Frisia Financieringen
9.0

871 mensen geven ons een 9.0

Geld lenen met een uitkering

Of het mogelijk is om geld te lenen met een uitkering is afhankelijk van het soort uitkering. Het is van belang dat de uitkering toekomstbestendig is, dit wil zeggen dat er zekerheid is over de hoogte en de duur van de uitkering. Daarnaast is het uiteraard ook belangrijk dat er voldoende inkomen uit de uitkering wordt ontvangen om de lening te kunnen terugbetalen.

Vrijblijvende offerte

Hoeveel kan ik lenen?

Vanaf 7,2% Rente
Bruto maand inkomen
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van u.

10 jaar rentevast vanaf 6,1%;

Nationale Nederlanden
  • WW-uitkering

Geld Lenen met een WW-uitkering

Geld Lenen met een WW-uitkering is alleen mogelijk als de partner voldoende inkomen heeft om de lening te kunnen afsluiten. Het inkomen van alleen een WW-uitkering wordt door banken niet meegerekend om te berekenen of u een lening kunt afsluiten. De reden hiervoor is dat een WW-uitkering slechts een beperkte duur heeft en per 1 april 2019 gemaximaliseerd is op 24 maanden. Tot die tijd geldt een afbouwregeling.

Geld Lenen met een WAO of WIA-uitkering

Een lening afsluiten met een WAO/WIA-uitkering is mogelijk. Voor de lening berekening wordt door Frisia (een gedeelte van) het inkomen uit een WAO/WIA-uitkering meegenomen als het een IVA-uitkering is. Een IVA-uitkering houdt in dat u 80%-100% bent afgekeurd en daarom niet of maar zeer beperkt kunt werken.

Heeft u partner een WAO/WIA-uitkering en uzelf een inkomen van een werkgever? Ook dan wordt het inkomen uit een WAO/WIA-uitkering (gedeeltelijk) meegenomen voor de berekening van de lening. Geld lenen met een uitkering behoort hier dus duidelijk tot de mogelijkheden.

Geld Lenen met een bijstandsuitkering

Geld Lenen met een bijstandsuitkering is niet mogelijk bij Frisia. Met een bijstandsuitkering is er onvoldoende leencapaciteit om op een verantwoorde manier een lening te verstrekken. Een bijstandsuitkering zorgt ervoor dat de minima redelijkerwijs kunnen rondkomen, Frisia vindt dat daar een lening afsluiten niet bij past omdat de terugbetaling van de lening nagenoeg niet mogelijk is.

Geld Lenen met een AOW-uitkering en pensioen

Met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd ontvangen de meeste Nederlanders een AOW-inkomen. De leeftijd dat Nederlanders recht hebben op AOW wordt in stappen verhoogd en zal per 2022 liggen op 67 jaar en 3 maanden, vanaf 2022 zal de AOW leeftijd gebaseerd worden op gemiddelde levensverwachting. Naast een AOW-uitkering kunt u pensioen hebben opgebouwd, deze wordt samen met uw AOW uitkering maandelijks uitgekeerd.

Het inkomen dat u ontvangt uit een AOW-uitkering en eventueel pensioen wordt meegerekend voor een lening, uiteraard is het wel afhankelijk van uw woonlasten en andere lasten of het mogelijk is om een lening af te sluiten. Als u een lening afsluit dan moet de lening vóór uw 75e verjaardag zijn afgelost.

Zo ziet u, geld lenen met een uitkering kan, maar is sterk afhankelijk van welk soort uitkering. U kunt een lening aanvragen door het aanvraagformulier volledig in te vullen en aan ons te versturen. Wij gaan dan direct kijken wat uw mogelijkheden zijn en welke offerte wij u kunnen aanbieden.

Vrijblijvende offerte

Rente Persoonlijke lening

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 584 7,4 % 7,4 % 120 maanden € 70.161
€ 40.000 € 442 6,1 % 6,1 % 120 maanden € 53.135
€ 30.000 € 347 7,2 % 7,2 % 120 maanden € 41.748
€ 20.000 € 234 7,2 % 7,2 % 120 maanden € 28.114
€ 10.000 € 119 8,0 % 8,0 % 120 maanden € 14.383

Voor de laagste rente geldt dat dit alleen geboden kan worden bij het leendoel verduurzaming woning. Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 6,1% en de maximale wettelijke rente is 12% per jaar.

Offerte aanvragen