Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1

Leentermen

Kredietrente

Kredietrente is het rentepercentage dat je betaalt bovenop het geleende bedrag wanneer je een lening afsluit. Kredietrente wordt gerekend over verschillende soorten leningen, zoals creditcards, persoonlijke leningen en hypothecaire leningen.

Kredietrente is een manier voor de financiële instelling om geld te verdienen op de leningen die ze verstrekken. Hoe hoger de kredietrente, hoe duurder de lening voor jou. Kredietrente kan ook afhankelijk zijn van het type lening dat je aanvraagt. Bijvoorbeeld, voor een creditcard kan de kredietrente hoger zijn dan voor een persoonlijke lening of hypothecaire lening. Dit komt omdat creditcards vaak kleinere leningen zijn met een kortere looptijd dan andere leningen.

Kredietrente kan ook afhankelijk zijn van je financiële historie. Als je een goede credit score hebt, kan je een lagere kredietrente krijgen, omdat de financiële instelling aanneemt dat je een lage risico op het niet kunnen terugbetalen van de lening hebt. Als je een lage credit score hebt, kan de kredietrente hoger zijn, omdat de financiële instelling aanneemt dat je een hoger risico op toekomstige achterstanden in betaling  hebt.