• 10 jaar rentevast v.a. 3,4%
  • Vrijblijvende offerte
  • Online werkwijze
  • +5150 tevreden klanten
Mijn Frisia
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ambtenarenlening

In Nederland werken meer dan 900.000 mensen als ambtenaar. Ambtenaren kunnen werken bij de rijksoverheid, de provincie, de gemeente, het waterschap, politie of een andere instelling die wordt beheerd door de (semi)overheid. Wat een ambtenarenlening speciaal maakt vertellen wij u graag op deze pagina.

Ambtenaren hebben bij kredietverstrekkers een goede naam. Ze hebben een hoge baangarantie en zijn in de regel erg trouw met het terugbetalen van de lening waardoor er in verhouding minder achterstanden in betaling ontstaan. Hierdoor is een ambtenarenlening veelal goedkoper en lenen zij tegen laagst mogelijke rente. De gespecialiseerder kredietverstrekkers waar wij mee samenwerken hanteren de laagste rentetarieven in de markt. Welke dat zijn kunt u onderaan deze pagina zien.

Bent u werkzaam als ambtenaar of semi-ambtenaar? Dan is de kans groot dat u een goedkope lening kunt afsluiten bij Frisia. Ook als uw partner als ambtenaar werkt en uzelf niet, dan is dat mogelijk. Bij Frisia kunt U kiezen uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet, daarnaast kunt u zelf kiezen voor de gewenste maandtermijn en de gewenste looptijd van de lening zodat u deze volledig kunt afstemmen op uw eigen wensen.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening bepaalt u zelf de hoogte van de lening en de looptijd waarin u de lening wilt terugbetalen. De minimale hoogte van een persoonlijke lening is € 10.000,- en de maximale hoogte is € 75.000,-. Voor de looptijd van de persoonlijke lening kunt u kiezen voor een periode vanaf 6 maanden tot maximaal 120 maanden. Binnen deze periode lost u gegarandeerd de hele lening af, bovendien is het mogelijk om boetevrij extra aflossingen te doen. Als u boetevrij aflost dan bent u sneller van de lening af. Kortom met deze lening heeft u maximale zekerheid en toch flexibiliteit van de mogelijkheid tot boetevrij extra aflossen.

Doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet kiest u het bedrag dat u wilt lenen. Afhankelijk van de hoogte van de lening kiest u het bedrag dat u maandelijks wilt terugbetalen. De hoogte van het maandbedrag is 1%, 1,5% of 2% van de lening. Bijvoorbeeld bij een lening van € 25.000,- wordt het maandbedrag € 250,-, € 375,- of € 500,- per maand. Afhankelijk van het maandbedrag wordt de looptijd berekend. Het spreek voor zich dat bij het hoogste maandbedrag de looptijd het kortste is. Het verschil met de persoonlijke lening zit hem in het feit dat u bij een doorlopend krediet de reeds door u afgeloste bedragen weer kunt opnemen tot aan het kredietlimiet. Zo heeft u meer flexibiliteit en ook hier kunt u op elk moment boetevrij aflossen.

Lening aanvragen

Bij Frisia kunt u 24 uur per dag gratis en vrijblijvend een ambtenarenlening aanvragen. Op het aanvraagformulier van Frisia vult u de gegevens in die benodigd zijn om een gratis offerte te ontvangen. Deze wordt per email en indien gewenst per post aan u verstuurd. Zo kunt u thuis op uw gemak kijken en vergelijken. Benieuwd naar uw mogelijkheden? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Tarieven Persoonlijke lening

KredietbedragTermijnbedragDebetrente op jaarbasisJaarlijks kostenpercentageDuur overeenkomst in maandenTotaal te betalen bedrag
€ 50.000 € 500 3,8% 3,8% 120 maanden € 59.995
€ 40.000 € 402 3,9% 3,9% 120 maanden € 48.215
€ 30.000 € 301 3,9% 3,9% 120 maanden € 36.161
€ 20.000 € 201 3,9% 3,9% 120 maanden € 24.108
€ 10.000 € 110 5,9% 5,9% 120 maanden € 13.170

Deze berekening is een richtlijn en u kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we u kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 3,8% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.