Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1
  • ORV
  • Kosten
  • Meer informatie

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afsluiten bij uw lening

U staat er liever niet bij stil, maar het kan gebeuren dat u komt te overlijden als uw lening nog loopt. Als u niet wilt dat uw nabestaanden achterblijven met een restschuld dan kunt u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten.

U kunt ervoor kiezen om tegelijkertijd met de lening een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. In dat geval is er sprake van een kredietbeschermer, deze verzekert het openstaande bedrag van de lening. Ook kunt u ervoor kiezen om naast de lening een losse overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, deze is niet gekoppeld aan de lening.

Bij Frisia kunt u uitsluitend een kredietbeschermer afsluiten, deze wordt dan gekoppeld aan de lening zodat bij overlijden de lening met de uitkering wordt afgelost. Als u een losse verzekering wilt afsluiten zult u zelf moeten informeren bij verzekeraars.

Wat is een kredietbeschermer?

Een kredietbeschermer is een verzekering die zorgt voor een kwijtschelding bij overlijden. Hebt u bijvoorbeeld een lening afgesloten van € 35.000,-, waarvan nog € 25.000,- openstaat, dan zal de verzekeraar bij overlijden van de verzekerde een bedrag uitkeren van € 25.000,-. Dit bedrag wordt direct overgemaakt naar de bank zodat de lening volledig wordt afgelost.

Bij een kredietbeschermer is het zowel mogelijk om voor 1 contractant als voor 2 contractanten de kredietbeschermer af te sluiten.

Is het afsluiten van een kredietbeschermer verplicht?

Een kredietbeschermer afsluiten is niet verplicht. In het aanvraagformulier van de leningaanvraag kunt u aangeven of u een offerte van de kredietbeschermer bij de leningofferte wenst te ontvangen.

Wie is de verzekeraar van de kredietbeschermer?

Frisia sluit de kredietbeschermers uitsluitend af bij Credit Life International N.V. Credit Life is een Nederlandse verzekeraar.

Wat kost een kredietbeschermer?

Hieronder hebben wij enkele voorbeelden voor u op een rij gezet:

  Leeftijd verzekerde Hoogte lening Looptijd Maandpremie
Voorbeeld 1 53 jaar € 25.000,- 72 maanden € 12,31
Voorbeeld 2 29 jaar € 20.000,- 120 maanden € 6,55
Voorbeeld 3 46 jaar € 35.000,- 120 maanden € 11,48

Frisia bemiddelt in kredietbeschermers zonder voorafgaand advies. Dit betekent dat wij uitsluitend bemiddelen in kredietbeschermers en de klant geen advies geven over het product. Voor de bemiddeling van de kredietbeschermer brengt Frisia éénmalig € 89,- in rekening bij de klant.

Een aantal feiten over de kredietbeschermer

Minimale leeftijd om af te sluiten: 18 jaar
Maximale leeftijd om af te sluiten: 60 jaar
Betaling: Maandelijks met automatische incasso
Maximaal te verzekeren bedrag: € 50.000,-
Uit te keren bedrag bij overlijden: Restschuld lening, maximaal € 50.000,-
Medische keuring: Niet van toepassing
Offerte aanvragen