Frisia Financieringen
9.0
967 mensen geven ons een 9.0
 • Keukenfinanciering
 • Verbouwing financieren
 • Keuken op afbetaling

Hoe sluit ik een keukenfinanciering af?

Een lening afsluiten voor uw keuken gaat bij Frisia volledig online. U berekent eerst hoeveel u kunt lenen om vervolgens leningen te vergelijken en aan te vragen. Zodra banken uw keuken of gehele verbouwing willen financieren ontvangt u offertes in uw beveiligde persoonlijke omgeving. U bepaalt zelf of u de lening definitief afsluit en als u dat doet, dan hoeft u enkel de benodigde informatie te uploaden. Veilig, discreet en altijd wanneer u dat uitkomt.

Tips voor het afsluiten van de keuken financiering

 • Kies voor een lage rente met een zo kort mogelijke looptijd. De rente en looptijd (duur van de lening) bepalen hoeveel uw lening uiteindelijk kost. Het is in die zin heel simpel; hoe lager de rente en hoe korter de looptijd, hoe goedkoper de lening.
 • Controleer of u boetevrij versneld kan aflossen. Boetevrij aflossen kan voordelig voor u uitpakken als u onverhoopt over extra financiële middelen mocht beschikken. Extra aflossen is verstandig en bespaart u geld omdat u minder rente hoeft te betalen.
 • Kies een persoonlijke lening als keuken financiering. Bij een persoonlijke lening weet u van tevoren waar u aan toe bent; u weet wat de totale kosten van de lening zijn en wat u maandelijks moet betalen aan rente en aflossing. Naast de vaste lage kosten kunt u de lening ook fiscaal aftrekken wat de lening nog goedkoper maakt.
Lening aanvragen

Verbouwing financieren

Een nieuwe keuken als onderdeel van een grotere verbouwing? Ook dan kunt u bij Frisia terecht. U kunt al een verbouwing financieren vanaf 6,5%. Kiest u voor een persoonlijke lening, dan is de rente ook fiscaal aftrekbaar.

Fiscaal aftrekbare lening

Wanneer u een lening afsluit voor de verbouwing of nieuwe keuken is deze onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar voor de belasting. Dit geldt voor de productvorm persoonlijke lening en het bestedingsdoel moet gebruikt worden voor het onderhoud of verbetering van uw eigen woning. Dit geldt dus ook voor de persoonlijke lening voor uw keuken.

Frisia Financieringen helpt huiseigenaren die op zoek zijn naar fiscaal aftrekbare leningen voor verbouwingen. Heeft u vragen over het financieren van een keuken of wilt u een verbouwing financieren? Neem gerust contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan en kijk wat Frisia voor u kan betekenen.

Consumptief krediet of Hypotheek

Bij het financieren van een verbouwing denken huiseigenaren veelal aan een hypotheek. Huiseigenaren willen dan vaak hun bestaande hypotheek verhogen of een tweede hypotheek afsluiten. Bij een zeer grote verbouwing kan dit een goede optie zijn, mede door de lage rente. Nadeel van het verhogen van de hypotheek zijn de looptijd (veelal 30 jaar) en de bijkomende kosten. Zo moet u betalen voor het hypotheekadvies, de woningtaxatie en krijgt u kosten van de notaris.

Voor bedragen tot 75.000 euro is een persoonlijke lening een prima alternatief.

 • Geen kosten voor een hypotheekadvies.
 • Geen kosten voor een notaris.
 • Geen kosten voor een taxatie.
 • Kortere looptijd (maximaal 180 maanden oftewel 15 jaar) waardoor u minder rente betaald.
 • Boetevrij versneld aflossen.
 • De rente is net als de rente van een hypotheek fiscaal aftrekbaar.
Verbouwing financieren

Keuken op afbetaling

Tijdens uw zoektocht naar een nieuwe keuken bent u ongetwijfeld geconfronteerd met een keuken op afbetaling. Deze financieringsvorm geeft u de mogelijkheid om de keuken direct aan te schaffen en in termijn terug te betalen. Een keuken op afbetaling is alleen een dure manier van geld lenen die u beter kunt vermijden. Ook voor deze financieringsvorm is een persoonlijke lening een goedkoper alternatief. De vanaf rente voor een persoonlijke lening staat momenteel op 6,5% en dat scheelt aanzienlijk met de rente voor betalen in termijnen. Deze loopt soms op tot het wettelijke maximum van 14% rente.

