Frisia Financieringen
8.9

691 mensen geven ons een 8.9

Verbouwingslening

U bent gelukkig op de plek waar u woont maar uw woning is aan vernieuwing toe? Of u heeft een mooie nieuwe keuken op het oog? Om nieuwe woonwensen in vervulling te laten gaan kiezen steeds meer mensen ervoor om de woning te verbouwen. Als u van plan bent uw huis te gaan verbouwen is het lastig in te schatten wat de gehele verbouwing gaat kosten en valt de verbouwing vaak duurder uit dan verwacht. Een gebruikelijke manier om de verbouwingskosten te betalen is door vooraf flink te sparen.

Dit is echter niet altijd even goed mogelijk, het afsluiten van een verbouwingslening is daarnaast dus ook een zeer gebruikelijke manier. Als u besluit om geld te lenen voor uw verbouwing, onderzoek dan eens wat Frisia voor u kan betekenen. Frisia is al tientallen jaren een gevestigde naam in het lenen van geld aan consumenten en bemiddelt voor u bij grote kredietverstrekkers. Zo kunnen wij u verschillende mogelijkheden aanbieden waarna u als klant zelf beslist welke lening u wilt.

Verbouwingslening afsluiten

Het afsluiten van een lening is eenvoudiger dan vaak gedacht. Bij Frisia vult u het aanvraagformulier in, daarbij geeft u aan welk bedrag u wilt lenen en of u kiest voor een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Daarna maakt u de keuze van welke kredietverstrekker u de offertes wilt ontvangen, de offerte wordt daarna persoonlijk per email en post naar u toegestuurd.

Eigen woning

Bent u in het bezit van een eigen woning dan bieden banken speciale leningen aan voor huiseigenaren, vaak betekent dit dat u tegen extra lage rente kunt lenen. De banken waarvoor Frisia bemiddelt kunnen deze leningen aanbieden, door het aanvraagformulier in te vullen informeren wij u over de mogelijkheden.

Lees meer over een verbouwing financieren.

Betaalde rente aftrekbaar

Als u een lening afsluit voor het verbouwen van uw eigen woning dan kunt u de betaalde rente aftrekken van de belasting, dit geldt voor een periode van maximaal 30 jaar. Een voorwaarde voor het aftrekken van de betaalde rente is dat u de facturen goed bewaard zodat u kunt aantonen dat u de lening hebt gebruikt voor het verbeteren van uw eigen woning. De verbetering van de eigen woning dient wel duurzaam verenigd te zijn (het moet vastzitten aan de woning, bijvoorbeeld een dakkapel) anders geldt de aftrekbaarheid niet.

Gebruikt u een gedeelte van de lening voor verbetering van de eigen woning dan kunt u alleen de betaalde rente over dat gedeelte aftrekken van de belasting. Als u vragen hebt over de belastingregels dan kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice van Frisia, wij helpen u graag verder!

Rente Persoonlijke lening

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 491 3,4 % 3,4 % 120 maanden € 58.906
€ 40.000 € 396 3,6 % 3,6 % 120 maanden € 47.560
€ 30.000 € 297 3,6 % 3,6 % 120 maanden € 35.670
€ 20.000 € 200 3,8 % 3,8 % 120 maanden € 24.071
€ 10.000 € 105 4,8 % 4,8 % 120 maanden € 12.551

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 3,4% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.