Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0

Leentermen

Flitskrediet

Flitskrediet, ook wel minikrediet of minilening genoemd, is een vorm van krediet waarbij je snel en gemakkelijk een kleine hoeveelheid geld kunt lenen. Flitskredieten zijn vaak bedoeld voor tijdelijke financiële tekorten en worden aangeboden door online leningsproviders.

Flitskredieten zijn doorgaans leningen van kleine bedragen, vaak tussen de 50 en tot maximaal 1500 euro. Ze worden meestal in één keer terugbetaald, binnen een periode van enkele dagen tot aan maximaal 60 dagen. Sommige leningsproviders bieden ook langere looptijden, maar dan zijn de rentekosten vaak hoger.

Een van de voordelen van flitskredieten is dat ze gemakkelijk en snel te verkrijgen zijn. Je hoeft meestal alleen een online formulier in te vullen en binnen enkele minuten weet je of je bent goedgekeurd voor het krediet. Flitskredieten zijn ook vaak beschikbaar voor mensen met een lage credit score of zonder vast inkomen, waardoor ze een optie kunnen zijn voor mensen die moeilijk aan krediet kunnen komen via andere wegen.

Het nadeel van een flitskrediet of minilening zijn de kosten. Daarnaast is er veelal een voorwaarde van borgstelling, dat betekent dat de leningnemer een natuurlijk persoon moet vinden die die bereid is als garantsteller (borgsteller) garant te staan voor het terugbetalen van de lening als de leningnemer zelf niet in staat is om de lening te voldoen. Slaag je er niet in een borgsteller te vinden (binnen 14 dagen na het afsluiten van de minilening) dan betaal je hiervoor een extra bedrag.