• 10 jaar rentevast v.a. 3,5%
  • Vrijblijvende offerte
  • Online werkwijze
  • +5150 tevreden klanten
Mijn Frisia
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Vraag een vrijblijvende offerte aan

Recreatiewoning financieren

Via Frisia Financieringen kunt u een 2e woning zoals een recreatiewoning financieren. Afhankelijk van uw situatie kunt u de recreatiewoning deels of voor 100% financieren. Het maakt daarbij niet uit of de woning in Nederland of in het buitenland staat.

Lening aanvragen button

Hoe financiert u een recreatiewoning?

Een recreatiewoning financiert u in de meeste gevallen met spaargeld, een hypotheek of een consumptief krediet.

In dit artikel gaan we uit van een situatie waarin u geld wilt lenen. Bijvoorbeeld omdat u geen spaargeld heeft of dit niet (volledig) wilt gebruiken.

2e hypotheek / recreatiewoninghypotheek

Bij een (tweede) woning financieren denken mensen al gauw aan een (tweede) hypotheek. In het geval van een recreatiewoning zijn er zelfs speciale recreatiewoning-hypotheken. Uw keuze is echter niet beperkt tot alleen een hypotheek. Een keuze die overigens niet altijd de meest voordelig en/of flexibele financieringsoplossing is.

Nadelen hypotheek

Onderstaand enkele nadelen van een (recreatiewoning)hypotheek. Het zijn veelvoorkomende problemen waardoor consumenten al gauw kiezen voor een consumptief krediet.

Geen 100% financiering

Met een hypotheek kunt u doorgaans niet 100% van de waarde van de recreatiewoning financieren. Het deel dat u maximaal kunt financieren is gemiddeld 70%. Voor een recreatiewoning van €100.000,- moet u dus minimaal €30.000,- eigen geld meenemen. Bovenop dit bedrag moet u ook rekening houden met eventuele advies en/of notariskosten.

Looptijd

De looptijd van een hypotheek is doorgaans 30 jaar. Dit betekent dat u de recreatiewoning over een periode 30 jaar in maandelijkse termijnen betaalt. Afhankelijk van de aflosvorm kan het zo zijn dat u aan het einde nog een deel van de hypotheek heeft openstaan, het zogenaamde aflosvrije deel.

Verhuren niet mogelijk zonder toestemming

Het verhuren van een recreatiewoning is een populaire manier om de kosten te dekken of extra geld te verdienen. Rust er een hypotheek op de recreatiewoning, dan is uw recreatiewoning het onderpand en kunt u het niet zonder goedkeuring van de hypotheekverstrekker verhuren.

Buitenlandse bank voor recreatiewoning in het buitenland

Wilt u een recreatiewoning in het buitenland kopen, dan is de keuze voor een Nederlandse hypotheekverstrekker klein. Zeker als u kiest voor een niet EU land zoals Turkije of Marokko, in dat geval bent u al snel aangewezen op een buitenlandse hypotheekverstrekker. U kunt zich voorstellen dat dit een complexe situatie kan worden.

Consumptief krediet

Een consumptief krediet als financiering voor uw recreatiewoning biedt vele voordelen. Dit omdat er bij een consumptief krediet geen onderpand is. U bepaalt uiteindelijk zelf waar u het geleende geld aan uitgeeft. Uiteraard is het wel verstandig om vooraf uw leendoel duidelijk te hebben.

Voordelen consumptief krediet

100% van uw recreatiewoning financieren

Via Frisia Financieringen kunt u online geld lenen zonder onderpand. In het geval van het financieren van een recreatiewoning betekent dit dat u tot 100% kunt financieren. Het enige wat hierbij van belang is, is hoeveel u maximaal verantwoord kunt lenen.

U kunt bij Frisia Financieringen leningen afsluiten van €5.000,- tot een maximum van €150.000,-. Heeft u de mogelijkheid om tot €150.000,- te lenen, dan kunt u een recreatiewoning tot dit bedrag 100% financieren.

Looptijd

De looptijd van een consumptief krediet bedraagt maximaal 15 jaar. Dit betekent dat u bij deze vorm van krediet de lening in 180 maandtermijn volledig afbetaalt.

Vrijheid in verhuren

Als u iets financiert met een consumptief krediet, dan bent u volledig eigenaar van het product. Dit heeft als voordeel dat u het product, of in dit geval een recreatiewoning, ook weer kunt verkopen of verhuren. Er is geen toestemming nodig van een bank zoals wel het geval is bij een recreatiewoning-hypotheek.

Geen beperkingen in type woning en standplaats

Een consumptief krediet voor uw recreatiewoning biedt u ook keuzevrijheid voor het type woning en standplaats. Besluit u tijdens uw zoektocht toch voor een houten en/of verplaatsbare recreatiewoning in het buitenland te gaan, dan kan dit. U bent niet beperkt door de eisen van een (Nederlandse) hypotheekverstrekker.

Persoonlijke lening zonder fiscale voordelen

Een verantwoorde lening voor uw recreatiewoning is een persoonlijke lening. De totale kosten voor deze lening zijn vooraf duidelijk en staan vast. Handig voor het financieren van een auto, maar ook voor uw recreatiewoning. U weet dan precies hoeveel de recreatiewoning per maand en uiteindelijk gaat kosten.

Een persoonlijke lening kunt u bij Frisia zelf online berekenen, vergelijken en aanvragen. Zodra deze verantwoord is om te verstrekken, dan kunt u de lening direct online afsluiten. Houdt u er wel rekening mee dat een persoonlijke lening voor uw recreatiewoning, net als een recreatiewoning-hypotheek, niet fiscaal aftrekbaar is. De fiscale voordelen van een persoonlijke lening gelden alleen voor een reguliere woning die u zelf bewoond.

Online geld lenen voor uw recreatiewoning

Wilt u weten hoeveel u kunt lenen of heeft u al besloten om geld te lenen, dan kunt u dit via Frisia Financieren volledig online berekenen en aanvragen. U heeft zelfs de mogelijkheid om online leningen te vergelijken.

Lening aanvragen button