Frisia Financieringen
9.1
1010 mensen geven ons een 9.1

Doorlopen krediet omzetten naar persoonlijke lening

Wilt u uw doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening? Dan bent u bij Frisia aan het juiste adres. Een persoonlijke lening is een leningvorm welke u alle zekerheid biedt en daarnaast de garantie dat u de lening binnen de vooraf overeengekomen looptijd aflost. Dit zijn de voornaamste verschillen met de meer flexibele vorm van lenen, het doorlopend krediet. De overige verschillen staan in onderstaand overzicht.

Verschillen doorlopend krediet en persoonlijke lening

Persoonlijke lening Doorlopend krediet
Rente Vaste rente Variabele rente
Maandtermijn Vaste maandtermijn Vaste maandtermijn
Looptijd Vaste looptijd Geen vaste looptijd
Versneld aflossen Boetevrij Boetevrij
Opnemen Niet mogelijk Mogelijk

Voordelen persoonlijke lening Frisia

  • Vaak een lagere rente dan bij andere banken
  • Boetevrij aflossen
  • Een vaste lage rente over de gehele looptijd
  • U heeft een vaste looptijd en weet exact waar u aan toe bent.

Hoe werkt het omzetten van een doorlopend krediet naar een persoonlijke lening?

Consumenten kunnen terughoudend zijn om over te stappen naar een andere geldverstrekker omdat dit ingewikkeld lijkt. Dit is onterecht want in een aantal eenvoudige stappen is het oversluiten geregeld:

  1. U vult op het aanvraagformulier het openstaande bedrag van uw huidige lening in
  2. U vult op het aanvraagformulier de gevraagde gegevens in en verstuurd de aanvraag door op de knop “offerte aanvragen” te klikken
  3. Frisia stuurt u per email een offerte voor een persoonlijke lening. In deze offerte staat dat uw lopende lening wordt ingelost en de nieuwe persoonlijke lening bij Frisia hiervoor in de plaats komt. We doen er een duidelijke brief bij waarin staat welke documenten wij van u nodig hebben. U moet hierbij denken aan een kopie van uw legitimatiebewijs, salarisstrook en de storting van uw inkomen op de bank.
  4. Als u akkoord gaat, dan moet de offerte door u ondertekend worden. Wij zorgen voor de administratieve afhandeling en aflossing van uw lopende lening

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw doorlopend krediet om te zetten in een persoonlijke lening? Dan kunt u vrijblijvend en volledig online een offerte bij ons aanvragen.

Tarieven Persoonlijke lening 6 jaar rentevast

totaal kredietbedragtermijnbedragdebetrente op jaarbasis (vast)jaarlijks kostenpercentageduur kredietovereenkomsttotaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 515 4,4% 4,4% 120 maanden € 61.894
€ 25.000 € 259 4,5% 4,5% 120 maanden € 31.091
€ 15.000 € 156 4,7% 4,7% 120 maanden € 18.828

Deze berekening is een richtlijn en u kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we u kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren.De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 3.8% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar. Kijk hier voor de voorwaarden.