Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1

Leentermen

BKR-toetsing

BKR-toetsing is een systeem waarbij financieringsmaatschappijen en hypotheekverstrekkers kijken naar de informatie die is opgenomen in het Bureau Krediet Registratie (BKR) voordat ze een lening of hypotheek verstrekken. Bij het Bureau Kredietregistratie staan alle leningen die door consumenten zijn aangegaan geregistreerd.

In het BKR-systeem worden gegevens opgenomen over leningen en hypotheken die iemand heeft afgesloten, evenals over eventuele betalingsachterstanden die iemand heeft. Deze gegevens worden gebruikt om te beoordelen hoe goed iemand is in het terugbetalen van leningen en hypotheken, en om te bepalen of iemand geschikt is om nieuwe leningen of hypotheken af te sluiten.

Bij een BKR-toetsing zullen leninggevers en hypotheekverstrekkers kijken naar de informatie die is opgenomen in het BKR-systeem om te beoordelen hoe waarschijnlijk het is dat iemand in staat is om de lening of hypotheek terug te betalen. Als iemand bijvoorbeeld al veel leningen of hypotheken heeft afgesloten en deze niet op tijd heeft terugbetaald, kan dit leiden tot een lagere kredietwaardigheid en kan het moeilijker zijn om een nieuwe lening of hypotheek te krijgen.

Het is belangrijk om te onthouden dat leninggevers en hypotheekverstrekkers niet altijd alleen kijken naar de informatie in het BKR-systeem als ze beoordelen of iemand geschikt is om een lening of hypotheek af te sluiten. Er worden ook andere factoren meegenomen, zoals de persoonlijke situatie en het inkomen.