Let op! Geld lenen kost geld.
  • Geen afsluit- of advieskosten
  • Gratis offerte
  • Volledig online
  • +7100 tevreden klanten
Inloggen mijn Frisia

Met een doorlopend krediet kunt u altijd boetevrij extra aflossen.

Doorlopend krediet

Ongeveer 30% van onze klanten kiest voor deze vorm van lenen. Het doorlopend krediet is een lening die wordt gekenmerkt door flexibiliteit. Zo kunt u altijd boetevrij extra aflossen en de afgeloste bedragen weer opnemen tot de kredietlimiet. De rente van deze vorm van lenen is variabel, dit betekent dat de rente kan dalen en stijgen gedurende de looptijd van de lening. Meer informatie over de rente leest u onderaan deze pagina.

Voor wie is het Doorlopend Krediet?

Het doorlopend krediet is een leenvorm die onder andere uitermate geschikt is wanneer u weet hoeveel u ongevéér wilt lenen, maar wanneer het lastig in te schatten is wat het exacte leenbedrag zal zijn. Bijvoorbeeld om een verbouwing te financieren. U zult een kostenraming gemaakt hebben, maar de daadwerkelijke kosten kunnen hoger of lager uitvallen. Daarnaast is deze leenvorm ook geschikt voor diegenen die flexibiliteit wensen of nodig hebben. Tussentijds opnemen behoort bij het doorlopend krediet namelijk ook tot de mogelijkheden. Wanneer u dit helemaal niet nodig heeft en het liefst van te voren precies weet waar u aan toe bent, kunt u zich misschien eens verdiepen in onze persoonlijke lening. Deze leenvorm is dan waarschijnlijk meer geschikt voor u!

Hoe werkt het Doorlopend Krediet?

U geeft aan hoeveel u wilt lenen en de kredietspecialisten van Frisia Financieringen bekijken of dit op basis van de door u verstrekte gegevens mogelijk is. Samen komen we op deze manier tot een kredietlimiet. Op basis van dit limiet kiest u een aflossingspercentage. Dit percentage kan 1%, 1,5% of 2% van het kredietlimiet zijn en bepaalt het bedrag dat u maandelijks terug gaat betalen. Dit maandbedrag is elke maand even hoog en bestaat voor een deel uit aflossing en een deel uit rente.

De samenstelling van dit bedrag is echter níét elke maand gelijk. Omdat de rente bij een doorlopend krediet flexibel is, kan het rentebedrag de ene maand hoger of lager uitvallen dan de andere maand. Tegelijkertijd wordt dan ook het bedrag dat u aan aflossing betaald hoger of lager. Zodanig, dat uw maandbedrag gelijk blijft. Dit zorgt er dan ook voor dat de looptijd van een doorlopend krediet onbekend is. Bij een doorlopend krediet begint u met betalen wanneer u voor het eerst geld opneemt, de rente betaalt u alleen over bedrag dat u daadwerkelijk heeft opgenomen. Daarnaast begint u met aflossen, hoeveel het bedrag aan aflossing bedraagt, hangt af van uw maandbedrag. Hoe hoger deze is, hoe meer u aflost. (andersom geldt natuurlijk ook, bij een 1% maandtermijn van het kredietlimiet is het aflossingsbestandsdeel lager dan bij een 2% maandtermijn)

Eind 2015 plaatste Frisia een informatief bericht over het doorlopend krediet. Mogelijk is dit ook interessant voor U.

Kan ik boetevrij aflossen?

Ja, dit kan altijd. U kunt te allen tijde kosteloos tussentijds extra aflossen. Het positieve effect hiervan is natuurlijk dat uw geleende bedrag door de extra aflossing omlaag gaat. U betaalt maandelijks rente over het geleende (opgenomen) bedrag, dit wordt door uw extra betaling dus minder. Hierdoor wordt de lening uiteindelijk goedkoper. Houd er wel rekening mee dat uw maandbedrag door een tussentijdse storting niet lager wordt! De looptijd wordt verkort. Dit wijzigt dan weer als u tussentijds geld opneemt.

Wat is het verschil met een Persoonlijke lening?

