Frisia Financieringen
9.0
1028 mensen geven ons een 9.0

Leentermen

BKR-codering

Een BKR-codering is een registratie van een lening of hypotheek bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) te Tiel. Het BKR is een onafhankelijke organisatie die deze registratie bijhoudt.

Er zijn verschillende soorten BKR-coderingen, afhankelijk van de specifieke voorwaarden van de lening of hypotheek. Zo kan bijvoorbeeld een “A-codering” worden opgegeven als de lening of hypotheek NIET op tijd is terugbetaald.

Alle kredieten met een bedrag van € 250,– of meer dat langer dan één maand loopt staat geregistreerd bij het BKR. Dit geldt ook voor zakelijke kredieten van meer dan € 1.000,–, voorwaarde is wel dat de ondernemer dan persoonlijk aansprakelijk is voor de schuld.

Een BKR codering, dit geldt voor zowel de positieve als de negatieve coderingen, blijven vijf jaar lang nadat de lening volledig is afgelost staan op het BKR. Mocht je een a-codering hebben die hersteld is? Of te wel je hebt de achterstand ingelopen dan wordt er een H-codering bijgeplaatst. In dit geval blijft de codering vijf jaar lang na de datum van de code H zichtbaar.