Frisia Financieringen
9.0
986 mensen geven ons een 9.0

23-05-2023

Geld lenen als uitzendkracht

Kan je geld lenen als uitzendkracht is een veelgestelde vraag. Het antwoord is: Ja, onder bepaalde voorwaarden is het goed mogelijk om geld te lenen als uitzendkracht. Hoe dat werkt en welke voorwaarden dat zijn leggen we je graag uit in dit blog. Houd er wel rekening mee dat de voorwaarden en rentetarieven kunnen variëren bij het lenen van geld en dat dit afhankelijk is van de geldverstrekker.

Wat zijn de opties om geld te lenen?

Geldverstrekkers hebben over het algemeen liever zekerheid en stabiliteit bij het verstrekken van leningen, en uitzendwerk wordt vaak gezien als minder stabiel. Zeker in het begin van een uitzendovereenkomst of wanneer je geen standaard aantal uren kunt werken, is dit het geval.

Er zijn meerdere opties om geld te lenen als uitzendkracht:

  1. Persoonlijke lening: Je kunt proberen een persoonlijke lening aan te vragen bij een online bemiddelaar in leningen zoals Frisia. Wij hebben meerdere partnerbanken die onder voorwaarden een persoonlijke lening verstrekken aan consumenten die werkzaam zijn als uitzendkracht. Voor het opvragen van de offerte zullen wij informatie bij je opvragen over je arbeidscontract, je inkomen en je lasten. Met dit plaatje gaan we dan bij de verschillende banken een offerte voor je opvragen.
  2. Uitzendbureau: Er zijn uitzendbureaus die een relatief laag bedrag aanbieden om een lening te verstrekken aan hun uitzendkrachten. Dit kan een optie zijn als je al langere tijd via hetzelfde uitzendbureau werkt en een goede relatie met hen hebt. Nadeel hiervan kan zijn dat je minder flexibel bent zolang de lening nog niet is afbetaald omdat je dan verplicht voelt om bij het uitzendbureau te blijven werken.
  3. Een 3e optie is het lenen van geld van familie of vrienden: Als je geen lening kunt krijgen bij een traditionele geldverstrekker, kun je overwegen om geld te lenen van familieleden of vrienden. Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt over de terugbetaling om eventuele spanningen in de relatie te voorkomen. Wij raden aan de lening altijd vast te leggen in een overeenkomst.

Geld lenen als uitzendkracht in fase A

Als uitzendkracht in fase A is het doorgaans heel lastig, zo niet helemaal niet mogelijk om geld te lenen. Dit is anders in de opvolgende fases na fase A. Fase A is de eerste fase van uitzendarbeid, waarin je net bent gestart en nog geen langere periode hebt gewerkt.

Veel banken geven de voorkeur aan een stabiel en aantoonbaar inkomen, zoals dat van mensen met een tijdelijk contract of een vast dienstverband. Uitzendwerk in fase A wordt gezien als minder stabiel. Via Frisia is het helaas niet mogelijk om met een fase A contract een lening af te sluiten.

Geld lenen als uitzendkracht in fase B

Dit is anders met fase B, het is dan goed mogelijk om een lening af te sluiten via Frisia. Fase B is de tweede fase van een uitzendovereenkomst en treedt in na een periode van maximaal 1 jaar. Het grote voordeel van fase B is dat je meer rechten krijgt als werknemer, bijvoorbeeld pensioenopbouw en krijg je recht op doorbetaling van tenminste 90% van je laatstverdiende loon bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Juist deze factoren zijn van belang voor een financieringsmaatschappij. Dit stukje extra zekerheid maakt een fase b van een uitzendovereenkomst gelijkwaardig aan een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 of 2 jaar.

Via bemiddeling van Frisia is het mogelijk om een offerte te ontvangen met een fase B contract. Wij hebben meerdere partnerbanken die 70% tot 100% van het inkomen meenemen, het aantonen van je arbeidscontract of een intentieverklaring is daarbij wel verplicht.

Geld lenen als uitzendkracht in fase C

Fase C is de laatste fase van een uitzendovereenkomst, in deze fase heb je recht op dezelfde primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden als een werknemer in loondienst. Dit geldt dus ook voor het pensioen of scholingsmogelijkheden. Wel geldt hier een langere opzegtermijn bij beëindiging van het dienstverband, dit geldt voor zowel het uitzendbureau als de uitzendkracht zelf.

Ook bij fase C hebben wij mogelijkheden voor het lenen van geld. En in veel gevallen tegen gunstigere voorwaarden en rentetarieven als in fase b. Neem gerust de proef op de som en vraag een vrijblijvende offerte aan, dan tonen wij je direct de mogelijkheden.

