Frisia Financieringen
9.0

930 mensen geven ons een 9.0

Leentermen

Geld lenen

Geld lenen is het proces waarbij iemand geld leent van een andere partij, meestal een financiële instelling zoals een bank of een kredietverstrekker. De persoon die geld leent, wordt de lener genoemd en de partij die het geld leent, is de geldverstrekker.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen geld lenen. Zo kun je bijvoorbeeld geld lenen om een huis te kopen, om te investeren in je bedrijf of om een duur bestedingsdoel zoals een auto te kopen. Ook kun je geld lenen om onverwachte uitgaven te doen, zoals reparaties of medische kosten.

Als je geld wilt lenen, is het belangrijk om te weten wat de voorwaarden zijn van de lening. Zo zijn er bijvoorbeeld leningen met een vast of variabel rentepercentage. Een vast rentepercentage betekent dat de rente niet verandert gedurende de looptijd van de lening. Bij een variabel rentepercentage kan de rente wijzigen, afhankelijk van de marktomstandigheden. Ook is het belangrijk om te weten wat de looptijd van de lening is en hoeveel je per maand moet terugbetalen.