Frisia Financieringen
9.0
986 mensen geven ons een 9.0
  • Goedkoop lenen
  • Lage rente
  • Vergelijken
  • Goedkoopste autolening

Goedkoop lenen begint online

Met de Frisia lening-vergelijker kan iedereen de goedkoopste lening vinden. U selecteert de leenvorm en het bedrag en de vergelijker toont de goedkoopste leningen op basis van de laagste rente. Heeft u een keuze gemaakt, dan kunt u vanuit de vergelijker de lening aanvragen zonder extra kosten, zoals advieskosten. Wilt u eerst weten hoeveel u kunt lenen? Ook dat kunt u online berekenen.

Wat maakt een lening goedkoop?

De maandelijkse kosten van een lening bestaan uit een deel aflossing en rente. De hoogte van de rente bepaalt of u goedkoop of juist heel duur leent. Hoe lager de rente, hoe goedkoper u geld kunt lenen. Het is om die reden belangrijk om de rente goed in de gaten te houden, ook al heeft u al een lening afgesloten.  U kunt een bestaande lening ook oversluiten naar een lening met een lagere rente en op die manier geld besparen (net zoals u wellicht gewend bent bij een hypotheek).

Goedkoop lenen bij Frisia

U kunt in drie stappen een nieuwe lening afsluiten of een bestaande lening oversluiten.

1. Lening berekenen

Deze stap geeft antwoord op de vraag; “hoeveel mag ik lenen“? Met behulp van een online bereken-tool kunt u zelf uw maximale leenbedrag berekenen. Op basis van deze indicatie kunt u vervolgens kiezen hoeveel u gaat lenen. Zit deze indicatie op de grens van uw gewenste leenbedrag, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor maatwerk. Wij kijken dan samen met u naar een verantwoorde oplossing. Als u weet hoeveel u wilt én kunt lenen, dan kan u leningen gaan vergelijken of er direct één aanvragen.

2. Lening vergelijken

Het voordeel van online geld lenen is dat u altijd kunt zien wat de goedkoopste leningen zijn. Om u meer inzicht te geven in de goedkoopste leningen heeft Frisia Financieringen een online lening-vergelijker gebouwd. Via deze vergelijker kunt u discreet en wanneer u dat uitkomt leningen vergelijken. Leningen vergelijken is niet verplicht, maar wel verstandig. Op die manier weet u wat de laagste rente is en kunt u goedkoper lenen.

3. Lening aanvragen

Als u weet hoeveel u wilt lenen, dan kunt u een lening aanvragen. Een lening aanvragen is geheel vrijblijvend en kunt u doen via de offerte knop. Na het aanvragen van uw lening gaan wij voor u op zoek naar een passende lening met een lage rente. Zodra blijkt dat wij u, op basis van uw gegevens, één of meerdere offerte(s) kunnen aanbieden, ontvangt u deze binnen enkele uren via de mail.

4. Lening afsluiten

De aanbiedingen (offertes) van banken staan klaar in uw persoonlijk beveiligde mijn-omgeving. Hierin kunt u nogmaals de leningen vergelijken (rente en/of voorwaarde) of de lening definitief aanvragen. Heeft u alle benodigde stukken aangeleverd, dan kunt u binnen twee werkdagen gebruikmaken van uw lening. Heeft u een persoonlijke lening afgesloten, dan staat het volledige leenbedrag binnen twee werkdagen op uw bankrekening.

Offerte aanvragen

Vaste of variabele rente

De hoogte van de rente bepaald hoeveel uw lening gaat kosten en kan in sommige situaties variabel zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een doorlopend krediet of een combinatie krediet.

Onderstaand de voor- en nadelen van een zowel een vaste als variabele rente. Bij online geld lenen bepaalt u zelf welke rentevorm het beste past bij uw persoonlijke situatie.

Vaste rente

Een vaste rente kunt u vinden in een persoonlijke lening. Deze leenvorm geeft u vóór het afsluiten al duidelijkheid over uw maandelijkse en totale kosten. Sluit u de persoonlijke lening af met een lage rente dan heeft u een goedkope lening zonder verassingen. Een vaste rente is verstandig, maar het is geen garantie dat u altijd de goedkoopste lening heeft. Wilt u wel altijd de goedkoopste persoonlijke lening? Houdt dan de rente goed in de gaten en sluit uw lening over als de rente daalt. Lees meer over de Persoonlijke lening.

Variabel rente

Een variabele rente kunt u onder andere terugvinden in een doorlopend krediet. Deze kredietvorm heeft doorgaans een iets hogere rente dan een persoonlijke lening, maar daalt automatisch als de rente verlaagd wordt. Het is echter geen garantie voor de goedkoopste lening omdat de rente ook automatisch stijgt als deze verhoogd wordt.

Lees meer over het Doorlopend krediet.

