Let op! Geld lenen kost geld.
  • Geen afsluit- of advieskosten
  • Gratis offerte
  • Volledig online
  • +8020 tevreden klanten
088 777 23 33

Heeft u een restschuld? Wij helpen u graag verder!

Restschuld Financieren

Een restschuld is de schuld bij de bank die overblijft wanneer een huis na verkoop minder opbrengt dan de hypotheekschuld die er is. Als er bijvoorbeeld een woning met een hypotheek van €200.000,- wordt verkocht tegen een prijs van €180.000,-, dan bedraagt de restschuld €20.000. Een restschuld is dus het verschil tussen de opbrengst en de hypotheekschuld. Het is mogelijk om een restschuld te financieren.

De kans dat er na de verkoop van de woning een restschuld ontstaat is aanwezig. Naar schatting staan er ruim 700.000 woningen in Nederland ‘onder water’. Dit houdt in dat de hypotheekschuld groter is dan de waarde van de woning.

Steeds vaker worden Restschulden consumptief gefinancierd

Niet iedereen kan zijn restschuld met eigen middelen ineens afbetalen. Dan zijn er een aantal mogelijkheden om de restschuld te financieren.

  • U treft een regeling met de bank waar uw huidige hypotheek/restschuld loopt. In overleg met deze bank kunt u vaak komen tot een nieuwe regeling waarbij u de restschuld in termijnen gaat terugbetalen.
  • U koopt een nieuwe woning en neemt de restschuld mee in de nieuwe hypotheek
  • U laat u mogelijkheden bekijken om de restschuld consumptief te financieren, bijvoorbeeld via Frisia Financieringen.

De fiscale aspecten

De rente die u betaald over uw restschuld is fiscaal aftrekbaar. Dit geldt voor zowel een doorlopend krediet als een persoonlijke lening. De voorwaarde hiervoor is dat de restschuld na 29 oktober 2012 is ontstaan. De rente is maximaal 15 jaar aftrekbaar.

Betaal niet te veel

Voor welke optie u ook kiest, het loont vaak om goed te onderzoeken wat voor u de beste en voordeligste optie is. Zo zijn er bij Frisia Financieringen vaak diverse mogelijkheden om uw restschuld te financieren. En u weet één ding zeker. Wij bieden u altijd het laagst mogelijke rentetarief aan zonder bijkomende kosten. Vraag hier een vrijblijvende offerte aan om uw restschuld te financieren.

Uw woning nog niet verkocht?

Ook wanneer uw woning nog niet verkocht is, is het verstandig om tijdig de verschillende mogelijkheden te bekijken. U wilt immers weten wat u te wachten staat. Dus ook wanneer uw woning nog in de verkoop staat kunt u met behulp van onze berekeningstools een indicatie van de mogelijke restschuld financiering bekijken. Wilt u exact weten tegen welke condities u kunt lenen? Geen probleem vraag dan geheel vrijblijvend één of meerdere offertes aan.

Tarieven Persoonlijke lening 6 jaar rentevast

totaalkredietbedragtermijnbedragdebetrente op jaarbasis (vast)jaarlijks kostenpercentageduur kredietovereenkomst in maandentotaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 789,00 4,3 % 4,3 % 72 € 56.680
€ 25.000 € 395,00 4,3 % 4,3 % 72 € 28.340

Deze berekening is een richtlijn en u kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we u kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 4.3% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar. Kijk hier voor de voorwaarden.