Frisia Financieringen
9.1
1010 mensen geven ons een 9.1

Marktleider Interbank volgt in renteverlaging

John Heijen - Directeur & Financieel expert lenen Bijgewerkt: 3 juni 2020

03-06-2020

In navolging van BNP Paribas heeft Interbank de rente op geld lenen ook verlaagd naar 3,8% vanaf € 50.000,-. Deze renteverlaging geldt alleen voor de persoonlijke lening, bijkomend voordeel is wel dat de rente voor de gehele looptijd vast staat. Dit geldt voor looptijden tot maximaal 120 maanden of te wel 10 jaar.

Per 4 juni 2020

Vanaf morgen 4 juni zal Interbank de renteverlaging doorvoeren, dit betekent dat offertes die per die datum worden aangevraagd automatisch getoetst zullen worden of deze voor de laagste rente in aanmerking komen. Mocht u reeds een aanvraag voor een offerte hebben gedaan dan biedt Frisia Financieringen u de service en zullen wij direct bekijken of u voor deze rente in aanmerking komt.

Klanten met een huurwoning

De recente rente verlaging van BNP Paribas gold alleen voor klanten met een koopwoning. Interbank pakt dit anders aan en heeft in zijn acceptatievoorwaarden bepaalt dat ook klanten met een huurwoning in aanmerking kunnen komen voor de laagste rente vanaf 3,8%.

Renteontwikkeling

De ontwikkeling op de geldmarkt geeft niet direct aanleiding tot een verdere renteverlaging. Naar onze mening is de reden van de verlaging de concurrentie positie van kredietbanken onderling. Dit zien we ook terug bij de hypotheekrentes waar de afgelopen weken diverse verhogingen en verlagingen zijn doorgevoerd tussen banken onderling, puur om marktaandeel te vergaren.

Verhogen of verlagen

Of deze verlaging van de rente van lange duur zal zijn is niet duidelijk. Zoals gezegd ziet Frisia, anders dan de concurrentiepositie, geen directe aanleiding tot een verdere verlaging van de rentetarieven. Zoals altijd volgt Frisia de rentes op de voet en zullen wij bij nieuwe wijzigingen hier direct over publiceren.

John Heijen

John is een van de vennoten en financieel expert binnen Frisia Financieringen. Naast het begeleiden van complexe financieringsvraagstukken houdt hij zich bezig met de dagelijkse leiding van de onderneming. Samen met het team verwerkt John direct jouw lening aanvraag zodat wij binnen enkele uren de gewenste offerte(s) voor je klaar kunnen zetten in de beveiligde mijn-omgeving. Zodat jij deze op je gemak kunt bekijken.

“Zoekt je naar een financiering voor jouw 2e woning, verbouwing of een bedrijfskrediet? John denkt met je mee en zoekt naar de best passende financiering.

Werkt in de financiële dienstverlening sinds  2000
Functie  Directeur & Financieel expert lenen
Opleidingen  MBO & relevante vakdiploma’s waaronder consumptief   krediet en hypotheken.
Specialisatie  Geld lenen, hypotheken en zakelijk krediet
Hobby’s   Wielrennen en reizen