Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0

Leentermen

BKR-kredietregister

Het BKR-kredietregister is een register waarin gegevens worden opgenomen over leningen en hypotheken die iemand heeft afgesloten, evenals over eventuele betalingsachterstanden die iemand heeft. Dit register wordt bijgehouden door het Bureau Krediet Registratie (BKR), een onafhankelijke organisatie.

In het BKR-kredietregister wordt bijgehouden hoe goed iemand is in het terugbetalen van leningen en hypotheken. Dit kan invloed hebben op de kredietwaardigheid van iemand, afhankelijk van hoe goed de lening is terugbetaald. Als iemand bijvoorbeeld een betalingsachterstand heeft of een betalingsregeling heeft moeten treffen voor de lening, kan dit leiden tot een lagere kredietwaardigheid en kan het moeilijker worden om in de toekomst weer een lening of hypotheek te krijgen.

Leninggevers en hypotheekverstrekkers kijken naar de informatie die is opgenomen in het BKR-kredietregister voordat ze een lening of hypotheek verstrekken, en terugbetalingsproblemen kunnen een rode vlag zijn. Daarnaast kan het ook betekenen dat de rente voor toekomstige leningen of hypotheken hoger kan zijn, omdat leninggevers en hypotheekverstrekkers meer risico lopen als ze geld lenen aan iemand met een lagere kredietwaardigheid. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat alle leningen en hypotheken op tijd worden terugbetaald.