Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1

08-06-2023

Lening oversluiten nog zinvol met de huidige rente?

De rente op een persoonlijke lening is het afgelopen jaar, in navolging van de hypotheekrente, sterk gestegen. Een jaar geleden kon je nog een persoonlijke lening afsluiten met een rente tegen de 4% terwijl dezelfde bank nu een lening aanbied tegen 7,1%. De vraag of het zinvol is om een lening over te sluiten hangt niet alleen van de rente af maar van meerdere factoren, waaronder de huidige rentepercentages, de voorwaarden van je huidige lening en de maandelijkse kosten van de lening.

Waarom met deze rentestanden een lening oversluiten?

Dit is bijvoorbeeld interessant als je meerdere leningen hebt afgesloten bij verschillende partijen, onder leningen verstaan wij ook roodstanden, creditcard schuld, koop op afbetaling of bijvoorbeeld een krediet bij de Wehkamp. Daarnaast zijn er aanbieders, waaronder de grootbanken die een rentepercentage hanteren welke hoger ligt dan de laagste rente die wij kunnen aanbieden bij een van onze partners. De rente op een roodstand of op een creditcard schuld is ook velen malen hoger dan hetgeen waar wij in kunnen bemiddelen.

Kan ik nog steeds met een voordelige rente oversluiten?

Of te wel de rente is nog altijd de meest bepalende factor om goedkoper een lening over te sluiten. Maar er zijn er meer:

  • Meerdere leningen naar 1 lening oversluiten

Dit is met name interessant om overzicht te krijgen en om de maandelijkse lasten te verlagen. Bij meerdere kleine leningen is het altijd goed opletten omdat daar juist de rentepercentages vaak hoog zijn. In die gevallen kun je het meeste geld besparen door deze over te sluiten naar 1 nieuwe lening. Bijkomend voordeel is het creëren van overzicht, met 1 nieuwe lening heb je 1 incasso van je bankrekening in plaats van allemaal kleine incasso’s van verschillende partijen.

  • Van beperkt aflossen naar gegarandeerd aflossen van je lening

Wanneer je een lening hebt die maar beperkt aflost of een lening met een hele lange looptijd dan kan het voordelig zijn om deze lening over te sluiten naar een persoonlijke lening met een kortere looptijd. Dit geldt bij lenigen in de vorm van roodstanden, creditcard schuld of een persoonlijke lening met een lange looptijd van bijvoorbeeld 9 of 10 jaar. Wanneer je een nieuwe lening afsluit en je oude lening(en) oversluit naar een kortere looptijd betaal je uiteindelijk minder rente over de looptijd van de nieuwe lening ten opzichte van de oude situatie.

  • Combinatie van oversluiten en extra bijlenen

Het kan ook voorkomen dat je een leendoel voor ogen hebt en een bestaande lening. In die gevallen kun je laten bekijken of het voordeliger mogelijk is om de bestaande lening over te sluiten. Dit hoeft niet in alle gevallen zo te zijn, dan is het ook goed mogelijk om de bestaande lening te laten lopen en een goedkope nieuwe lening voor het nieuwe leendoel af te sluiten.

Een lening met gunstige rente oversluiten – Frisia

Een lening oversluiten kan via Frisia. Het is verstandig om je mogelijkheden te vergelijken en de voor jou persoonlijke meest voordelige lening te kiezen. De werkwijze van Frisia is hiervoor ingericht. Je kan volledig online leningen vergelijken, berekenen of je goedkoper kunt oversluiten en een lening afsluiten. Dit alles met behulp van je eigen beveiligde mijn-omgeving waarbij je stap voor stap door het proces wordt begeleid. Jij bepaalt waar en wanneer. Benieuwd naar je mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

John Heijen

Directeur & Financieel expert lenen

John is een van de vennoten en financieel expert binnen Frisia Financieringen. Naast het begeleiden van complexe financieringsvraagstukken houdt hij zich bezig met de dagelijkse leiding van de onderneming. Samen met het team verwerkt John direct jouw lening aanvraag zodat wij binnen enkele uren de gewenste offerte(s) voor je klaar kunnen zetten in de beveiligde mijn-omgeving. Zodat jij deze op je gemak kunt bekijken.

“Zoekt je naar een financiering voor jouw 2e woning, verbouwing of een bedrijfskrediet? John denkt met je mee en zoekt naar de best passende financiering.

Werkt in de financiële dienstverlening sinds  2000
Functie  Directeur & Financieel expert lenen
Opleidingen  MBO & relevante vakdiploma’s waaronder consumptief   krediet en hypotheken.
Specialisatie  Geld lenen, hypotheken en zakelijk krediet
Hobby’s   Wielrennen en reizen