• 10 jaar rentevast v.a. 3,4%
  • Vrijblijvende offerte
  • Online werkwijze
  • +5150 tevreden klanten
Mijn Frisia
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
8.9

675 mensen geven ons een 8.9

NVF Logo Kivid logo wft logo
  • Doorlopend krediet
  • Hoe werkt het
  • Consumptief krediet
  • Koop op afbetaling

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is een lening waarbij u doorlopend geld kunt lenen tot een afgesproken maximum, het kredietlimiet. Het is vergelijkbaar met een roodstand op een betaalrekening; u kunt geld lenen tot een bepaald bedrag. Het bedrag dat u aflost kunt u opnieuw opnemen.

Krediet aanvragen

Op Frisia.nl kunt u doorlopende kredieten, persoonlijke leningen en combinaties hiervan aanvragen en afsluiten. Het aanvragen van een doorlopend krediet of ‘krediet lening’ is geheel vrijblijvend en kan volledig online geregeld worden. Heeft u een passend of goedkoper krediet gevonden, dan kunt u deze direct bij ons online afsluiten. Of uw duurdere lening naar ons oversluiten.

Doorlopend krediet afsluiten

Voor het afsluiten van een doorlopend krediet worden geen extra kosten zoals advieskosten gerekend. Uw doorlopend krediet is doorgaans binnen enkele uren beschikbaar na het afsluiten.

Krediet aanvragen

Hoe werkt een Doorlopend Krediet?

U betaalt maandelijks een vast bedrag wat bestaat uit rente en aflossing. Hoeveel u maandelijks aflost bepaalt u zelf aan de hand van een aflossingspercentage. U heeft hierbij de keuze uit 1, 1,5 of 2% van het kredietlimiet. Houdt hierbij rekening dat het maandbedrag wel vaststaat, maar niet de duur (looptijd) van de lening. Wilt u wel meer duidelijkheid over de duur en uiteindelijke kosten van de lening, dan kunt u een persoonlijke lening overwegen.

Kosten

Hoeveel kost een doorlopend krediet? Dit is afhankelijk van de rente en het openstaande kredietbedrag. U betaalt alleen kosten over het deel van het krediet dat u opneemt. Het resterende bedrag van het afgesloten krediet blijft beschikbaar om op te nemen. Bij een doorlopend krediet heeft u altijd geld achter de hand. U beschikt flexibel over uw geld en dat maakt een doorlopend krediet een gewilde leenvorm.

Heeft u geld opgenomen uit uw doorlopend krediet, dan begint u met aflossen. De hoogte van de aflossing is het afgesproken percentage. Kunt u meer missen? U mag boetevrij een hoger bedrag aflossen. Hoe meer u aflost hoe lager uw schuld en hoe minder uw krediet kost.

Looptijd

De looptijd van een doorlopend krediet staat niet vast wat wel het geval is bij een persoonlijke lening. Dit is omdat u afgeloste bedragen opnieuw kunt opnemen en de rente variabel is. Wilt u de looptijd verkorten, dan kunt u overwegen om meer af te lossen en niet of minder opnieuw geld op te nemen. Dit kan de looptijd verkorten als de rente niet stijgt.

Doorlopend krediet

Consumptief krediet

“Consumptief krediet is een verzamelnaam voor verschillende type leningen. Het wordt gebruikt om leningen te beschrijven die geen onderpand hebben en ingezet worden om goederen met een beperkte houdbaarheid te financieren. Hierbij kunt u denken aan een auto, een verbouwing, maar ook een cosmetische ingreep zoals een borstvergroting.”

Een doorlopend krediet is een consumptief krediet. U kunt dit krediet inzetten om verschillende leendoelen mee te financieren zonder dat daar een onderpand voor nodig is. U leent het geld op basis van de zekerheid dat u de lening terugbetaald. Een vaste baan is voor een doorlopend krediet niet verplicht. U kunt in bepaalde gevallen ook een krediet afsluiten met een tijdelijk contract of als zelfstandige.

Krediet of lening?

“Krediet” en “lening” kunnen verwarrende termen zijn voor mensen die nieuw zijn met geld lenen. Zeker als ze door elkaar worden gebruikt en/of er niet gesproken wordt over een vaste en variabele rente.

Wordt gesproken over een krediet met een variabele rente, dan wordt in de meeste gevallen gesproken over een doorlopend krediet. Spreekt men over een lening met een vaste rente (en looptijd), dan is er doorgaans sprake van een persoonlijke lening.

Wordt niet specifiek gesproken over een rente en looptijd (én worden de termen door elkaar gebruikt), dan gaat het over consumptieve kredieten. In zo’n geval is het puur om aan te geven dat het over geld lenen gaat.

Consumptief Krediet

Alternatief voor kopen op afbetaling

Koopt u regelmatig op afbetaling, dan kunt u veel geld besparen met een goedkoop doorlopend krediet. Door de lagere rente van een doorlopend krediet kunt u in totaal soms wel honderden euro’s besparen. Naast de besparing kan een doorlopend krediet ook betere voorwaarden hebben. Hierbij kunt u denken aan boetevrij extra aflossen en kwijtschelding na overlijden.

Heeft u momenteel een zogenoemd verzendhuiskrediet (een koop op afbetaling mogelijkheid bij bijvoorbeeld een webshop als de Wehkamp of Mediamarkt), dan kunt u veel geld besparen met een doorlopend krediet. Vraag vrijblijvend een offerte aan en kijk of ook u geld kunt besparen.

Alternatief voor roodstaan

Roodstaan op uw bankrekening is één van de bekendste manieren van tijdelijk geld lenen. Het is laagdrempelig en geeft voor sommige mensen een veilig gevoel. U sluit immers geen aparte lening af, al dan niet bij een andere bank. In de praktijk is roodstaan een dure manier van geld lenen omdat hoge rentes worden gerekend.

Vraag een vrijblijvende offerte aan als alternatief voor roodstaan bij uw bank. Heeft u al een offerte ontvangen van uw bank, dan kunt u de rente en voorwaarden vergelijken in onze lening vergelijker. Heeft u een goedkopere lening gevonden dan kan deze direct online aangevraagd worden.

Kopen op afbetaling

Doorlopend krediet vergelijken

Een goedkoop doorlopend krediet heeft een lage rente. Om de laagste rente te vinden heeft Frisia een online lening vergelijker gebouwd. Heeft u het goedkoopste doorlopend krediet gevonden, dan kunt u deze direct online aanvragen.

Tip: vergelijk ook de voorwaarden van het krediet, zodat u zowel het goedkoopste als het best passende krediet vindt.

Rente Doorlopend krediet

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 750 4,5 % 4,5 % 77 maanden € 57.459
€ 25.000 € 375 4,5 % 4,5 % 77 maanden € 28.730
€ 15.000 € 225 4,8 % 4,8 % 77 maanden € 17.416
€ 10.000 € 150 6,1 % 6,1 % 81 maanden € 12.164

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. Bij een doorlopend krediet is de minimale looptijd 1 maand. De maximale looptijd is afhankelijk van de rente, extra aflossingen en extra opnames. Bij een Persoonlijke lening is de minimale looptijd 6 maanden en de maximale looptijd 120 maanden. De minimale rente is 4,5 % en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen