Let op! Geld lenen kost geld.
  • Geen afsluit- of advieskosten
  • Gratis offerte
  • Volledig online
  • +8200 tevreden klanten
Inloggen mijn Frisia

Voor een Senioren lening kunt u ook bij Frisia Financieringen terecht!

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Senioren lening

Een Senioren lening kunt u afsluiten vanaf uw 60ste levensjaar. Voorheen moest deze leningvorm voor uw 68ste zijn afgelost. Doordat de gemiddelde levensverwachting stijgt hebben banken het mogelijk gemaakt om tot uw 74ste te kunnen lenen. Dit betekent dat de lening uiterlijk dient te worden afgelost op uw 74ste levensjaar.

De leenmogelijkheden voor Senioren zijn daarmee enorm uitgebreid, een terechte en welkome ontwikkeling. Zo heeft u ook meer mogelijkheden om uw dure leningen te laten oversluiten naar een lening met een goedkopere rente of een lagere maandtermijn. Waar u voorheen voor uw 68ste de lening moest afbetalen kunt u hier nu langer de tijd voor nemen.

De leningvorm

Bij een seniorenlening kunt u kiezen uit twee verschillende productvormen, een doorlopend krediet en persoonlijke lening. Voor de eigenschappen van deze productvormen kunt u de pagina van het doorlopend krediet of de persoonlijke lening bekijken.

Het senioren doorlopend krediet

Het senioren doorlopend krediet kunt u aanvragen tot en met 64 jaar. Wel is het zo dat het krediet vanaf de leeftijd van 65 jaar in een bepaalt aflossingsschema verplicht moet worden gaan afgelost. Hierdoor heeft u vanaf deze leeftijd niet meer de mogelijkheid om geld van het krediet op te nemen.

Daarnaast is het bij het senioren doorlopend krediet mogelijk om een standaard dekking voor overlijden van maximaal € 12.500,- af te sluiten. Deze dekking geldt alleen voor de 1e contractant op de lening overeenkomst. Een standaard dekking betekent dat er bij overlijden van de 1e contractant een kwijtschelding wordt gedaan door de bank van maximaal € 12.500,-, deze hoeft dan dus niet te worden terugbetaald.

De senioren persoonlijke lening

De senioren persoonlijke lening kan aangevraagd wordt tot en met 69 jaar. Dit komt doordat er in de berekening voor een lening wordt gerekend met een looptijd van 5 jaar. Overigens geldt deze leeftijdsgrens alleen voor de 1e contractant. Een partner (2e contractant) mag dus ouder zijn. Wel dient de 1e contractant in ieder geval 1/3e deel van het gezamenlijk inkomen te verdienen.

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan bij Frisia Financieringen en bekijk zelf welke mogelijkheden wij u kunnen bieden. Onze kredietspecialisten helpen u graag!