Frisia Financieringen
9.1
1010 mensen geven ons een 9.1

Leentermen

Factoring

Factoring is het verkopen van je openstaande facturen. Het is in feite een financieringsmethode waarbij een bedrijf door middel van het verkopen van haar openstaande rekeningen of vorderingen aan een factoringmaatschappij aan geld komt. De factoringmaatschappij betaalt het bedrijf dan een deel van de waarde van de rekeningen of vorderingen, en zal later het volledige bedrag innen van de debiteuren (bedrijven of personen die het geld schuldig zijn).

Factoring kan een handige manier zijn voor bedrijven om snel geld te lenen, vooral als ze moeite hebben om een traditionele lening te krijgen van een bank of andere financiële instelling. Het kan ook helpen om de liquide middelen van een bedrijf te verhogen, aangezien het bedrijf snel geld krijgt in plaats van te wachten tot de debiteuren het geld betalen.

Er zijn verschillende soorten factoring, afhankelijk van hoe het proces werkt. Bij “open factoring” verkoopt het bedrijf al zijn openstaande rekeningen aan de factoringmaatschappij, terwijl bij “gesloten factoring” het bedrijf alleen specifieke rekeningen of vorderingen verkoopt. Bij “confidentiële factoring” weet de debiteur niet dat het bedrijf de rekeningen of vorderingen heeft verkocht, terwijl bij “disclosed factoring” de debiteur wel op de hoogte is van de verkoop.

Het is belangrijk om goed na te denken voordat je factoring overweegt, omdat het een financiële verplichting is. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe het proces werkt en dat je je kunt houden aan de voorwaarden van de factoringmaatschappij. Als je twijfelt of factoring iets voor jou is, kun je altijd advies vragen aan een financieel adviseur of een andere professionele partij.