Frisia Financieringen
9.1
1010 mensen geven ons een 9.1
 • Lening verhogen
 • Mogelijkheden per bank
 • Lening oversluiten

Uw huidige lening te verhogen

Door uw huidige lening te verhogen kunt u extra geld lenen. Hoe dit precies werkt is afhankelijk van de leenvorm, persoonlijke lening of doorlopend krediet, van uw huidige lening.

Persoonlijke lening verhogen

Wilt u een persoonlijke lening verhogen, dan sluit u een nieuwe lening af met een hoger leenbedrag. De huidige lening lost u volledig af met de nieuwe lening en het bedrag wat overblijft is het bedrag dat u extra leent.

Extra geld lenen door de bestaande persoonlijke lening te verhogen is doorgaans niet mogelijk. Dit is een mogelijkheid die wel optioneel is bij een doorlopend krediet. Deze leenvorm biedt ook de mogelijkheid om afgeloste bedragen opnieuw op te nemen. Dit kan voldoende zijn om uw aankoop te financieren zonder verhoging van het kredietlimiet. Heeft u een persoonlijke lening en wilt u extra geld lenen? De meeste consumenten sluiten in dit geval hun huidige lening over naar een nieuwe met een hoger leenbedrag. Soms zorgt dit zelfs voor betere voorwaarden en een lagere rente. Frisia is gespecialiseerd in het verhogen, oversluiten en goedkoper maken van bestaande leningen. Wilt u weten wat dit voor u kan betekenen? Dan nodigen wij u uit een vrijblijvende offerte op te vragen, dit verplicht u uiteraard tot niets maar geeft u de exacte mogelijkheden aan.

Doorlopend krediet of roodstand verhogen

Voor het verhogen van een doorlopend krediet of roodstand hoeft u meestal niet uw huidige krediet over te sluiten. In de praktijk gebeurt dit echter wel vaak omdat de rentes en voorwaarden bij online geld lenen in de meeste situaties gunstiger zijn. U bespaart dan geld en/of leent tegen betere voorwaarden zoals bijvoorbeeld in geval van overlijden of arbeidsongeschiktheid.

Een doorlopend krediet kunt u kosteloos online verhogen en oversluiten. De stappen zijn hetzelfde als bij de aanvraag van een lening. Met als verschil dat u tijdens het aanvragen u uw huidige lening(en) vermeld ophet aanvraagformulier.

Hoe verhoog ik een lening?

Frisia lening verhogen

 1. Login op Mijn Frisia (rechtsboven in het scherm)
 2. Klik op ‘lening verhogen’ in uw beveiligde omgeving en vul het gewenste leenbedrag in

Lening van een andere bank verhogen

 1. Bereken hoeveel u kunt lenen
 2. Vraag de gewenste lening aan
 3. Vermeld tijdens het aanvragen van de nieuwe lening uw huidige lening(en)
Vrijblijvende offerte

Mogelijkheden om te verhogen per bank

Wilt u bij Frisia een lopende lening of krediet verhogen van een andere bank? Dat is geen probleem. Onderstaand ziet u een overzicht met veelvoorkomende banknamen en leenvormen die wij kunnen oversluiten en verhogen.

 • Rabobank krediet
 • Rabobank lening
 • ING Krediet
 • ING lening
 • FREO krediet
 • FREO lening
 • Santander krediet
 • Santander lening
 • Defam krediet
 • Defam lening
 • ABN Amro krediet
 • ABN Amro lening
 • Ferratum krediet
 • Ferratum lening
 • Findio krediet
 • Findio lening
 • BNP krediet
 • BNP lening
 • NN krediet
 • NN lening
 • Interbank
 • Quander
 • Lloyds

Staat uw bank er niet tussen? Grote kans dat wij deze toch kunnen oversluiten, wij bekijken het graag voor u.

Stel een vraag

Lening oversluiten

Het oversluiten van een lening biedt niet alleen kansen om extra geld te lenen. Het geeft u ook de mogelijkheid om geld te besparen of geld te lenen tegen betere voorwaarden. Meerdere losse leningen met verschillende rentes oversluiten tot één grote lening zorgt voor een lagere rente; hoe hoger het leenbedrag hoe lager de rente.

Rente

De rente bepaalt hoeveel uw lening kost. Door te kiezen voor een lagere rente kunt u veel kosten besparen. Onderstaand een voorbeeld waarbij u, over de gehele looptijd van de lening, ruim €5.000,- kunt besparen.

Rente voorbeeld

Lening: € 20.000,-
Rente: 4,2% (vaste rente)
Looptijd: 120 maanden (10 jaar)
Rentekosten: € 4.527,61

Totaalbedrag: € 24.527,61

Lening: € 20.000,-
Rente: 8,7% (vaste rente)
Looptijd: 120 maanden (10 jaar)
Rentekosten: € 9.592

Totaalbedrag: € 29.592

Zoals u ziet kunt u fors besparen op de totale kosten van geld lenen. In het bovenstaande voorbeeld kunt u € 5.064,39 besparen door te kiezen voor een rente die 4,5% lager is.

