Frisia Financieringen
9.0
996 mensen geven ons een 9.0

Leentermen

Faillissement

Faillissement is een wettelijk proces waarbij een persoon of bedrijf onvermogend wordt verklaard om zijn schulden terug te betalen. Als iemand of een bedrijf failliet is verklaard, betekent dit dat hij of zij niet langer in staat is om aan zijn verplichtingen te voldoen en dat de schulden niet meer op een haalbare manier terugbetaald kunnen worden.

Als iemand of een bedrijf failliet is verklaard, wordt er een faillissementsprocedure gestart. Dit betekent dat een curator wordt aangesteld om het faillissement te beheren en om te zorgen dat de schulden zo goed mogelijk worden afgelost. De curator zal eerst een inventarisering maken van alle bezittingen en schulden van de failliete persoon of het failliete bedrijf. Vervolgens zal hij of zij trachten om zo veel mogelijk geld binnen te halen door bijvoorbeeld bezittingen te verkopen. Het geld dat hiermee wordt verkregen, zal worden gebruikt om de schulden te betalen.

Als iemand of een bedrijf failliet is verklaard, kan dit grote gevolgen hebben. Zo kan het bijvoorbeeld betekenen dat iemand zijn huis moet verkopen of dat een bedrijf moet stoppen met zijn activiteiten. Het is daarom belangrijk om op tijd hulp te zoeken bij financiële problemen, zodat er op tijd actie kan worden ondernomen.