Het grootste verschil met een persoonlijke lening is de flexibiliteit. Waar u bij een persoonlijke lening éénmalig een bedrag leent en dit binnen een afgesproken periode terugbetaalt, spreekt u bij een doorlopend krediet een kredietlimiet af. Binnen deze limiet kunt u naar wens opnemen en aflossen, wanneer u dit nodig heeft en zo vaak u wilt. Omdat de rente niet vast staat en u zelf bepaalt hoe lang u van de lening gebruik wenst te maken, is de looptijd van een doorlopend krediet onbekend. Bij een persoonlijke lening daarentegen zijn het leenbedrag, het rentepercentage en de looptijd vanaf het aangaan van de lening duidelijk. U krijgt het afgesproken bedrag in één keer op uw rekening gestort en het is niet mogelijk om gedurende de looptijd opnieuw geld op te nemen van deze lening.

Heeft u al een lening?

Wanneer u elders al een lening heeft, dan kunt u in veel gevallen aanzienlijk geld besparen door te laten berekenen of het voor u voordeliger is om deze over te sluiten naar een doorlopend krediet bij Frisia Financieringen. Frisia werkt namelijk samen met meerdere gespecialiseerde kredietbanken waardoor wij de laagste rentes in de markt kunnen aanbieden. Vindt u het interessant om vrijblijvend te laten berekenen of u kunt besparen? Neem dan de proef op de som en vraag een offerte aan.

Eigenschappen Doorlopend krediet op een rij

  • U betaalt een vaste maandtermijn
  • U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag
  • Afgeloste bedragen kunnen onbeperkt weer worden opgenomen
  • Looptijd van de lening is variabel
  • Rentepercentage is variabel
  • Versneld aflossen is kosteloos

Een Doorlopend krediet kunt u aanvragen vanaf €10.000,- en door de unieke werkwijze van Frisia Financieringen betaalt u geen bijkomende kosten zoals afsluitkosten. Benieuwd naar uw mogelijkheden? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Rente Doorlopend krediet

Het bedrag dat u maandelijks terugbetaalt aan uw Doorlopend krediet is opgebouwd uit rente en aflossing. De hoogte van deze maandtermijn wordt bepaald door het aflossingspercentage waar u bij afsluiten van de lening voor kiest. U kunt kiezen uit een percentage van 2%, 1,5% of 1% van de kredietlimiet.

De rente van een Doorlopend krediet is variabel. Dit betekent dat het rentetarief tijdens de looptijd kan stijgen of dalen. Als de rente daalt dan blijft de maandtermijn gelijk en wordt de looptijd verkort, stijgt de rente dan blijft de maandtermijn ook gelijk en zal de looptijd langer worden. Samengevat: uw maandtermijn blijft altijd gelijk, maar de looptijd wordt door de rentestand bepaald. Het staat daardoor niet vast wat bij het afsluiten van uw lening de totale rentelasten en totale kosten zullen zijn. Dit is in sterke mate afhankelijk van hoe u het krediet gaat gebruiken. Lost u alles snel af dan is het krediet velen malen goedkoper als wanneer u op continue basis geld opneemt en weer aflost.

Variabele rente Doorlopend krediet

In de onderstaande tabel staan voorbeelden van een Doorlopend krediet met een maandtermijn van 1% van de kredietlimiet met een variabele rente. Andere bedragen en maandtermijnen voor een Doorlopend krediet zijn mogelijk. Frisia Financieringen gaat in deze tabel uit van de laagste rente van de kredietaanbieders waarvoor wij bemiddelen, waarbij er in het voorbeeld geen extra aflossingen plaatsvinden of heropnames worden gedaan. De daadwerkelijke rente hangt onder andere af van uw persoonlijke situatie.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan voor een Doorlopend krediet.

Tarieven Doorlopend krediet

kredietbedragtermijnbedragdebetrente op jaarbasisjaarlijks kostenpercentageduur overeenkomst in maandentotaal door consumenten te betalen bedrag
€ 50.000 € 500 4,5% 4,5% 126 maanden € 62.510
€ 25.000 € 250 4,5% 4,5% 126 maanden € 31.255
€ 15.000 € 150 4,7% 4,7% 128 maanden € 18.981
€ 10.000 € 100 5,9% 5,9% 138 maanden € 13.687

Deze berekening is een richtlijn en u kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we u kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. Bij een doorlopend krediet is de minimale looptijd 1 maand. De maximale looptijd is afhankelijk van de rente, extra aflossingen en extra opnames. Bij een Persoonlijke lening is de minimale looptijd 6 maanden en de maximale looptijd 120 maanden. De minimale rente is 4,1% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.