• 10 jaar rentevast v.a. 3,5%
  • Vrijblijvende offerte
  • Online werkwijze
  • +5150 tevreden klanten
Mijn Frisia
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Lenen ABC

Overzicht

Persoonlijke lening (PL/Lening)

Bij een persoonlijke lening krijgt u het bedrag dat je leent in één keer op uw rekening gestort. Bij deze leenvorm bestaat de maandtermijn die u betaalt uit een vast bedrag aan rente en aflossing. Daarnaast heeft u vooraf overeengekomen vaste looptijd. Volledige zekerheid en duidelijkheid vooraf.

Leendoel

Persoonlijke leningen worden voornamelijk afgesloten om een (eenmalige) grote uitgave mee te financieren zoals een verbouwing of een auto. Wanneer u de lening gebruikt voor onderhoud of verbouwing aan de eigen woning mag u de rente fiscaal aftrekbaar stellen in box 1.

Een ander voordeel van de persoonlijke lening is dat u de looptijd van de lening kunt afstemmen op de geplande gebruiksduur van uw leendoel. Wilt u een auto financieren? Dan kunt u vooraf bepalen hoe lang de looptijd van de lening moet worden, deze kan gelijk worden gesteld aan de verwachte gebruiksduur van de auto, bijvoorbeeld 36 maanden (3jaar).

Vooraf inzicht in de maandtermijn

Wilt u vooraf weten wat de hoogte van de maandtermijn wordt bij een bepaalde looptijd? Dan kunt u gebruik maken van de door Frisia daarvoor ontwikkelde tool ‘maandlasten vergelijken‘. Op deze pagina krijgt kunt u zelf diverse leenbedragen en looptijden met elkaar vergelijken.