Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0

10 jaar rentevast vanaf 6,6%;

  • Groene lening

De voordelen van een groene lening

Met een groene lening kies je voor een milieuvriendelijke oplossing, het verlagen van de energielasten en zeker ook waardebehoud of waardevermeerdering van de woning. Verduurzamen is niet alleen geschikt voor woningen, maar voor alle (bedrijfs)panden. Eenvoudige isolatie maakt al een heel verschil. Deze lening sluit hier perfect op aan.

Dit zijn de voordelen van een groene lening:

  • Tot maximaal € 15000 lenen
  • Lage rente vanaf 6,6%
  • Variabele looptijd tot maximaal 15 jaar
  • Boetevrij vervroegd aflossen

Ideaal voor het financiëren van isolatiemaatregelen waaronder HR++ glas, een HR- of HRe ketel, warmtepomp of zonnepanelen.

Kosten versus groene lening

De kosten voor energiebesparende maatregelen kennen een terugverdientijd van 2 – 10 jaar. Zo hebben zonnepanelen een terugverdientijd van 8-10 jaar, terwijl ze gedurende 25 jaar een maximaal rendement leveren. De aanschaf van hoogrendementsglas is de beste keuze: deze heeft een korte terugverdientijd van 5 tot 7 jaar. Voor de HRe-ketel ligt dit op 4 jaar. Bedenk dat deze ketel 10 tot 15 jaar meegaat!

Bovenstaande voorbeelden laten zien dat het altijd goed is om te kiezen voor energiebesparende maatregelen (verduurzamen). Met deze lening financier je dit moeiteloos. Voordeel is dat je na verduurzaming minder aan de energierekening betaalt, waardoor het afbetalen van die groene lening geen probleem is. Je begint dus direct met terugverdienen.

Lage rente met vaste looptijd

Over de groene lening van Frisia betaal je een lage rente van 6,6%. Dankzij de vaste looptijd weet je vooraf waar je aan toe bent. Het maandbedrag blijft hetzelfde, dat is wel zo prettig. Verlaag je maandlasten en los tussentijds boetevrij af. Handig wanneer je dankzij een lagere energierekening geld overhoudt.

Online een lening afsluiten

Leen tussen de € 5000 en € 50.000 en start direct met het verduurzamen van de woning of het gebouw. Het maximale leenkrediet is afhankelijk van het inkomen (en die van de eventuele partner). Sluit online een groene lening af en ontvang het bedrag ineens op je rekening. De looptijd spreek je van tevoren af en sluit goed aan op jouw situatie. Zorg dat de looptijd nooit langer is dan de levensduur van zonnepanelen, hoogrendementsketel of andere verduurzaming. Met een lening van Frisia weet je precies waar je aan toe bent.

Benieuwd hoeveel je kunt lenen? Bereken je maximale lening, de maandelijkse lasten en vraag een vrijblijvende offerte aan. Een tip van Frisia: hoe korter de looptijd, hoe lager de effectieve rente.

Zo werkt het aanvragen van een offerte

Geef aan hoeveel je wilt lenen en stuur je offerteaanvraag naar Frisia financieringen. We bekijken op basis van jouw gegevens wat mogelijk is. Je ontvangt een offerte per e-mail Bekijk deze op je gemak en upload binnen onze veilige online omgeving de gevraagde documenten. In de meeste gevallen worden de stukken binnen twee dagen beoordeeld. Na goedkeuring ontvang je die groene lening op je betaalrekening. Dit bedrag ontvang je in één keer, zodat je direct kunt beginnen met energiebesparende maatregelen.

Vrijblijvende offerte

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 858 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 103.317
€ 50.000 € 570 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 68.431
€ 30.000 € 345 6,7 % 6,7 % 120 maanden € 41.241
€ 20.000 € 233 7,1 % 7,1 % 120 maanden € 27.988
€ 10.000 € 119 7,9 % 7,9 % 120 maanden € 14.284

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen