Frisia Financieringen
9.0
986 mensen geven ons een 9.0
 • Lening
 • Onderhoudskosten
 • Online lenen

Lening voor een boot

Bij Frisia Financieringen kunt u leningen aanvragen voor uw boot waarmee u tot 100% van de aankoopprijs kunt financieren. Naast het financieren van uw boot zijn er ook mogelijkheden om de overige kosten zoals het onderhoud en het liggeld te financieren. In dit geval sluit u een hogere lening af.

Bootfinanciering sfeerbeeld

Consumptief krediet

Kiest u voor Frisia voor het financieren van uw boot, dan heeft u de keuze uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Beide leenvormen zijn een consumptief krediet. Bij een koop op afbetaling dient de boot als onderpand, bij het afsluiten van een lening is dit niet het geval. U bent direct en volledig eigenaar van de boot en u kunt deze dus ook verkopen wanneer u wilt.

Doorlopend krediet als bootfinanciering

Verwacht u in de toekomst extra geld nodig te hebben voor bijvoorbeeld het onderhoud van uw boot? Overweeg dan een doorlopend krediet; dit geeft u de mogelijkheid om extra geld op te nemen zonder een nieuwe lening af te sluiten. Als u een persoonlijke lening afsluit voor de financiering van de boot moet u een nieuwe lening afsluiten als u de kosten van onderhoud of liggeld wilt financieren.

Een doorlopend krediet is vergelijkbaar met een roodstand bij de bank, maar met een doorgaans lagere rente en hoger leenbedrag. U kunt geld lenen tot uw maximum leen/kredietbedrag en betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Deze leenvorm wordt daarom ook wel “flexibel geld lenen” genoemd.

Net als bij de meeste persoonlijke leningen kunt u een doorlopend krediet ook boetevrij aflossen. Dit betekent dat u geen boete hoeft te betalen aan de kredietverstrekker voor het mislopen van inkomsten. Heeft u een deel van de lening afgelost, maar heeft u het geld opnieuw nodig? Dat mag u opnieuw opnemen. Dankzij het doorlopende krediet beschikt u vrij over uw lening.

Sloep financieren

Met een bootfinanciering van Frisia kunt u ook een sloep financieren. Ook hierbij geldt dat uw sloep niet als onderpand dient. Niet bij een doorlopend krediet, niet bij een persoonlijke lening. U bent direct eigenaar van de sloep en kunt meteen genieten van uw houten, kunststof of stalen sloep. Heeft u een andere sloep op het oog of wilt u uw lening aflossen, dan bent u vrij om uw sloep te verkopen.

Vrijblijvende offerte

Onderhoud boot financieren

Geld dat u leent voor uw boot hoeft niet persé besteed te worden aan de aanschaf van een boot. U kunt het geleende geld ook (deels) besteden aan het onderhouden of het opknappen van uw boot. Leent u geld voor het onderhouden van uw woonboot? Dan kunt u mogelijk ook profiteren van fiscale voordelen.

Ligplaats en/of winterstalling kopen

Het kopen van een ligplaats of winterstalling kan een verstandige investering zijn. Heeft u niet voldoende spaargeld, dan kunt u online geld lenen voor de aanschaf van een ligplaats en/of winterstalling. Wilt u geld lenen voor een ligplaats in het buitenland? Dat is in de meeste gevallen geen probleem.

Fiscale voordelen voor woonbooteigenaren

Bent u van plan om geld te lenen voor het onderhouden of verbouwen van uw woonboot, dan zijn de rentekosten mogelijk fiscaal aftrekbaar. De belangrijkste voorwaarden voor deze fiscale voordelen zijn dat u zelf in de woonboot woont en dat u een lening afsluit met een vaste rente.

Komt u in aanmerking voor fiscale voordelen voor woningbezitters, dan kunt u bij Frisia Financieringen een persoonlijke lening aanvragen. Deze leenvorm heeft een vaste rente en looptijd en voldoet aan de vereisten voor fiscale voordelen. Jaarlijks krijgt u vervolgens een overzicht van kosten die u dan zelf kunt opvoeren in uw belastingaangifte.

Persoonlijke lening

Online geld lenen

Bij Frisia kunt u discreet en wanneer u wilt een lening afsluiten dankzij de mogelijkheid online geld te kunnen lenen. U berekent online, via onze eenvoudige rekentool, hoeveel geld u nodig heeft en vraagt daarna vrijblijvend uw lening aan. Wordt uw leningaanvraag goedgekeurd, dan kunt u – na het aanleveren van de benodigde stukken – de lening definitief afsluiten. U kunt daarna snel over uw geld beschikken.

