Frisia Financieringen
9.1
1010 mensen geven ons een 9.1

Leentermen

Rentevaste periode

De rentevaste periode is een bepaalde periode waarin de rente op een lening vaststaat. Rentevaste perioden zijn beschikbaar voor verschillende soorten leningen, zoals hypothecaire leningen en persoonlijke leningen.

De rentevaste periode is meestal beschikbaar voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld een aantal maanden of jaren. Na de rentevaste periode kan de rente veranderen, afhankelijk van de marktomstandigheden, dit is veelal het geval bij hypotheken. Bij de persoonlijke lening staat de rente voor de gehele looptijd, maximaal 120 maanden, vast. Het is belangrijk om te weten hoe lang de rentevaste periode duurt en wat de voorwaarden ervan zijn, zodat je weet wat je kunt verwachten als de rentevaste periode is afgelopen.

De rentevaste periode kan een handige manier zijn om financiële zekerheid te hebben, omdat je weet dat de rente op je lening voor een bepaalde tijd vaststaat. Het kan ook helpen om de maandlasten van een lening te plannen, omdat je weet dat de rente voor een bepaalde tijd hetzelfde blijft.