Frisia Financieringen
9.0

871 mensen geven ons een 9.0

Extra geld lenen

Heeft u een lopende lening en wilt u extra geld lenen? Dat kan door gratis een nieuwe lening aan te vragen met een hogere limiet. U krijgt daarmee meer financiële ruimte. Bij veel van onze kredietaanbieders betaalt u een lagere rente zodra de kredietlimiet hoger is, ook als u niet tot de limiet heeft geleend profiteert u dan van een lagere rente.

Vrijblijvende offerte
  • Extra lenen

Wat kunt u extra lenen?

Bent u benieuwd hoeveel u extra kunt lenen met uw inkomen? Met de maximale lening berekening van Frisia Financieringen krijgt u een indicatie wat u maximaal kunt lenen. De berekeningsmodule kunt u hier rechts op de pagina invullen. Wilt u exact weten wat u kunt lenen dan raden wij u aan een vrijblijvende offerte aan te vragen bij Frisia Financieringen u krijgt dan een offerte met uw exacte mogelijkheden.

Let op dat deze is gebaseerd op de door u ingevulde gegevens en nog geen definitief akkoord is voor uitbetaling door de financieringsmaatschappij. Hiervoor dient u eerst nog stukken aan te tonen welke door ons worden gecontroleerd en doorgezonden aan de financieringsmaatschappij voor een finaal akkoord.

Hoe werkt het

U wilt extra geld lenen. Met de offerte module kunt u bij Frisia Financieringen geheel vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende kredietaanbieders waarvoor Frisia Financieringen bemiddelt. Bij het te lenen bedrag vult u de hoogte van uw huidige lening in, plus het bedrag dat u extra wilt lenen. Daarna maakt u ook zelf de keuze welke leningvorm u wenst en welk maandbedrag u wilt betalen. Lees meer over onze werkwijze.

Vrijblijvende offerte

Veelgestelde vragen

Hoeveel geld kan ik minimaal lenen?

Het minimum leenbedrag wat u kunt lenen bij Frisia is €5.000,-.

Voor persoonlijke leningen is het minimum bedrag bij Frisia € 5.000,–, het maximum bedrag kan zelfs € 250.000,- bedragen, afhankelijk van het leendoel.

Voor zakelijke leningen kan je vanaf € 10.000,– een lening aanvragen tot een bedrag van 2.5 mln euro in het reguliere traject.

Is een doorlopend krediet een aflosvrije lening?


Nee, Het maandelijkse bedrag bestaat bij een doorlopend krediet uit rente en aflossing. Wel mag u bij een doorlopend krediet (extra) afgeloste bedragen weer opnemen.

Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente op een persoonlijke lening is in bepaalde gevallen aftrekbaar. Wanneer u de persoonlijke lening gebruikt voor uw eigen woning, verbouwing of woningverbetering, dan is de rente aftrekbaar in box 1. Voor alle andere doelen, bijvoorbeeld een auto of caravan, is de rente over de lening niet aftrekbaar.

Om in aanmerking te komen voor belastingaftrek op uw verbouwingslening heeft de belastingdienst wel de voorwaarden gesteld dat u moet kunnen bewijzen dat de lening is gebruikt voor de woningverbetering. Bewaar daarom alle rekeningen en bonnen die te maken hebben met de verbouwing.

Overzicht van de leendoelen die aftrekbaar zijn bij een persoonlijke lening:

  • Keuken
  • Verbouwing
  • Tuin
  • Onderhoud, zoals schilderen, nieuwe kozijnen etc
  • Badkamer
  • Aanbouw, serre of overkapping
  • Zonnepanelen
  • Verduurzamen woning, isoleren of verwarming
  • Dakkapel

Kan ik geld lenen zonder inkomen?

Het is niet mogelijk om zonder enige vorm van vast inkomen geld te lenen. Bij een verantwoorde lening hoort de inschatting dat u maandtermijn ook kunt betalen. Deze moet passend zijn bij uw persoonlijke situatie. Een vast inkomen uit dienstverband is daarbij een vereiste. Bepaalde vaste uitkeringen, waaronder arbeidsongeschiktheids- of pensioen uitkeringen voldoen ook aan deze criteria.

Voor het geld lenen zonder vast contract zijn er in bepaalde gevallen wel mogelijkheden. Deze kunt u teruglezen op “Geld lenen met een tijdelijk contract“.

Kan ik mijn overwaarde meenemen bij mijn leningaanvraag?

Nee, uw overwaarde wordt niet meegenomen bij het berekenen van uw maximale lening.

Waarom wordt inkomen uit overwaarde van de woning niet meegerekend? Een lening moet u iedere maand terugbetalen. Daarvoor heeft u iedere maand inkomen nodig. Overwaarde van een woning is een bedrag wat u één keer ontvangt. Om deze reden wordt het door banken niet meegenomen als inkomen. Uiteraard kunt u iedere maand een (klein) deel opnemen van uw overwaarde. Omdat u het bedrag ook in 1 keer uit mag geven gaat de bank daar niet mee akkoord. Het risico dat er tijdens de looptijd van de lening geen inkomen beschikbaar is vinden zij te groot.

Rente Persoonlijke lening

Kredietbedrag Termijnbedrag Debetsrente op jaarbasis Jaarlijks kostenpercentage Duur kredietovereenkomst in maanden Totaal door consument te betalen bedrag
€ 50.000 € 584 7,4 % 7,4 % 120 maanden € 70.161
€ 40.000 € 442 6,1 % 6,1 % 120 maanden € 53.135
€ 30.000 € 347 7,2 % 7,2 % 120 maanden € 41.748
€ 20.000 € 234 7,2 % 7,2 % 120 maanden € 28.114
€ 10.000 € 119 8,0 % 8,0 % 120 maanden € 14.383

Voor de laagste rente geldt dat dit alleen geboden kan worden bij het leendoel verduurzaming woning. Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we jou kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 6,1% en de maximale wettelijke rente is 12% per jaar.

Offerte aanvragen