Wettelijke rente

De maximale rente voor een consumptief krediet is wettelijk vastgesteld. Standaard is deze wettelijke rente 14%, maar tijdens de corona-crisis is deze tijdelijk verlaagd naar 10%.

Let op: De maximale wettelijke rente word vaak gehanteerd bij verzendhuiskredieten/koop op afbetaling en maken geld lenen onnodig duur!

Bekijk alle leningen

Goedkoopste lening vinden met vergelijken

Op Frisia.nl bieden wij u de mogelijkheid om zowel persoonlijke leningen als doorlopende kredieten met elkaar te vergelijken. Één overzicht met de goedkoopste leningen van Nederland.

Vergelijken op rente

De goedkoopste lening heeft de laagste rente. Om deze leningen te vinden heeft Frisia een online vergelijker gebouwd die voor iedereen toegankelijk is. Eenmaal de goedkoopste lening gevonden, dan kunt u deze direct aanvragen vanuit de vergelijker.

Het is belangrijk om te weten dat getoonde rentes altijd ‘vanaf’ rentes zijn. Loopt een kredietverstrekker meer risico bij het uitlenen van geld, dan kan de rente in een offerte afwijken.

Vergelijken op voorwaarde

De goedkoopste lening is voor iedereen anders. Dit heeft te maken met de voorwaarden waaronder geld wordt geleend.

Om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland de goedkoopste lening kan vinden, kunt u bij Frisia ook vergelijken op voorwaarden. Op die manier kunt u goedkoop én verantwoord lenen. Leningen met de laagste én de beste voorwaarden voor iedereen in Nederland, dat is online geld lenen bij Frisia Financieringen.

Lagere rente bij hoge leenbedragen

Tijdens het vergelijken van leningen zal u snel opvallen dat hoe meer geld u leent, hoe lager de rente wordt. Laat u daarbij niet verleiden om meer geld te lenen dan nodig is. Twijfelt u tussen twee leenbedragen met verschillende rentes, dan kunt u uiteraard wel overwegen om een hoger leenbedrag te kiezen. Het bedrag wat u overhoud kunt u boetevrij aflossen. Op die manier heeft u goed nagedacht over uw lening en geniet u ook van de laagste rente.

Lening vergelijken

Goedkoopste autolening

Een autolening word vaak afgesloten in de vorm van een persoonlijke lening. Deze leenvorm heeft een vaste rente en looptijd waardoor u precies weet hoeveel geld u gaat lenen voor uw auto. Wilt u liever meer flexibiliteit bij het financieren van een auto, dan kunt u een doorlopend krediet als autolening overwegen.

Op Frisia Financieringen heeft u de mogelijkheid om autoleningen te vergelijken. Het maakt daarbij niet uit of u kiest voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Heeft u de goedkoopste autolening gevonden, dan kunt u deze direct online aanvragen.

Autolening versneld aflossen

Op alle autoleningen kunt u tegenwoordig boetevrij extra aflossen. Heeft u de auto verkocht dan kunt u zelfs de autolening in zijn geheel aflossen. U bespaart daarmee op rentekosten waardoor u goedkoper leent voor uw auto.

Wilt u meer weten over goedkoop geld lenen voor uw auto? Bekijk dan onze pagina over het financieren van auto’s.

Autolening vergelijken

Uw maximale lening

Hoeveel u maximaal kunt lenen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. In de basis kunt u er van uitgaan dat u meer geld kunt lenen als u meer geld verdiend.

Samen geld lenen

Heeft u een partner, dan kunt u ook besluiten om samen geld te lenen. Door dit te doen word het verzamelinkomen hoger en kunt u doorgaans meer geld lenen.

Hoe samen geld lenen precies werkt kunt u terugvinden op Samen lenen.

Hoeveel kan ik lenen?

Vanaf 6,5% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van je.

Vergelijk goedkope leningen online

Veelgestelde vragen

Hoeveel geld kan ik minimaal lenen?

Het minimum leenbedrag wat u kunt lenen bij Frisia is €5.000,-.

Voor persoonlijke leningen is het minimum bedrag bij Frisia € 5.000,–, het maximum bedrag kan zelfs € 250.000,- bedragen, afhankelijk van het leendoel.

Voor zakelijke leningen kan je vanaf € 10.000,– een lening aanvragen tot een bedrag van 2.5 mln euro in het reguliere traject.

Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?

Wanneer u van ons het bericht heeft ontvangen dat de bank definitief akkoord is gegaan met uw leningaanvraag, staat het geld binnen 24 uur (op werkdagen) op uw rekening.

Kan ik ook met een Fase A contract geld lenen?

U kunt geld lenen met een Fase A contract wanneer u minimaal 2 jaar / 104 weken aaneengesloten werkervaring heeft.

Benieuwd wat u nu of straks kunt lenen? Bereken uw lening online.

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 340 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 40.877
€ 20.000 € 231 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 27.742
€ 10.000 € 114 7,6 % 7,6 % 120 maanden € 13.686

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,5% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen