Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0

Leentermen

Restschuld

Restschuld is het bedrag dat nog openstaat op een lening nadat deze is afgelost. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een hypothecaire lening, waarbij de koper van een woning een lening heeft afgesloten om de woning te kopen en deze lening in termijnen terugbetaalt. Als de lening is afgelost, kan er nog een restschuld openstaan als de waarde van de woning is gedaald ten opzichte van de oorspronkelijke aankoopprijs.

Restschuld kan ook optreden bij andere soorten leningen, zoals een autolening of een persoonlijke lening. In dit geval kan er een restschuld ontstaan als de waarde van het gekochte object daalt of als de lener niet in staat is om de lening volledig terug te betalen.

Het is belangrijk om rekening te houden met de mogelijkheid van een restschuld als je een lening afsluit. Als je weet dat er een kans bestaat dat je een restschuld zult hebben, is het aanbevolen om voldoende geld opzij te zetten om de restschuld te kunnen betalen. Dit kan helpen om financiële problemen te voorkomen in de toekomst.