Dure verbouwingslening(en) oversluiten

Heeft u momenteel al een lening voor een eerdere verbouwing of ander leendoel? Dan kan het voor u interessant zijn om deze bestaande lening over te sluiten en mee te nemen naar één goedkopere lening. Dit kan ook wanneer u meerdere (kleine) leningen heeft waaronder een roodstand. Frisia kan voor u één offerte uitbrengen waarin we de keuken financiering en de bestaande leningen meenemen. Uiteraard tegen de laagste mogelijke rente en passend bij uw situatie.

Kopen op afbetaling

Veelgestelde vragen

Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente op een persoonlijke lening is in bepaalde gevallen aftrekbaar. Wanneer u de persoonlijke lening gebruikt voor uw eigen woning, verbouwing of woningverbetering, dan is de rente aftrekbaar in box 1. Voor alle andere doelen, bijvoorbeeld een auto of caravan, is de rente over de lening niet aftrekbaar.

Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek op uw verbouwingslening heeft de belastingdienst wel de voorwaarden gesteld dat u moet kunnen bewijzen dat de lening is gebruikt voor de woningverbetering. Bewaar daarom alle rekeningen en bonnen die te maken hebben met de verbouwing.

Overzicht van de leendoelen die aftrekbaar zijn bij een persoonlijke lening:

 • Keuken
 • Verbouwing
 • Tuin
 • Onderhoud, zoals schilderen, nieuwe kozijnen etc
 • Badkamer
 • Aanbouw, serre of overkapping
 • Zonnepanelen
 • Verduurzamen woning, isoleren of verwarming
 • Dakkapel

Is de rente op een doorlopend krediet aftrekbaar?

De rente op een doorlopend krediet is nooit aftrekbaar voor de inkomsten belasting in box 1. Een schuld (doorlopend krediet) mag u wel opvoeren in Box 3. Dit geldt alleen voor het deel dat hoger uitkomt als de drempel van € 3.100,– voor alleenstaanden en € 6.200,– voor fiscale partners. In box 3 wordt uw inkomen uit vermogen belast.

Bekijk ook: Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

Kan ik mijn overwaarde meenemen bij mijn leningaanvraag?

Nee, uw overwaarde wordt niet meegenomen bij het berekenen van uw maximale lening.

Waarom wordt inkomen uit overwaarde van de woning niet meegerekend? Een lening moet u iedere maand terugbetalen. Daarvoor heeft u iedere maand inkomen nodig. Overwaarde van een woning is een bedrag wat u één keer ontvangt. Om deze reden wordt het door banken niet meegenomen als inkomen. Uiteraard kunt u iedere maand een (klein) deel opnemen van uw overwaarde. Omdat u het bedrag ook in 1 keer uit mag geven gaat de bank daar niet mee akkoord. Het risico dat er tijdens de looptijd van de lening geen inkomen beschikbaar is vinden zij te groot.

Kan ik ook een lening afsluiten zonder partner?

Ja, het is mogelijk om een lening af te sluiten zonder partner. Dit hangt wel af van verschillende factoren, zoals jouw inkomen, kredietgeschiedenis en de specifieke voorwaarden van de lening. Je mag dan niet getrouwd of geregistreerd partner in gemeenschap van goederen zijn. Wel wil de bank je partner toetsen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Je partner mag geen negatieve coderingen hebben. Als je voldoet aan de vereisten van de kredietverstrekker, kun je in aanmerking komen voor een lening zonder dat je partner hiervoor medeverantwoordelijk hoeft te zijn.

 

 

 

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 340 6,5 % 6,5 % 120 maanden € 40.877
€ 20.000 € 231 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 27.742
€ 10.000 € 114 7,6 % 7,6 % 120 maanden € 13.686

Voor de laagste rente geldt dat dit alleen geboden kan worden bij het leendoel verduurzaming woning. Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,5% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.