Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0

Leentermen

BKR-kredietbeoordeling

Een BKR-kredietbeoordeling ook wel BKR-toetsing genoemd is een beoordeling van de kredietwaardigheid van iemand, gebaseerd op informatie die is opgenomen in het Bureau Krediet Registratie (BKR). De BKR is een onafhankelijke organisatie die deze registratie bijhoudt. In het BKR-systeem worden gegevens opgenomen over leningen en hypotheken die iemand heeft afgesloten, evenals over eventuele betalingsachterstanden die iemand heeft.

De BKR-kredietbeoordeling wordt gebruikt door leninggevers en hypotheekverstrekkers om te beoordelen hoe goed iemand is in het terugbetalen van leningen en hypotheken. Als iemand bijvoorbeeld een betalingsachterstand heeft of een betalingsregeling heeft moeten treffen voor de lening, kan dit leiden tot een lagere kredietwaardigheid en kan het moeilijker worden om in de toekomst weer een lening of hypotheek te krijgen.

Bij het BKR staan alle kredieten met een bedrag van € 250,– of meer dat langer dan één maand loopt geregistreerd. Dit geldt ook voor zakelijke kredieten van meer dan € 1.000,–, voorwaarde is wel dat de ondernemer dan persoonlijk aansprakelijk is voor de schuld. Maar ook alle telefoon kredieten waarbij een mobiele telefoon op afbetaling onderdeel is van het contract, staan geregistreerd.