• 10 jaar rentevast v.a. 3,5%
 • Vrijblijvende offerte
 • Online werkwijze
 • +5150 tevreden klanten
Mijn Frisia
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Lening afsluiten

Bij Frisia Financieren kunt u online een lening afsluiten. In de basis werkt het proces in drie stappen waarbij u altijd tussentijds leningen kunt vergelijken.

Hoeveel kan ik lenen?

Vanaf 3,5% Rente
Bruto maand inkomen
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-
8.9

647 mensen geven ons een 8.9

NVF Logo Kivid logo wft logo
 • Lening afsluiten in 3 stappen
 • Leningen afsluiten
 • Lening afsluiten met BKR
 • Lening oversluiten

Online een lening afsluiten in 3 stappen

1. Berekenen

U berekent eerst hoeveel u kunt lenen. Zodra u weet hoeveel u maximaal kunt lenen en hoeveel u wilt lenen, kunt u beginnen met uw lening aan te vragen.

2. Aanvragen

Een lening aanvragen bij Frisia gebeurd volledig online en is vrijblijvend. We noemen dit daarom ook vaak ‘offerte aanvragen’.

Zodra uw leningaanvraag is goedgekeurd ontvangt u één of meerdere voorstellen voor leningen in uw eigen beveiligde mijn-omgeving. Hier zetten wij de voorstellen vrijblijvend voor u klaar. Heeft u een passende lening gevonden, dan kunt u deze direct online afsluiten.

3. Afsluiten

Het afsluiten van een lening gebeurd in een beveiligde online omgeving en is net zo eenvoudig als het berekenen en aanvragen. Het enige wat u hoeft te doen is de benodigde gegevens te uploaden en een akkoord te geven. Zodra uw lening definitief is afgesloten kunt u binnen twee werkdagen over uw lening beschikken.

Offerte aanvragen

Persoonlijke lening afsluiten

Als u een persoonlijke lening afsluit, dan kunt u na akkoord het gehele bedrag van de lening op uw rekening verwachten. Het proces van aanvragen en afsluiten is voor ieder consumptief krediet hetzelfde.

Doorlopend krediet afsluiten

Als u een doorlopend krediet afsluit, dan kunt u zelf beslissen hoeveel en wanneer u geld leent. Het geld wat u wilt lenen boekt u zelf over tot het maximum afgesproken bedrag.

Senioren lening afsluiten

Een seniorenlening afsluiten kan tussen de 60ste en 78ste levensjaar. De stappen voor het afsluiten zijn verder hetzelfde als het afsluiten van een persoonlijke lening.

Lening afsluiten voor auto

Om een auto te financieren kunt u op Frisia een autolening afsluiten. U bepaalt zelf of u de autolening afsluit in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Lening afsluiten met BKR

Als u de afgelopen vijf jaar geld heeft geleend of een leasecontract heeft afgesloten, dan sluit u een lening af mét BKR. In de meeste gevallen is geld lenen mét BKR mogelijk. Met “BKR afsluiten” betekent dat uw lening is geregistreerd bij het BKR.

Wanneer u een lening wilt afsluiten met een negatieve BKR registratie, dan is dit helaas niet mogelijk. Een negatieve BKR registratie krijgt u als u uw betaalverplichtingen voor een periode van minstens drie maanden niet nakomt.

Lening oversluiten

Heeft u al één of meerdere leningen, dan kunt u overwegen om één goedkopere lening af te sluiten. Een bijkomend voordeel is dat u ook een beter overzicht krijgt van wat geld lenen u kost.

Bij Frisia kunt u zowel uw bestaande lening oversluiten als meerdere leningen samenvoegen tot één goedkope lening. Onderstaand enkele voorbeelden van leningen die u kunt oversluiten. Autoleasecontracten kunt u helaas niet oversluiten.

 • Doorlopende kredieten
 • Persoonlijke leningen
 • Autoleningen van banken en automerken zoals Volkswagen, Mercedes en Kia
 • Roodstanden op de betaalrekeningen
 • Koop op afbetaling/Postorderkredieten van bijvoorbeeld Mediamarkt, Wehkamp en Otto

Leningen vergelijken

Een lening vergelijken is niet verplicht maar wel verstandig. Door leningen met elkaar te vergelijken kunt u de goedkoopste lening vinden die past bij uw situatie.

Het vergelijken van leningen kunt u tijdens het gehele proces van geld lenen doen. De beste momenten om leningen te vergelijken is net vóór de aanvragen en net vóór het afsluiten. Op die manier bent u goed geïnformeerd als u definitief uw lening afsluit.

Offerte aanvragen

Tarieven Persoonlijke lening

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 493 3,5 % 3,5 % 120 maanden € 59.117
€ 40.000 € 398 3,7 % 3,7 % 120 maanden € 47.778
€ 30.000 € 299 3,7 % 3,7 % 120 maanden € 35.833
€ 20.000 € 204 4,2 % 4,2 % 120 maanden € 23.972
€ 10.000 € 110 6,0 % 6,0 % 120 maanden € 13.227

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 3,5% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.