Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1

Leentermen

Garantstelling

Garantstelling is een manier om financieel zekerheid te bieden voor een lening of andere financiële verplichting. Als er sprake is van garantstelling, staat een andere partij of natuurlijk persoon, de garantsteller, garant voor de terugbetaling van de lening of andere financiële verplichting als de hoofdschuldenaar hier niet aan kan voldoen.

Er zijn verschillende redenen waarom garantstelling wordt gevraagd, zoals wanneer een persoon niet voldoende inkomen heeft om een lening te kunnen aangaan of wanneer een onderneming te weinig eigen vermogen heeft om een lening te kunnen aangaan. In beide gevallen kan een garantsteller ervoor zorgen dat de lening alsnog wordt verstrekt.

Als garantsteller ben je financieel verantwoordelijk voor de terugbetaling van de lening of andere financiële verplichting als de hoofdschuldenaar hier niet aan kan voldoen. Dit betekent dat je het geleende bedrag zelf moet terugbetalen als de hoofdschuldenaar dit niet kan doen. Het is daarom belangrijk om goed na te denken voordat je besluit om garant te staan voor een lening of andere financiële verplichting.