Heeft u interesse? Sluit direct uw lening over of bekijk onze lening vergelijker en vergelijk wat in uw geval het voordeel kan zijn. Na oversluiten betaalt u direct de lagere maandlasten.

Voorwaarden

Wilt u geld lenen tegen de beste voorwaarden? Bijvoorbeeld lenen met een overlijdensrisicoverzekering of met een langere looptijd voor een lagere maandlast? Ook dat is mogelijk bij Frisia Financieringen.

Welke leningen kan ik oversluiten?

U kunt bij Frisia Financiering alle consumptieve kredieten van alle kredietverstrekkers online oversluiten.

 • Persoonlijke leningen
 • Doorlopend kredieten
 • Koop op afbetaling
 • Autofinancieringen
 • Bootfinancieringen
 • Verzendhuiskredieten
 • Roodstand op uw bankrekening (dmv aflossen en/of stopzetten)
 • Creditcardschulden

Online oversluitservice

Een lening oversluiten kan bij Frisia volledig online en in een veilige persoonlijke omgeving. U vraagt een nieuwe lening aan en tijdens het aanvragen vermeld u uw huidige lening(en). Onze kredietspecialisten gaan direct met uw leningaanvraag aan de slag en u ontvangt spoedig één of meerdere voorstellen. Heeft u een keuze gemaakt dan kunt u direct online uw lening afsluiten in deze beveiligde omgeving. Na aanlevering en goedkeuring van alle benodigde stukken betaalt de bank j uw lening uit. In het geval van een persoonlijke lening ontvangt u eenmalig het volledige leenbedrag. Kiest u voor een doorlopend krediet? Dan neemt u dat deel van het krediet op dat u op dat moment nodig heeft.

Lening oversluiten

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over geld lenen

Betaal ik advies- of bemiddelingskosten voor mijn lening?

Voor de werkzaamheden stuurt Frisia Financieringen u geen factuur. Bij Frisia Financieringen betaalt je geen advies- of bemiddelingskosten. Frisia Financieringen wordt beloond door de kredietaanbieder in de vorm van een maandelijkse provisie. Deze provisie wordt berekend per lening en is met name afhankelijk van de hoogte van de lening.

Meer over de beloning van Frisia Financieringen leest u in de dienstenwijzer. Bemiddelingskosten kunnen in rekening worden gebracht als het intermediair je helpt bij het afsluiten van de lening. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een lening aanvraagt via een vergelijkingssite of als je een lening afsluit via een tussenpersoon. De kosten worden meestal betaald direct aan de intermediair en kunnen per  intermediair verschillen. Deze kosten worden vooraf met je besproken.

Hoe snel wordt een lening uitbetaald na afsluiten?

Wanneer u van ons het bericht heeft ontvangen dat de bank definitief akkoord is gegaan met uw leningaanvraag, staat het geld binnen 24 uur (op werkdagen) op uw rekening.

Waar kan ik berekenen hoeveel ik kan lenen?

Frisia heeft een online tool ontwikkeld waarmee u als consument kan berekenen wat uw maximale leenmogelijkheden zijn. De uitkomst is een goede indicatie van hoeveel u kan lenen. Door het invullen van een beperkt aantal gegevens zoals, bruto inkomen van u en uw eventuele partner, de huur- of hypotheeklasten en of u kinderen heeft thuiswonen, krijgt u direct het gewenste inzicht.

Past de uitkomst binnen uw wensen en wilt uw exact weten hoeveel u kan lenen? En tegen welke rente en maandlasten dit kan? Dan kunt u overwegen om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Wij gaan dan direct voor u op zoek naar de voordeligste kredietaanbieder en rente. In de regel kunt u dan binnen 2 uur inloggen in uw speciaal hiervoor aangemaakte persoonlijke mijn-omgeving, hier staan de verschillende offertes voor u klaar.

Wat is de maximum leeftijd om geld te lenen?

De maximale leeftijd om een lening aan te vragen is 80 jaar. De lening moet dan ingelost zijn voor u 85 jaar oud bent.

Offerte aanvragen

Wat is de rente van een Persoonlijke lening?

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 75.000 € 844 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 101.3417
€ 50.000 € 563 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 67.562
€ 30.000 € 340 6,6 % 6,6 % 120 maanden € 40.877
€ 20.000 € 231 6,9 % 6,9 % 120 maanden € 27.742
€ 10.000 € 114 7,6 % 7,6 % 120 maanden € 13.686

Deze tabel/berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van je persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.