Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1
  • Geld lenen
  • Goedkoop lenen
  • Alle type fietsen

Geld lenen voor een fiets

Uw nieuwe of tweedehands fiets kunt u bij Frisia Financieringen in termijnen afbetalen met een consumptief krediet. In slechts een paar stappen kunt u online uw maximale lening berekenen, aanvragen en zelfs afsluiten. Discreet, veilig en zonder gedoe.

Persoonlijke lening

Een goedkope en verantwoorde lening voor uw fiets(en) is een persoonlijke lening. De rente van deze lening is gemiddeld lager dan de rente bij een koop of afbetaling. Bij een persoonlijke lening zijn de totale kosten vooraf duidelijk. Dit komt door de vaste rente en looptijd waar een persoonlijke lening bekend om staat. Let er wel op dat u niet opnieuw extra geld kunt lenen zoals u dat wel kunt doen bij een roodstand en sommige verzendhuiskredieten.

Voor lage bedragen tot €10.000,- sluit u automatisch een persoonlijke lening af. Wilt u meer dan €10.000,- lenen, dan heeft u ook de keuze uit een doorlopend krediet. Bij deze leenvorm heeft u de mogelijkheid om afgeloste bedragen opnieuw op te nemen. Op die manier kunt u altijd extra geld lenen zonder daarvoor een nieuwe lening voor af te sluiten. U betaalt alleen rente over het opgenomen deel van het krediet.

Vrijblijvend voorstel

Benieuwd hoeveel een lening voor uw fiets kost? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan op onze website. U ontvangt dan spoedig een reactie met één of meerdere voorstellen. Bevalt uw voorstel, dan kunt u de lening direct online afsluiten in een beveiligde mijn-omgeving.

Vrijblijvende offerte

Goedkoopste lening voor uw fiets

Frisia helpt u graag bij het vinden van de goedkoopste lening voor uw fiets. Om dit op een eenvoudige en verantwoorde manier te doen heeft Frisia een online lening vergelijker gebouwd. U voert het bedrag in dat u wilt lenen en de vergelijker toont vervolgens de goedkoopste leningen in één duidelijk overzicht. Heeft u de goedkoopste lening gevonden? Dan kunt u deze direct vrijblijvend aanvragen. Simpel en snel geld lenen op een verantwoorde manier.

Kopen op afbetaling is duur

Kopen op afbetaling is met een hoge rente van 10% een dure lening voor uw fiets. Frisia biedt u de mogelijkheid om uw fiets goedkoper te financieren met een persoonlijke lening of doorlopend krediet. De laagste rente die Frisia op dit moment kan aanbieden begint vanaf 6,6%. En u heeft de mogelijkheid om op ieder gewenst moment boetevrij (extra) af te lossen, zodat de lening eerder volledig is afgelost.

Goedkopere lening

Heeft u momenteel al een fiets op afbetaling gekocht of heeft u een andere lening lopen, dan kunt u overwegen om deze lening over te sluiten. Door uw lening over te sluiten naar een lening met een lagere rente kunt u veel geld besparen. Dit geld kunt u voor andere leuke dingen gebruiken of gebruik het als investering in het onderhoud van uw fiets.

Meerdere leningen oversluiten

Heeft u meerdere leningen lopen, dan kan oversluiten extra interessant zijn. Dit komt omdat één lening met een hoog leenbedrag vaak goedkoper is dan meerdere losse kleine leningen. De datum van afsluiten speelt daarbij een belangrijke rol; hoe ouder de lening, hoe groter de kans dat u kunt besparen op uw lening.

Goedkoopste lening

Welke fietsen kan ik financieren?

U kunt bij Frisia elk type fiets financieren, ongeacht of deze nieuw of tweedehands is. Net als bij de autoleningen van Frisia wordt de fiets direct uw eigendom. Dit heeft als voordeel dat u de fiets ook weer kunt verkopen om bijvoorbeeld een deel van de lening af te lossen.

Voor woon/werk en hobby

Geld lenen voor een nieuwe elektrische fiets of een tweedehands racefiets?Beide fietssoorten kunt u financieren met een lening bij Frisia. Onderstaand enkele voorbeelden van andere type fietsen waarvoor u geld kunt lenen.

Elektrische fiets

Een elektrische fiets – of e-bike – op afbetaling is veruit het meest populair. Niet verwonderlijk gezien het comfort en de mogelijkheid om ook op latere leeftijd te kunnen blijven fietsen.

Bij Frisia kunt u een elektrische fiets financieren met een persoonlijke lening. Met deze persoonlijke lening kunt u ook extra’s zoals een grotere- of tweede accu meefinancieren.

De maximum leeftijd om geld te lenen voor uw elektrische fiets is 78 jaar. U bent dus ook als senior van harte welkom bij Frisia Financieringen.

Racefiets

Een racefiets kan, net als een mountainbike, een dure investering zijn. Zeker als u zich focust op het gewicht van de fiets dan zijn bedragen van €6.000,- tot €10.000,- niet vreemd.