Waar moet ik op letten als ik geld wil lenen als uitzendkracht?

Als uitzendkracht is het bij het aanvragen en vergelijken van leningen goed om te letten op de volgende zaken:

  • In welke fase van je uitzendovereenkomst zit je? Is het nog in Fase A? Ga dan na wat je kan doen om in fase B terecht te komen, vanaf deze fase is geld lenen namelijk mogelijk. Dit vergroot de kans, net als een stabiele werkgeschiedenis bij voorkeur met een vaste termijn en vaste uren per week of maand.
  • Zorg dat je voor een gerenommeerd uitzendbureau werkzaam bent. Een uitzendbureau met keurmerk of certificering, is dat niet het geval, dan zal de financieringsmaatschappij heel terughoudend zijn met het verstrekken van een lening.
  • Voor het lenen zelf geld; vraag een vrijblijvende offerte aan en vergelijk je mogelijkheden. Ga niet over 1 nacht ijs en bepaal aan de hand van de offertes welke het beste bij je past.
  • Een lening aangaan is het aangaan van een financiële verplichting voor langere tijd. Bekijk dan ook goed of dit binnen je financiële huishouden past en je toekomstplannen. Leen nooit meer dan absoluut mogelijk om het zo verantwoord mogelijk te houden.

Geld lenen tegen de laagste rente

De rente op geld lenen is een vergoeding die je betaalt aan de financieringsmaatschappij voor het gebruik van het geld. De rente wordt uitgedrukt als een percentage van het geleende bedrag. Op de site van Frisia kun je voor het door jou gewenste bedrag, met behulp van een online tool, berekenen hoeveel de kosten van de lening per maand en over de gehele looptijd zijn. Bij een persoonlijke lening staat de rente de gehele looptijd vast en kun je, wanneer je dat wilt, boetevrij aflossen.

Bij Frisia werken wij met meerdere partnerbanken samen, vragen wij meerdere offertes aan voor klanten en tonen wij de voordeligste offerte. Aan de klant is het dan om zelfstandig een keuze te maken of de lening helemaal passend is en binnen het financiële plaatje past.

Wat zijn de voorwaarden bij het geld lenen als uitzendkracht?

De voorwaarden voor een uitzendkracht verschillen niet van de voorwaarden voor iemand die in vaste loondienst is. Of te wel de voorwaarden zijn voor alle leningnemers per financieringsmaatschappij gelijk. Hier wordt door een bank geen onderscheid gemaakt.

Wel kan het zijn dat de ene persoon meer of minder rente betaalt dan de andere persoon. Dit hangt volledig af van de persoonlijke- en financiële situatie en komt door het risicoprofiel dat de bank hanteert. Deze is voor een groot deel gebaseerd op het risico dat een financieringsmaatschappij inschat te lopen op volledige terugbetaling van de lening. Verwachten ze met meer risico, bijvoorbeeld een hogere kans op betalingsachterstanden, als gevolg van inkomenspositie of zekerheid van inkomen, dan kan het zo zijn dat de bank hier een hogere rente voor rekent.

Een lening voor uitzendkrachten

Ben je nu op zoek naar een passende lening, dan kun je bij Frisia vrijblijvend de mogelijkheden laten bekijken. Dit geldt voor alle uitzendkrachten met een fase B en verder. Een offerte is bij ons altijd vrijblijvend en verplicht je tot niets. Via de volledig online werkwijze van Frisia kun je zelf op ieder moment geld lenen. Vraag hier je vrijblijvende offerte aan.

John Heijen

Directeur & Financieel expert lenen

John is een van de vennoten en financieel expert binnen Frisia Financieringen. Naast het begeleiden van complexe financieringsvraagstukken houdt hij zich bezig met de dagelijkse leiding van de onderneming. Samen met het team verwerkt John direct jouw lening aanvraag zodat wij binnen enkele uren de gewenste offerte(s) voor je klaar kunnen zetten in de beveiligde mijn-omgeving. Zodat jij deze op je gemak kunt bekijken.

“Zoekt je naar een financiering voor jouw 2e woning, verbouwing of een bedrijfskrediet? John denkt met je mee en zoekt naar de best passende financiering.

Werkt in de financiële dienstverlening sinds  2000
Functie  Directeur & Financieel expert lenen
Opleidingen  MBO & relevante vakdiploma’s waaronder consumptief   krediet en hypotheken.
Specialisatie  Geld lenen, hypotheken en zakelijk krediet
Hobby’s   Wielrennen en reizen