Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0

Leentermen

Rentevoet

De rentevoet is het percentage dat je betaalt over het geleende bedrag wanneer je een lening afsluit. Rentevoeten zijn beschikbaar voor verschillende soorten leningen, zoals creditcards, persoonlijke leningen en hypothecaire leningen.

De rentevoet is een vergoeding die je moet betalen voor het lenen van geld, dit is een manier voor de financiële instelling om geld te verdienen op de leningen die ze verstrekken. Hoe hoger de rentevoet, hoe duurder de lening voor jou. Rentevoeten kunnen ook afhankelijk zijn van het type lening dat je aanvraagt. Bijvoorbeeld, voor een creditcard kan de rentevoet hoger zijn dan voor een persoonlijke lening of hypothecaire lening. Dit komt onder andere omdat creditcards vaak kleinere leningen zijn met een kortere looptijd dan andere leningen.

De rente kan ook afhankelijk zijn van je financiële historie. Als je een goede credit score hebt, kan je een lagere rentevoet krijgen, omdat de financiële instelling aanneemt dat je een lage risico op achterstand in betaling hebt. Als je een slechte  credit score hebt, kan de rentevoet hoger zijn, omdat de financiële instelling aanneemt dat je een hoger risico op default hebt.