks dit ook tot vervelende situaties kan leiden. Zo kunt u bijvoorbeeld vrij snel in een winkel als de Mediamarkt beslissen om een nieuwe laptop of tv op afbetaling aan te schaffen. Een aankoop waarvoor u misschien niet eens de winkel voor heeft bezocht.

Door niet direct uw aankoop in de winkel of webwinkel te financieren kunt u veel geld besparen. Misschien ziet u van de koop af en anders kunt u een lening afsluiten met een lagere rente. Frisia is al jarenlang een gerenommeerde kredietbemiddelaar en in het bezit van een wettelijk verplichte AFM vergunning. Wij helpen u graag bij een verantwoorde lening vanaf €5.000,-.

Consumptief Krediet

Oversluiten van dure ‘kopen op afbetaling’ lening

Bij Frisia kunnen de meeste leningen boetevrij worden afgelost en worden overgesloten. Hieronder valt ook uw dure ‘koop op afbetaling’ lening ongeacht de aanbieder. Stuur vandaag de aanvraag tot oversluiten in zodat u snel start met het besparen van geld. Uw dure lening wordt overgezet naar een lening met lagere maandlasten. U regelt het eenvoudig zelf, direct online.

Meerdere leningen samenvoegen

Heeft u meerdere leningen bij verschillende aanbieders? Alle lopende leningen samenvoegen tot één overzichtelijke lening met een lagere rente is geen enkel probleem bij Frisia. Bij Frisia kijken we graag samen naar de mogelijkheden zodat u overzicht krijgt en maandelijks minder kosten betaalt.

Er is één uitzondering op het oversluiten of samenvoegen van leningen. Een leasecontract oversluiten, van bijvoorbeeld uw auto, is niet mogelijk. Een leasecontract is namelijk een huurcontract.

Lening oversluiten

Autolening met 0% rente

Autoleningen met 0% rente zijn sinds september 2016 verboden, maar u moet nog steeds opletten voor 0% constructies. Zo worden er tegenwoordig veel meer 50-50 deals aangeboden bij zowel motoren als auto’s. U betaalt het voertuig dan in twee termijnen waarbij het tweede termijn binnen een afgesproken tijd moet zijn voldaan om aanspraak te kunnen maken op het 0% rentetarief. In de praktijk komt het echter weinig voor dat iemand het volledige tweede termijn binnen de afgesproken tijd betaalt. Het gevolg is doorgaans een hoge rente tot soms wel 14%.

Autolening van Frisia in de meeste gevallen goedkoper

Een Frisia Autolening, een persoonlijke lening, is een goedkoper alternatief voor de financiering van een nieuwe auto. De rente van deze lening is gemiddeld twee tot drie keer lager dan de rente van kopen op afbetaling dus dat scheelt honderden euro’s per jaar, afhankelijk van de aankoopprijs van de auto.

Auto op afbetaling

Hoeveel kan ik lenen?

Het maximale bedrag dat u kunt lenen is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie. Factoren die meespelen zijn uw gezinssamenstelling, de stabiliteit van uw inkomen en uw maandelijkse hypotheek- of huurlasten.

Frisia staat voor verantwoord geld lenen; de lening moet aansluiten op uw situatie en binnen uw budget passen. Onze online leenberekening, om te bepalen hoeveel u maximaal kunt lenen, is gemaakt voor consumptief krediet. Dat wil zeggen, voor de leenvormen persoonlijke lening en doorlopend krediet.

U leent bij Frisia geld vanaf 6,6% rente. Dit laagste rentetarief hoort bij een persoonlijke lening tot maximaal 120 maanden. Als u huiseigenaar bent, die bekend staan om hun goede betaalmoraal, leent u veelal tegen dit lage rentetarief. Geld lenen heeft voor de geldverstrekker ondermeer te maken met het inschatten van risico’s; hoe lager het risico, hoe goedkoper u leent. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om de rente van de lening fiscaal af te trekken indien u deze gebruikt om een verbouwing te financieren.

Hoeveel kan ik lenen?

Vanaf 6,6% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van je.

Hoe werkt online geld lenen?

Op Frisia.nl kunt u zelfstandig uw lening berekenen, vergelijken en aanvragen. Offertes voor leningen staan doorgaans al binnen twee uur voor u klaar. Heeft u een keuze gemaakt dan kunt u de lening discreet online afsluiten in uw beveiligde persoonlijke omgeving.

Online geld lenen

 • icoon lening berekenen

  Lening berekenen: Voordat u een lening aanvraagt berekent u eerst hoeveel u kunt lenen.

 • icoon lening vergelijken

  Leningen vergelijken: Vergelijk leningen online en bepaal welke lening bij u past.

 • icoon lening aanvragen

  Lening aanvragen: Vraag vrijblijvend een lening aan. Ontvang de offerte in uw eigen MIJN Frisia omgeving.

 • icoon lening afsluiten

  Lening afsluiten: Keuze gemaakt? Sluit direct online uw lening af in een beveiligde omgeving.

Rente Doorlopend krediet

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 750 8,7 % 8,7 % 92 maanden € 68.560
€ 25.000 € 375 8,7 % 8,7 % 92 maanden € 34.280
€ 15.000 € 225 8,9 % 8,9 % 93 maanden € 20.769
€ 10.000 € 150 8,6 % 8,6 % 91 maanden € 13.646

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. Bij een doorlopend krediet is de minimale looptijd 1 maand. De maximale looptijd is afhankelijk van de rente, extra aflossingen en extra opnames. Bij een Persoonlijke lening is de minimale looptijd 6 maanden en de maximale looptijd 120 maanden. De minimale rente is 8,6% en de maximale wettelijke rente is 12% per jaar.

Offerte aanvragen