• 10 jaar rentevast v.a. 3,6%
  • Vrijblijvende offerte
  • Online werkwijze
  • +5150 tevreden klanten
Mijn Frisia
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Geld lenen als ZZP’er? Frisia bekijkt graag de mogelijkheden voor u!

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Geld lenen als ZZP’er

Veel ZZP’ers ervaren dat het moeilijk is om een lening af te sluiten, bijvoorbeeld voor een auto of verbouwing van de woning. Bij Frisia Financieringen zijn er wel degelijk mogelijkheden voor ZZP’ers om geld te lenen.

Voorheen waren banken erg terughoudend om geld te lenen aan ZZP’ers omdat de inkomsten van ZZP’ers afhankelijk zijn van opdrachten en daardoor kunnen fluctueren. Daarnaast hebben niet alle ZZP’ers een vangnet als zij arbeidsongeschikt raken of tijdelijk geen werk hebben.

De afgelopen jaren is de arbeidsmarkt sterk veranderd, een vaste baan voor onbepaald tijd is bijna een uitzondering geworden. Werkgevers geven niet snel een vast contract en het aantal ZZP’ers is explosief gegroeid. In 2020 zijn er al meer dan 1,1 miljoen ZZP’ers en jaarlijks groeit dit aantal tussen de 40.000 en 50.000.

Om financieringen te kunnen blijven verstrekken aan consumenten zullen geldverstrekkers moeten mee veranderen en dit gebeurt ook. Frisia bemiddelt voor verschillende geldverstrekkers die geld lenen voor ZZP’ers mogelijk maken. Deze financiering kan voor privé doeleinden verstrekt worden.

Wat is er nodig als ZZP’er om geld te lenen?

Om geld lenen voor ZZP’er mogelijk te maken worden er wel extra documenten aan u gevraagd. De benodigde extra documenten kunnen per geldverstrekker verschillen. In ieder geval hebben zij de jaarcijfers nodig van de afgelopen 3 jaar, hiermee kan de bank een goede inschatting maken van de inkomsten. De reden hiervan is dat de inkomsten van een ZZP’er minder zeker kunnen zijn dan die van consumenten met een vast contract is er voor de geldstrekker een verhoogd risico dat de ZZP’er niet meer kan voldoen aan de betalingsverplichtingen. Benieuwd naar je mogelijkheden? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan en wij berichten je per email welk aanbod wij kunnen doen.

Hypotheek voor ZZP’ers

Voor een hypotheek afsluiten geld eigenlijk hetzelfde als bij een lening. Het is voor ZZP’ers de afgelopen jaren steeds makkelijker geworden om een hypotheek af te sluiten. Ook voor een hypotheek afsluiten geldt dat ZZP’ers jaarcijfers moeten aantonen van de afgelopen 3 jaar, dan kan het gemiddelde inkomen worden berekend.

Bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) zijn de mogelijkheden om een hypotheek te verstrekken aan een zelfstandige het grootst. Bij een hypotheek met NHG heeft de geldverstrekker namelijk extra zekerheid, zodat zij minder risico lopen als de woning om welke reden dan ook gedwongen verkocht moet worden.

Geld lenen voor ZZP’er

Als ZZP’er kunt u geld lenen via Frisia, dit kan in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Deze lening kunt u gebruiken voor een auto, verbouwing, het oversluiten van andere dure leningen of extra geld achter de hand. Als u geld wilt lenen als ZZP’er is het belangrijk dat u minimaal 25 jaar oud bent, uw bedrijf 3 jaar bestaat en dat u een positief eigen vermogen heeft in uw onderneming. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij zijn je graag van dienst!