Frisia Financieringen
8.9

705 mensen geven ons een 8.9

Lening aanvragen

Een lening aanvragen bij Frisia is geheel vrijblijvend en kunt u doen via ‘Offerte aanvragen’. Is uw aanvraag goedgekeurd dan ontvangt u één of meerdere offertes via de mail. Heeft u een keuze gemaakt dan kunt u direct de lening online afsluiten.

Offerte aanvragen

Hoeveel kan ik lenen?

Vanaf 3,3% Rente
Bruto maand inkomen
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van u.

 • Online aanvragen
 • Lening aanvragen met BKR

Online lening aanvragen

Bij Frisia Financieringen kunt u online uw lening aanvragen. U kunt daarbij kiezen voor een persoonlijke lening, doorlopend krediet of een combinatie hiervan. Wilt u eerst weten hoeveel u kunt lenen? Start dan eerst met het berekenen van uw lening.

Persoonlijke lening aanvragen

Als u een persoonlijke lening aanvraagt, dan kiest u voor een lening met een vaste rente en looptijd. Doordat de rente en looptijd vaststaan weet u precies hoeveel de lening u per maand en in totaal gaat kosten. Leer meer over een Persoonlijke lening.

Doorlopend krediet aanvragen

Wilt u flexibel geld lenen? Overweeg dan om een doorlopend krediet aan te vragen. De rente en looptijd staan niet vast en afgeloste bedragen kunt u opnieuw opnemen. Op die manier heeft u altijd geld achter de hand. Leer meer over een Doorlopend krediet.

Lening aanvragen

Lening aanvragen met BKR

Heeft u een hypotheek of lening, dan heeft u ook een BKR registratie. Dit is bij wet geregeld en heeft niet direct een negatieve invloed op uw leningaanvraag. Wanneer het wel een negatieve invloed heeft, is wanneer u een negatieve BKR registratie heeft. U kunt dan in de meeste gevallen geen geld lenen.

Heeft u een BKR registratie en altijd aan uw betalingsverplichtingen voldaan? U kunt dan gerust (opnieuw) een lening aanvragen met uw BKR registratie. Hetzelfde geldt voor het oversluiten van een lening.

Wanneer u een negatieve BKR registratie heeft dan kan het zijn dat uw aanvraag word afgewezen. Om teleurstellingen te voorkomen kunt u ook zelf uw BKR registratie controleren op de website van het BKR.

Negatieve BKR registraties waarmee u geen lening kunt aanvragen:

 • Code A (Achterstandscodering)
 • Code H (Herstelcodering)
 • Code 1 (Betalingsregeling)
 • Code 2 (Opeisen van de gehele vordering)
 • Code 3 (kwijtschelding)

Wilt u samen geld lenen, maar heeft één van de aanvragers een negatieve BKR registratie? Neem dan contact met ons op.

Contact

Veelgestelde vragen over een lening aanvragen

Betaal ik advies- of bemiddelingskosten voor mijn lening?

Voor de werkzaamheden stuurt Frisia Financieringen u geen factuur. Bij Frisia Financieringen betaalt u geen advies- of bemiddelingskosten. Frisia Financieringen wordt beloond door de kredietaanbieder in de vorm van een maandelijkse provisie. Deze provisie wordt berekend per lening en is met name afhankelijk van de hoogte van de lening.

Meer over de beloning van Frisia Financieringen leest u in de dienstenwijzer.

Hoelang duurt een leningaanvraag?

De banken waar wij mee samenwerken beoordelen uw documenten in de regel binnen 24 uur. Mocht er onverhoopt een achterstand in de verwerking zijn bij de bank dan informeren wij u daarover. Bent u zelfstandig ondernemer dan duurt de verwerking een leningaanvraag meestal een dag langer. Heeft u een perspectief lening van BNP aangevraagd dan neemt een medewerker van BNP binnen 5 werkdagen contact met u op.

Kan ik ook met een Fase A contract geld lenen?

U kunt geld lenen met een Fase A contract wanneer u minimaal 3 jaar / 157 weken aaneengesloten werkervaring heeft.

Benieuwd wat u nu of straks kunt lenen? Bereken uw lening online.

Waarom wordt er na mijn leningaanvraag een belafspraak ingepland?

Uit onze jarenlange ervaring weten we dat een telefonisch contact naar aanleiding van uw leningaanvraag bijdraagt aan het aanvraagproces. We controleren de juistheid van uw gegevens en de offerte. Waar nodig kan toegelicht worden welke documenten er aangetoond moeten worden. Uiteraard is er tijdens dit gesprek ruimte om al uw vragen te beantwoorden.

Telt PGB mee als inkomen bij een leningaanvraag?

Nee, het inkomen uit PGB wordt niet meegerekend bij uw leningaanvraag.

Waarom wordt inkomen uit PGB niet meegerekend? Het inkomen vanuit Persoons Gebonden Budget (PGB) hangt samen met de zorg voor een of meerdere personen. Wanneer de zorg voor deze persoon wegvalt is er geen inkomen. Dat risico vinden banken te groot. Daarom nemen zij dit inkomen niet mee tijdens het berekenen van uw lening.

Uw lening online afsluiten

Om geld te kunnen lenen moet u eerst een lening aanvragen. We leggen u graag uit hoe dit werkt en hoe u de lening definitief kunt afsluiten.

Weet u nog niet hoeveel u kunt lenen? Start dan met het berekenen van uw maximale lening. U krijgt dan een indicatie van uw maximale lening waarna u ook direct de lening kunt aanvragen.

 • icoon lening berekenen

  Lening berekenen: Voordat u een lening aanvraagt berekent u eerst hoeveel u kunt lenen.

 • icoon lening vergelijken

  Leningen vergelijken: Vergelijk leningen online en bepaal welke lening bij u past.

 • icoon lening aanvragen

  Lening aanvragen: Vraag vrijblijvend een lening aan. Ontvang de offerte in uw eigen MIJN Frisia omgeving.

 • icoon lening afsluiten

  Lening afsluiten: Keuze gemaakt? Sluit direct online uw lening af in een beveiligde omgeving.

Rente Persoonlijke lening

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 489 3,3 % 3,3 % 120 maanden € 58.635
€ 40.000 € 390 3,25 % 3,25 % 120 maanden € 46.905
€ 30.000 € 293 3,25 % 3,25 % 120 maanden € 35.178
€ 20.000 € 199 3,65 % 3,65 % 120 maanden € 23.901
€ 10.000 € 105 4,8 % 4,8 % 120 maanden € 12.551

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 3,25% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Rente Doorlopend krediet

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 750 4,5 % 4,5 % 77 maanden € 57.459
€ 25.000 € 375 4,5 % 4,5 % 77 maanden € 28.730
€ 15.000 € 225 4,8 % 4,8 % 77 maanden € 17.416
€ 10.000 € 150 6,1 % 6,1 % 81 maanden € 12.164

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. Bij een doorlopend krediet is de minimale looptijd 1 maand. De maximale looptijd is afhankelijk van de rente, extra aflossingen en extra opnames. Bij een Persoonlijke lening is de minimale looptijd 6 maanden en de maximale looptijd 120 maanden. De minimale rente is 4,5 % en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen