Frisia Financieringen
9.1
1019 mensen geven ons een 9.1

Leentermen

Boeterente

Boeterente is een rente die je moet betalen als je de voorwaarden van een lening overtreedt, zoals het niet op tijd betalen van de maandelijkse aflossing. Boeterente is meestal hoger dan de standaardrente van een lening, omdat het een manier is voor de financiële instelling om geld te verdienen op de lening als je de voorwaarden overtreedt.

Er zijn verschillende redenen waarom je boeterente kan moeten betalen. Bijvoorbeeld, als je de maandelijkse aflossing niet op tijd betaalt, kan je boeterente moeten betalen. Als je een creditcard gebruikt en het maximale krediet overschrijdt, kan je ook boeterente moeten betalen.

Boeterente kan ook van toepassing zijn als je een lening vroegtijdig wilt aflossen. Sommige financiële instellingen vragen een boeterente als je een lening vroegtijdig wilt aflossen, omdat ze geld verdienen aan de rente die je betaalt over de lening. Op het moment dat je de lening eerder afbetaald loopt de bank deze inkomsten mis, vandaar dat deze in de vorm van een boeterente dan alsnog in rekening worden gebracht.