Hoeveel geld lenen

Naast de vraag hoeveel geld u kunt lenen, vragen mensen zich ook af hoeveel geld ze moeten lenen voor een boot. Om deze vraag te beantwoorden moet u vooraf goed duidelijk hebben met welke boot u wilt varen. U weet dan wat de aanschafkosten, het onderhoud en eventuele reparatiekosten zijn. Deze totale kosten kunt u financieren als uw maximale lening dat toelaat.

Gemiddeld lenen de meeste mensen net zoveel voor een boot als voor een auto. Dit bedrag ligt tussen de €10.000,- en €20.000,-. Hierbij moet wel gezegd worden dat sommige mensen geld lenen, naast inbreng van een deel eigen spaargeld, zodat zij een luxere boot kunnen financieren.

Wilt u geld lenen voor een kleine sloep of ander vaartuig, dan kunt u al geld lenen vanaf €5.000,-. De kosten van deze lening kunt u zelf berekenen en vergelijken in onze lening vergelijker.

Online geld lenen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over geld lenen

Wat is de minimumleeftijd om geld te kunnen lenen?

Als je geld wil lenen bij een bank of een kredietverstrekker, dan moet je bij de meestal banken minstens 18 jaar oud zijn om in aanmerking te komen voor een lening. Dit geldt voor alle soorten leningen, zoals persoonlijke leningen, auto- en studentenleningen. Hoewel het voor sommige leningen mogelijk is om met een lagere leeftijd geld te lenen, zijn er ook beperkingen.

De maximum leeftijd om geld te kunnen lenen is momenteel 78 jaar.  Een lening aanvragen kan dus vanaf 18 jaar.

Wat is de maximum leeftijd om geld te lenen?

De maximale leeftijd om een lening aan te vragen is 80 jaar. De lening moet dan ingelost zijn voor u 85 jaar oud bent.

Kan ik ook een lening afsluiten zonder partner?

Ja, het is mogelijk om een lening af te sluiten zonder partner. Dit hangt wel af van verschillende factoren, zoals jouw inkomen, kredietgeschiedenis en de specifieke voorwaarden van de lening. Je mag dan niet getrouwd of geregistreerd partner in gemeenschap van goederen zijn. Wel wil de bank je partner toetsen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Je partner mag geen negatieve coderingen hebben. Als je voldoet aan de vereisten van de kredietverstrekker, kun je in aanmerking komen voor een lening zonder dat je partner hiervoor medeverantwoordelijk hoeft te zijn.

 

 

 

Mag ik boetevrij aflossen?

Bij alle leningen via Frisia Financieringen mag je boetevrij (extra) aflossen.

Boetevrij aflossen betekent dat je extra geld kunt aflossen op je lening zonder extra kosten of boetes te betalen. Dit kan aantrekkelijk zijn als je extra geld hebt en je jouw persoonlijke lening sneller wilt afbetalen dan gepland. Dit kan je geld besparen op de totale rentekosten van je lening en je helpen om eerder schuldenvrij te zijn.

Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente op een persoonlijke lening is in bepaalde gevallen aftrekbaar. Wanneer u de persoonlijke lening gebruikt voor uw eigen woning, verbouwing of woningverbetering, dan is de rente aftrekbaar in box 1. Voor alle andere doelen, bijvoorbeeld een auto of caravan, is de rente over de lening niet aftrekbaar.

Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek op uw verbouwingslening heeft de belastingdienst wel de voorwaarden gesteld dat u moet kunnen bewijzen dat de lening is gebruikt voor de woningverbetering. Bewaar daarom alle rekeningen en bonnen die te maken hebben met de verbouwing.

Overzicht van de leendoelen die aftrekbaar zijn bij een persoonlijke lening:

 • Keuken
 • Verbouwing
 • Tuin
 • Onderhoud, zoals schilderen, nieuwe kozijnen etc
 • Badkamer
 • Aanbouw, serre of overkapping
 • Zonnepanelen
 • Verduurzamen woning, isoleren of verwarming
 • Dakkapel

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 340 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 40.877
€ 20.000 € 231 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 27.742
€ 10.000 € 114 7,6 % 7,6 % 120 maanden € 13.686

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,5% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen