Alle veelgestelde vragen

Wordt Afterpay, nu Riverty, geregistreerd op het BKR?

Wordt AfterPay (Riverty) geregistreerd bij het BKR?

 

Achteraf betalen via diensten zoals AfterPay oftwel Riverty is tegenwoordig een populaire manier om aankopen te doen, vooral wanneer u op dat moment niet voldoende saldo op uw rekening heeft. Het biedt flexibiliteit, omdat u de betaling pas later hoeft te doen. Maar wat gebeurt er als u gebruik maakt van deze optie? Heeft het invloed op uw kredietwaardigheid en wordt het geregistreerd bij het BKR?

 

Achteraf Betalen: Wat is het precies?

 

Achteraf betalen houdt in dat u een product of dienst ontvangt en pas na een bepaalde periode betaalt. Dit kan handig zijn voor aankopen die u niet meteen kunt betalen, maar het betekent eigenlijk dat u tijdelijk een lening afsluit bij de aanbieder van de betaling. Het is belangrijk om te weten dat, hoewel u gebruik maakt van een lening door het uitstellen van de betaling, dit niet altijd automatisch leidt tot een registratie bij het BKR.

 

BKR-Registratie en Achteraf Betalen

 

De Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert leningen en kredieten die u aangaat bij kredietverstrekkers. Dit kan van invloed zijn op uw toekomstige kredietmogelijkheden, bijvoorbeeld als u een hypotheek wilt aanvragen of een andere lening wilt afsluiten.

 

Wordt achteraf betalen via AfterPay geregistreerd bij het BKR?

Het goede nieuws is dat als u gebruik maakt van achteraf betalen via AfterPay, dit niet wordt geregistreerd bij het BKR. Dit geldt ook als u de betalingstermijn heeft gemist en nog niet hebt betaald. De betalingstermijn is in feite een tijdelijke lening, maar wordt dus niet officieel vastgelegd bij het BKR.

 

Wat Wel Wordt Geregistreerd

 

Er zijn echter enkele gevallen waarin leningen wel geregistreerd worden bij het BKR. Een telefoon op afbetaling kopen via uw provider bijvoorbeeld, wordt wel geregistreerd. Ook wanneer u een lening afsluit bij een bank, of wanneer u bij een kredietverstrekker een doorlopend krediet heeft, zal dit gemeld worden bij het BKR.

 

Het is belangrijk om te begrijpen dat bepaalde schulden zoals een studieschuld, lening van vrienden of familie, of betalingsachterstanden bij de Belastingdienst, energieleveranciers of zorgverzekeraars niet worden geregistreerd bij het BKR. Dit kan ervoor zorgen dat u niet altijd een volledig overzicht heeft van uw financiële verplichtingen, wat van invloed kan zijn op toekomstige leningen.

 

Gevolgen voor de Toekomst

 

Hoewel een BKR-registratie in veel gevallen niet direct van invloed is, kan het wel bepalend zijn voor uw financiële toekomst. Bij een hypotheekaanvraag bijvoorbeeld, kunnen kredietverstrekkers uw BKR-gegevens raadplegen om te bepalen of u in aanmerking komt voor een lening. Een goede financiële planning is dan ook essentieel om ervoor te zorgen dat u niet voor verrassingen komt te staan.

 

Conclusie

 

In het geval van achteraf betalen via diensten zoals AfterPay hoeft u zich geen zorgen te maken over een BKR-registratie, zolang u de betaling uiteindelijk binnen de afgesproken termijn voldoet. Het is echter belangrijk om altijd uw betalingen op tijd te doen, om te voorkomen dat u in de toekomst problemen krijgt met betalingsachterstanden of andere financiële verplichtingen. Houd rekening met uw uitgaven en zorg ervoor dat u altijd voldoende middelen heeft om uw schulden af te lossen, zodat u uw financiële situatie onder controle houdt.

 

Heeft u vragen over BKR-registraties of andere financiële zaken? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op