Een dure racefiets kunt u ook financieren bij Frisia. Indien nodig kunt u ook eventuele upgrades aan de racefiets, kleding en accessoires meefinancieren. Een lening afsluiten voor het bouwen van een custom racefiets is ook mogelijk.

Mountainbike

Mountainbiken kan een dure hobby zijn en zeker met de opkomst van e-MTB’s. Naast de aanschaf van de mountainbike heeft u vaak ook te maken met vervoer en extra onderhoud. Kosten die mountainbiken vaak duurder maakt dan bijvoorbeeld wielrennen.

Bij Frisia kunt u zowel de aanschaf van de mountainbike/e-MTB als de extra kosten voor vervoer financieren. U kunt hierbij denken aan een simpele fietsendrager tot aan de aanschaf van een andere auto.

Wilt u liever uw eigen mountainbike bouwen en financieren met een lening? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. Houd hierbij wel rekening met het minimum leenbedrag van €5.000,-.

Bakfiets

Een bakfiets wordt tegenwoordig ook elektrisch ondersteund. De kosten hiervoor lopen uiteen, maar een bakfiets van hoge kwaliteit kost gemiddeld al snel €5.000,-. Heeft u dit geld niet direct beschikbaar, dan kunt u overwegen om uw bakfiets te financieren met een lening. Net als alle andere leningen van Frisia kunt u deze online aanvragen, vergelijken en afsluiten.

Geld lenen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over geld lenen.

Betaal ik advies- of bemiddelingskosten voor mijn lening?

Voor de werkzaamheden stuurt Frisia Financieringen u geen factuur. Bij Frisia Financieringen betaalt je geen advies- of bemiddelingskosten. Frisia Financieringen wordt beloond door de kredietaanbieder in de vorm van een maandelijkse provisie. Deze provisie wordt berekend per lening en is met name afhankelijk van de hoogte van de lening.

Meer over de beloning van Frisia Financieringen leest u in de dienstenwijzer. Bemiddelingskosten kunnen in rekening worden gebracht als het intermediair je helpt bij het afsluiten van de lening. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een lening aanvraagt via een vergelijkingssite of als je een lening afsluit via een tussenpersoon. De kosten worden meestal betaald direct aan de intermediair en kunnen per  intermediair verschillen. Deze kosten worden vooraf met je besproken.

Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?

Wanneer u van ons het bericht heeft ontvangen dat de bank definitief akkoord is gegaan met uw leningaanvraag, staat het geld binnen 24 uur (op werkdagen) op uw rekening.

Kan iemand borg staan voor de lening?

Nee. De banken waar wij mee samenwerken werken niet met een borgstelling.

Borgstelling betekent dat de borgsteller (een ander natuurlijk persoon) verantwoordelijk is voor het terugbetalen van de lening als de lener niet in staat is om dit te doen. Een borgsteller kan een vriend of familielid zijn die bereid is om garant te staan voor de lening. De geldschieter kan de borgsteller vragen om financiële informatie te verstrekken om te bepalen of hij of zij in staat is om de lening terug te betalen als dat nodig is.

Mag ik boetevrij aflossen?

Bij alle leningen via Frisia Financieringen mag je boetevrij (extra) aflossen.

Boetevrij aflossen betekent dat je extra geld kunt aflossen op je lening zonder extra kosten of boetes te betalen. Dit kan aantrekkelijk zijn als je extra geld hebt en je jouw persoonlijke lening sneller wilt afbetalen dan gepland. Dit kan je geld besparen op de totale rentekosten van je lening en je helpen om eerder schuldenvrij te zijn.

Waar kan ik berekenen hoeveel ik kan lenen?

Frisia heeft een online tool ontwikkeld waarmee u als consument kan berekenen wat uw maximale leenmogelijkheden zijn. De uitkomst is een goede indicatie van hoeveel u kan lenen. Door het invullen van een beperkt aantal gegevens zoals, bruto inkomen van u en uw eventuele partner, de huur- of hypotheeklasten en of u kinderen heeft thuiswonen, krijgt u direct het gewenste inzicht.

Past de uitkomst binnen uw wensen en wilt uw exact weten hoeveel u kan lenen? En tegen welke rente en maandlasten dit kan? Dan kunt u overwegen om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Wij gaan dan direct voor u op zoek naar de voordeligste kredietaanbieder en rente. In de regel kunt u dan binnen 2 uur inloggen in uw speciaal hiervoor aangemaakte persoonlijke mijn-omgeving, hier staan de verschillende offertes voor u klaar.

Rente Doorlopend krediet

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 750 8,7 % 8,7 % 92 maanden € 68.560
€ 25.000 € 375 8,7 % 8,7 % 92 maanden € 34.280
€ 15.000 € 225 8,9 % 8,9 % 93 maanden € 20.769
€ 10.000 € 150 8,6 % 8,6 % 91 maanden € 13.646

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. Bij een doorlopend krediet is de minimale looptijd 1 maand. De maximale looptijd is afhankelijk van de rente, extra aflossingen en extra opnames. Bij een Persoonlijke lening is de minimale looptijd 6 maanden en de maximale looptijd 120 maanden. De minimale rente is 8,6% en de maximale wettelijke rente is 12% per jaar.

Offerte aanvragen