• 10 jaar rentevast v.a. 3,4%
  • Vrijblijvende offerte
  • Online werkwijze
  • +5300 tevreden klanten
Mijn Frisia
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Krediet aanvragen

Wilt u graag vaker gebruikmaken van uw lening, dan kunt u overwegen een krediet aan te vragen. U kunt dan vaker aanspraak maken op uw lening tot aan het maximaal afgesproken bedrag.

Direct aanvragen
8.9

687 mensen geven ons een 8.9

NVF Logo Kivid logo wft logo
  • Doorlopend krediet

Doorlopend krediet

“Een doorlopen krediet is een leenvorm waarbij u meer flexibiliteit heeft als bij een persoonlijke lening. Zo kunt u afgeloste bedragen weer opnemen tot aan het overeengekomen kredietlimiet. De maandtermijn bij een doorlopend krediet is een vast percentage van het kredietlimiet, 2% of 1,5%, en bestaat uit rente en aflossing.”

Krediet of lening?

De benamingen ‘krediet’ en ‘lening’ kunnen in de praktijk verwarrend zijn. Dit is omdat een lening niet altijd een persoonlijke lening is en een krediet niet altijd een doorlopend krediet is. Heeft u moeite met beide termen, dan kunt u op de onderstaande links meer informatie vinden.

Doorlopend krediet

Rente Doorlopend krediet

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 750 4,5 % 4,5 % 77 maanden € 57.459
€ 25.000 € 375 4,5 % 4,5 % 77 maanden € 28.730
€ 15.000 € 225 4,8 % 4,8 % 77 maanden € 17.416
€ 10.000 € 150 6,1 % 6,1 % 81 maanden € 12.164

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. Bij een doorlopend krediet is de minimale looptijd 1 maand. De maximale looptijd is afhankelijk van de rente, extra aflossingen en extra opnames. Bij een Persoonlijke lening is de minimale looptijd 6 maanden en de maximale looptijd 120 maanden. De minimale rente is 4,5 % en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over een doorlopend krediet

Is de rente op een doorlopend krediet aftrekbaar?

De rente op een doorlopend krediet is nooit aftrekbaar voor de inkomsten belasting in box 1. Een schuld (doorlopend krediet) mag u wel opvoeren in Box 3. Dit geldt alleen voor het deel dat hoger uitkomt als de drempel van € 3.100,– voor alleenstaanden en € 6.200,– voor fiscale partners. In box 3 wordt uw inkomen uit vermogen belast.

Bekijk ook: Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

Is een doorlopend krediet een aflosvrije lening?


Nee, Het maandelijkse bedrag bestaat bij een doorlopend krediet uit rente en aflossing. Wel mag u bij een doorlopend krediet (extra) afgeloste bedragen weer opnemen.

Waarom kan ik als ondernemer geen doorlopend krediet afsluiten?

Er zijn twee banken waar Frisia mee samenwerkt zodat u geld kunt lenen als ondernemer. Interbank heeft de ruimste mogelijkheden voor ondernemers, maar zij bieden enkel persoonlijke leningen aan voor ondernemers. De andere bank waar u als ondernemer geld kunt lenen is Qander. Zij bieden wel doorlopend kredieten aan voor ondernemers, maar u moet dan wel DGA van uw eigen onderneming zijn én maandelijks een vast salaris (en loonstrook) ontvangen. Voldoet u niet aan deze vereiste, dan kunt u geen doorlopend krediet afsluiten als ondernemer.

Offerte aanvragen