• 10 jaar rentevast v.a. 3,5%
  • Vrijblijvende offerte
  • Online werkwijze
  • +5150 tevreden klanten
Mijn Frisia
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Hoeveel kan ik lenen?

Vanaf 3,5% Rente
Bruto maand inkomen
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Geld lenen voor ZZP’er

Als u geld wilt lenen als ZZP’er is het belangrijk dat u minimaal 25 jaar oud bent, uw bedrijf 3 jaar bestaat en dat u een positief eigen vermogen heeft in uw onderneming. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij zijn je graag van dienst!

8.9

647 mensen geven ons een 8.9

NVF Logo Kivid logo wft logo
  • Geld lenen
  • Benodigdheden
  • Hypotheek

Geld lenen als ZZP’er

Veel ZZP’ers ervaren dat het moeilijk is om een lening af te sluiten, bijvoorbeeld voor een auto of verbouwing van de woning. Bij Frisia Financieringen zijn er wel degelijk mogelijkheden voor ZZP’ers om geld te lenen.

Voorheen waren banken erg terughoudend om geld te lenen aan ZZP’ers omdat de inkomsten van ZZP’ers afhankelijk zijn van opdrachten en daardoor kunnen fluctueren. Daarnaast hebben niet alle ZZP’ers een vangnet als zij arbeidsongeschikt raken of tijdelijk geen werk hebben.

De afgelopen jaren is de arbeidsmarkt sterk veranderd, een vaste baan voor onbepaald tijd is bijna een uitzondering geworden. Werkgevers geven niet snel een vast contract en het aantal ZZP’ers is explosief gegroeid. In 2020 zijn er al meer dan 1,1 miljoen ZZP’ers en jaarlijks groeit dit aantal tussen de 40.000 en 50.000.

Om financieringen te kunnen blijven verstrekken aan consumenten zullen geldverstrekkers moeten mee veranderen en dit gebeurt ook. Frisia bemiddelt voor verschillende geldverstrekkers die geld lenen voor ZZP’ers mogelijk maken. Deze financiering kan voor privé doeleinden verstrekt worden.

Geld lenen

Wat is er nodig als ZZP’er om geld te lenen?

Om geld lenen voor ZZP’er mogelijk te maken worden er wel extra documenten aan u gevraagd. De benodigde extra documenten kunnen per geldverstrekker verschillen. In ieder geval hebben zij de jaarcijfers nodig van de afgelopen 3 jaar, hiermee kan de bank een goede inschatting maken van de inkomsten. De reden hiervan is dat de inkomsten van een ZZP’er minder zeker kunnen zijn dan die van consumenten met een vast contract is er voor de geldstrekker een verhoogd risico dat de ZZP’er niet meer kan voldoen aan de betalingsverplichtingen. Benieuwd naar je mogelijkheden? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan en wij berichten je per email welk aanbod wij kunnen doen.

Offerte aanvragen

Hypotheek voor ZZP’ers

Voor een hypotheek afsluiten geld eigenlijk hetzelfde als bij een lening. Het is voor ZZP’ers de afgelopen jaren steeds makkelijker geworden om een hypotheek af te sluiten. Ook voor een hypotheek afsluiten geldt dat ZZP’ers jaarcijfers moeten aantonen van de afgelopen 3 jaar, dan kan het gemiddelde inkomen worden berekend.

Bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) zijn de mogelijkheden om een hypotheek te verstrekken aan een zelfstandige het grootst. Bij een hypotheek met NHG heeft de geldverstrekker namelijk extra zekerheid, zodat zij minder risico lopen als de woning om welke reden dan ook gedwongen verkocht moet worden.

Lening verbouwing

Kan ik als ondernemer ook zakelijk geld lenen?

U kunt als ondernemer geld lenen voor privé doeleinden, maar niet voor zakelijke doeleinden. U tekent daar ook een aparte verklaring voor.

Op Frisia.nl kunt u consumptieve kredieten afsluiten. Deze kunt u als ondernemer gebruiken voor privé doeleinden zoals een auto of verbouwing.

Kan ik als zelfstandig ondernemer ook geld lenen?

Ook als zelfstandig ondernemer kunt u online geld lenen bij Frisia Financieringen. Hiervoor hebben wij een samenwerking met twee banken. Het is wel belangrijk dat u minimaal 3 jaar zelfstandig ondernemer bent en een positief eigen- en ondernemingsvermogen heeft.

Waarom kan ik als ondernemer geen doorlopend krediet afsluiten?

Er zijn twee banken waar Frisia mee samenwerkt zodat u geld kunt lenen als ondernemer. Interbank heeft de ruimste mogelijkheden voor ondernemers, maar zij bieden enkel persoonlijke leningen aan voor ondernemers. De andere bank waar u als ondernemer geld kunt lenen is Qander. Zij bieden wel doorlopend kredieten aan voor ondernemers, maar u moet dan wel DGA van uw eigen onderneming zijn én maandelijks een vast salaris (en loonstrook) ontvangen. Voldoet u niet aan deze vereiste, dan kunt u geen doorlopend krediet afsluiten als ondernemer.

Hoelang duurt een leningaanvraag?

De banken waar wij mee samenwerken beoordelen uw documenten in de regel binnen 24 uur. Mocht er onverhoopt een achterstand in de verwerking zijn bij de bank dan informeren wij u daarover. Bent u zelfstandig ondernemer dan duurt de verwerking een leningaanvraag meestal een dag langer. Heeft u een perspectief lening van BNP aangevraagd dan neemt een medewerker van BNP binnen 5 werkdagen contact met u op.

Tarieven Persoonlijke lening

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 493 3,5 % 3,5 % 120 maanden € 59.117
€ 40.000 € 398 3,7 % 3,7 % 120 maanden € 47.778
€ 30.000 € 299 3,7 % 3,7 % 120 maanden € 35.833
€ 20.000 € 204 4,2 % 4,2 % 120 maanden € 23.972
€ 10.000 € 110 6,0 % 6,0 % 120 maanden € 13.227

Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 3,5% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.

Offerte aanvragen