Frisia Financieringen
9.1
1010 mensen geven ons een 9.1

Leentermen

BKR-uitstaande leningen

BKR-uitstaande leningen zijn leningen die nog niet zijn afgelost en die zijn opgenomen in het Bureau Krediet Registratie (BKR). De BKR is een onafhankelijke organisatie die deze registratie bijhoudt.

In het BKR-systeem worden gegevens opgenomen over leningen en hypotheken die iemand heeft afgesloten, evenals over eventuele betalingsachterstanden die iemand heeft. Deze gegevens worden gebruikt om te beoordelen hoe goed iemand is in het terugbetalen van leningen en hypotheken, en om te bepalen of iemand geschikt is om nieuwe leningen of hypotheken af te sluiten.

Daarnaast kan het ook betekenen dat de rente voor toekomstige leningen of hypotheken hoger kan zijn, omdat leninggevers en hypotheekverstrekkers meer risico lopen als ze geld lenen aan iemand met een lagere kredietwaardigheid. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat alle leningen en hypotheken op tijd worden terugbetaald.

Als iemand denkt dat er foutieve informatie in het BKR-systeem staat, kan hij of zij contact opnemen met de BKR om dit te laten corrigeren. Het is ook aan te raden om goed te letten op het terugbetalen van leningen en hypotheken, zodat er geen betalingsachterstanden ontstaan en de kredietwaardigheid niet in gevaar komt.