Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1

Leentermen

Doorlopend krediet

Doorlopend krediet is een vorm van krediet waarbij u tot aan het kredietlimiet geld kunt opnemen.  U betaalt alleen rente over het bedrag dat u hebt opgenomen.

De maandtermijn bestaat uit rente en aflossing en bedraagt veelal 2% of 1,5% van het kredietlimiet. Zo betaal je de lening in termijn terug. Eenmaal afgeloste bedragen kun je weer opnemen. De rente op een doorlopend krediet is variabel, dat betekent dat deze kan dalen of stijgen naargelang de bewegingen op de rentemarkt.

Een doorlopend krediet wordt veelal gekozen omdat dit een flexibel krediet betreft, namelijk je betaalt alleen rente over het opgenomen saldo en je kunt geld opnemen tot aan het kredietlimiet. Het nadeel van deze leenvorm is dat je hierdoor een langere looptijd krijgt, elke opname moet terugbetaalt worden waardoor de lening geen zekerheid heeft van aflossing.

Daarnaast  kan het doorlopend krediet duurder zijn dan andere vormen van krediet, zoals persoonlijke leningen , omdat de rente vaak hoger is. Het is daarom verstandig om te vergelijken wat de goedkoopste optie is voordat u een keuze maakt.

Als u overweegt om doorlopend krediet af te sluiten, is het belangrijk om goed na te denken over hoeveel geld u kunt lenen en hoeveel u kunt terugbetalen. Het is verstandig om een budget op te stellen om te bepalen hoeveel geld u elke maand kunt missen voor de aflossing van de lening. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het afsluiten van doorlopend krediet een grote financiële verplichting is en dat u ervoor moet zorgen dat u de lening op tijd kunt terugbetalen.